icon

Ako sa rozhodnúť medzi zmenou práce a neistotou?

8. júl 2025

Ahojte, mám takú klasickú kariéru dilemu, či zmeniť prácu, alebo nie. V aktuálnej práci som už dlhšie, veci ovládam, v podstate ma nič neprekvapí. Problém je šéf, proste ťažká povaha, v kuse nás naháňa a ja neviem, či s týmto človekom chcem dlhodobo sedieť v jednej kancelárií a znášať jeho zmeny nálad. Mám možnosť ísť do novej práce. Tam však budem budovať všetko od nuly, vyzerá to, že by to tam malo byt kľudnejšie a v podstate by som mala byť ako sa hovorí "sama sebe paňou". Ale tam neviem, čo je riaditeľ zač, ako sa s ním bude dať vychádzať. A tiež sa mi veľmi nepozdáva, že budem mať zmluvu na dobu určitú rok a potom ešte nasledujúci rok. V jednej práci ťažká sefova povaha, ktorá má vyháňa, v druhej dva roky v podstate neistota. Ako sa rozhodnúť?

hellionka
8. júl 2025

Závisí od Tvojich životných okolnosti … ak máš 25 išla by som určite do novej práce ak máš 49 a dve školopovinné deti na ktoré si sama, asi by som nešla do rizika … ale vždy je lepšie si toho vyskúšať viac a rozšíriť si vedomosti. Držím palce

pribinak
8. júl 2025

Teraz je to v “móde” dať zmluvu na 1 rok a až potom na dobu neurčitú

Platovo je to ako? Vzdialenosť? Naucis sa niečo nove?

anickaaa6aaa
8. júl 2025

No ja by som to vyskúšala... Tiež som menila prácu po 8r v ďalšej som bola necelé 2r a som späť v predošlej :D stále rovnaká oblasť len trošku iná pozícia, ale nebanujem. Zažila som niečo nové, skúsenosti, pohľad na prácu...atď. Aj keď pár ľudí malo blbé poznámky, že som vrátila, mám to vieš kde. Oni mi účty neplatia 😉

anjelicek26
8. júl 2025

Nevyskusas nevies... ja sa vzdy sama seba pytam - kde budem o pät rokov? Mam moznost rastu - karierne, platovo? Budem sa ucit nove vec, rozvijat? Mna ubija nemat posun a robit stale to iste... sama si musis odpovedat...vzdialenost, plat...vsetko zavazi...

autor
8. júl 2025
@pribinak

@pribinak @anjelicek platovo je nová práca o niečo vyššie, ale ten rozdiel nie je podstatný. Vzdialenosť a dochadzanie je narovnako. Určite sa naučím niečo nové. Ale v podstate ja už hľadám pokojnú prácu, to je moja priorita. Kariérne nechcem stúpať. Mám viac detí a doteraz som v práci išla na maximum, čo bolo aj finančne ohodnotené. Chcem mať už proste kľud.

autor
8. júl 2025
@pribinak

@pribinak no len tam je zmluva ná rok a potom ešte raz na rok, tak ako zamestnávateľovi umožňuje zakon. A s tým nie som celkom uzrozumená.

autor
8. júl 2025
@anickaaa6aaa

No ja by som to vyskúšala... Tiež som menila prácu po 8r v ďalšej som bola necelé 2r a som späť v predošlej :D stále rovnaká oblasť len trošku iná pozícia, ale nebanujem. Zažila som niečo nové, skúsenosti, pohľad na prácu...atď. Aj keď pár ľudí malo blbé poznámky, že som vrátila, mám to vieš kde. Oni mi účty neplatia 😉

@anickaaa6aaa prípadné vrátenie späť neviem, či by bolo možné, ako som písala, šéfka je ťažká povaha, tá by bola urazena do smrti za to, že som odišla.

anickaaa6aaa
8. júl 2025
@anonym_autor

@anickaaa6aaa prípadné vrátenie späť neviem, či by bolo možné, ako som písala, šéfka je ťažká povaha, tá by bola urazena do smrti za to, že som odišla.

@anonym_autor veď aj moja bola :D a sama mi dala info že má miesto či sa chcem vrátiť

defulik
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moja terajsia skusenost: odisla som v marci z prace kde som bola 16 rokov, zmenili sa pomery, hlupy riaditel prisiel, platovo to bolo fajn, ale mne uz bolo zle , len ked som tam isla, som teraz 6 mesiacov doma na podpore a od septembra idem ucit za menej penazi.... 6 hodin praca v skole, stoji mi to za to, uz nechcem stres v biznise niekoho ineho, mam aj male deti

autor
8. júl 2025
@defulik

@anonym_autor moja terajsia skusenost: odisla som v marci z prace kde som bola 16 rokov, zmenili sa pomery, hlupy riaditel prisiel, platovo to bolo fajn, ale mne uz bolo zle , len ked som tam isla, som teraz 6 mesiacov doma na podpore a od septembra idem ucit za menej penazi.... 6 hodin praca v skole, stoji mi to za to, uz nechcem stres v biznise niekoho ineho, mam aj male deti

@defulik tak áno, učenie je pre mňa tiež možnosť.

danielle21
8. júl 2025

Aj mna to čaka, tiez som si nevedela predstavit ze budem niekde inde, ale ked ides do prace so stiahnutym žaludkom, tak som si povedala dosť, psychika je pre mna dolezitejsia, zacinam od nuly a to nie som najmladšia, ale nelutujem

defulik
8. júl 2025
@danielle21

Aj mna to čaka, tiez som si nevedela predstavit ze budem niekde inde, ale ked ides do prace so stiahnutym žaludkom, tak som si povedala dosť, psychika je pre mna dolezitejsia, zacinam od nuly a to nie som najmladšia, ale nelutujem

@danielle21 ja tiez, mam 42

autor
9. júl 2025

A ešte otázka, viete mi poradiť? Je to ôk, keď dávajú zmluvu na rok ( ro je v pohode) a potom ešte na rok, až potom na neurčito? Viem, že podľa zákona majú na to právo. Ale zdá sa mi to strašne dlho ta neistota 2 roky. Ci tam nie je nejaký háčik v tom? No to ma odrádza od novej prace najviac, to naťahovanie času. Ďakujem

defulik
9. júl 2025
@danielle21

@danielle21 a co ides robit?

defulik
9. júl 2025
@anonym_autor

A ešte otázka, viete mi poradiť? Je to ôk, keď dávajú zmluvu na rok ( ro je v pohode) a potom ešte na rok, až potom na neurčito? Viem, že podľa zákona majú na to právo. Ale zdá sa mi to strašne dlho ta neistota 2 roky. Ci tam nie je nejaký háčik v tom? No to ma odrádza od novej prace najviac, to naťahovanie času. Ďakujem

@anonym_autor standardny postup

letfenixa
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v škole, kde pracujem, sa to robí bežne.

autor
9. júl 2025
@letfenixa

@anonym_autor v škole, kde pracujem, sa to robí bežne.

@letfenixa v školstve viem, že tak funguje
Ďakujem dievčatá.

autor
9. júl 2025
@defulik

@danielle21 a co ides robit?

@defulik prepáč, nechcem veľmi konkrétne, ale je to vyvojarska funkcia

anickaaa6aaa
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja to mám tiež momentálne takto. v prací pred tým zmluva na rok potom zas na rok. a keďže som odišla tak v novej zas rok :D ako neberiem to tragicky. Ak budú s Tebou spokojný tak si Ťa nechajú. Skôr sa nepredlžujú zmluvy menej kvalifikovaným pracovníkom ako napr operátori vo výrobe atď. Aj to hlavne vtedy ak je malo práce a nie sú objednávky, alebo sú proste s niekým nespokojný. Flákači a pod.