icon

Ako sa stať fyzioterapeutom bez štúdia na vysokej škole?

27. nov 2025

Akože existuje niečo alu kurz fyzioterapeuta, alebo na to treba vš? Veľmi by ma tato práca bavila, no vs mám iného smeru

autor
27. nov 2025

Ach prečo sa stále musia meniť názvy tém. Neyptam sa ako sa stať fyzio bez Vš, ale či existuje nieco ako kurz a potom sa ten daný človek môže nazývať fyzioterapeutom

anonym_065810
27. nov 2025

Nie. S kurzom nemôžeš fungovať ako plnohodnotný fyzioterapeut.
Aj na maséra potrebuješ aspoň strednú školu.

pribinak
27. nov 2025

Srandujes, že? Najskôr sa robí VS a potom si robia rôzne kurzy, aby sa naučili nove metody a techniky

Si uvedom že k fyzioterapeutovi chodia bábätka či ľudia po ťažkých úrazoch, náročných operáciách …..a ty chceš manipulovať s takýmito ľudmi s kurzom?

Nesranduj ….

melanta
27. nov 2025

Môžeš si urobiť akreditovaný kurz maséra, potom zložiť živnostenské skúšky a môžeš byť masér. Ale fyzioterapeut môžeš byť iba ak vyštuduješ odbor fyzioterapeut. Našťastie.

biba_18
27. nov 2025

@anonym_065810 nie, na maséra strednú školu zdravotného zamerania nepotrebuješ ... pokiaľ si rekondičný masér...

nikaeli
27. nov 2025

Ja by som k takému fyzio nešla. Ani masírovať sa nenechám niekomu s pár dňovým kurzom. Viem, že sa pýtaš na niečo iné, no je to príliš zodpovedná práca. Nebojíš sa, že niekomu z nevedomosti ublížiš?

vkatush
27. nov 2025

Vysoká škola alebo prípadne nadstavba. A samozrejme po oboch naviac pravidelné vzdelávania, kurzy, pričom samozrejme len za víkend kurzu dáš niekoľko stoviek eur (a väčšina týchto kurzov sú rozťahaných na niekoľko týždňov).
A k tomu pravidelné učenie a opakovanie. Pričom niektoré materiály (knihy) je problém zohnať, väčšinu z Česka treba.

anonym_065810
27. nov 2025
@biba_18

@anonym_065810 nie, na maséra strednú školu zdravotného zamerania nepotrebuješ ... pokiaľ si rekondičný masér...

@biba_18 Áno, teoreticky na "rekondičného" maséra stačia nejaké kurzy, certifikáty.

Ja osobne by som ale k takémuto rýchlo kvasenému masérovi bez vzdelania, len s niekoľkodenným kurzom ani nepáchla.
Toto je práca, kde práve kurzy sú v podstate ďalším celoživotným vzdelávaním, k už dosiahnutému stredoškolskému/vysokoškolskému vzdelaniu.

anonym_5080d9
27. nov 2025

@anonym_autor AF Rehab v BA robia kurzy, skus tam zavolat ako to funguje.

anonym_68d27e
27. nov 2025

,,Ach prečo sa stále musia meniť názvy tém. Neyptam sa ako sa stať fyzio bez Vš, ale či existuje nieco ako kurz a potom sa ten daný človek môže nazývať fyzioterapeutom”
- čiže sa pýtaš to, čo je v názve :D. Rýchlo a skvelo a ešte sa nazvať fyzio (to je hlavné). S VŠ by ti to mohlo aj viac páliť a tiež by si mala vedieť, ako sa také vzdelanie a následne titul nadobúda (nie kurzom). Stále máš možnosť si urobiť druhú vysokú školu (to je dlho pre teba že?).

aurora33
27. nov 2025

@anonym_autor chvalabohu nie

autor
27. nov 2025
@anonym_68d27e

,,Ach prečo sa stále musia meniť názvy tém. Neyptam sa ako sa stať fyzio bez Vš, ale či existuje nieco ako kurz a potom sa ten daný človek môže nazývať fyzioterapeutom”
- čiže sa pýtaš to, čo je v názve :D. Rýchlo a skvelo a ešte sa nazvať fyzio (to je hlavné). S VŠ by ti to mohlo aj viac páliť a tiež by si mala vedieť, ako sa také vzdelanie a následne titul nadobúda (nie kurzom). Stále máš možnosť si urobiť druhú vysokú školu (to je dlho pre teba že?).

@anonym_68d27e nie nepytam sa na to čo je v názve 🤏🏻, a nie nechcem študovať druhý vs kvôli času ale financiám

o__o
27. nov 2025

3 roky bc na vyske, inak to nejde

atikab
27. nov 2025

@anonym_autor este je mozne štúdium na SZŠ vo forme vyssieho odborného vzdelávania v odbore diplomovany fyzioterapeut. Ide ale tiež o trojročné denne studium ukončené absolutoriom (praktická skúška + teoretická skuska + obhajoba absolventskej prace).
(V dnešnej dobe teda už radšej VS s bakalarskym titulom a možnosťou pokračovať na druhom, magisterskom, stupni.)

anonym_68d27e
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_68d27e nie nepytam sa na to čo je v názve 🤏🏻, a nie nechcem študovať druhý vs kvôli času ale financiám

@anonym_autor ale chceš byť oslovovaná fyzioterapeutkou a to po ukončení kurzu. Nie rovno doktorka? Isto nám napíšeš ako je možné vyštudovať aj tvoju vš prostredníctvom len kurzu, radi sa poučíme (zn. kvôli financiám).
Len pre tvoju vedomosť, fyzioterapeuti sú dnes tak študovaní ako lekári a vedomosťami sú im veľmi blízko, niekedy viac. Máš nejaký nápad ako vyštudovať 5-6 rokov VŠ za pár týždňov? A pozor to ešte nebude hotovo a prirátaj roky kurzov.

autor
27. nov 2025
@anonym_68d27e

@anonym_autor ale chceš byť oslovovaná fyzioterapeutkou a to po ukončení kurzu. Nie rovno doktorka? Isto nám napíšeš ako je možné vyštudovať aj tvoju vš prostredníctvom len kurzu, radi sa poučíme (zn. kvôli financiám).
Len pre tvoju vedomosť, fyzioterapeuti sú dnes tak študovaní ako lekári a vedomosťami sú im veľmi blízko, niekedy viac. Máš nejaký nápad ako vyštudovať 5-6 rokov VŠ za pár týždňov? A pozor to ešte nebude hotovo a prirátaj roky kurzov.

@anonym_68d27e nikde nepíšem že tu prácu silou mocou potrebujem robiť. Mňa baví aj moja súčastná praca. Len ma zaujímalo či je to možné alebo nie

anonym_68d27e
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_68d27e nikde nepíšem že tu prácu silou mocou potrebujem robiť. Mňa baví aj moja súčastná praca. Len ma zaujímalo či je to možné alebo nie

@anonym_autor je možné vyštudovať tvoju VŠ za týždeň kurzu (tiež kvôli financiám sa pýtam)? Toto sa naozaj pýta vysokoškolsky vzdelaná žena?

autor
28. nov 2025
@anonym_68d27e

@anonym_autor je možné vyštudovať tvoju VŠ za týždeň kurzu (tiež kvôli financiám sa pýtam)? Toto sa naozaj pýta vysokoškolsky vzdelaná žena?

@anonym_68d27e ja neviem s čím máš stake problém, urypana ženská. Teraz máš xy kurzov od kozmetičiek po it

anonym_68d27e
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_68d27e ja neviem s čím máš stake problém, urypana ženská. Teraz máš xy kurzov od kozmetičiek po it

@anonym_autor sa zobuď už prosím ťa. Ani kozmetičku robiť len s kurzom nestačí, nie ešte robiť s chorými ľuďmi, ktorí môžu prostredníctvom nevzdelaného laika komplet ochrnúť.

autor
28. nov 2025
@anonym_68d27e

@anonym_autor sa zobuď už prosím ťa. Ani kozmetičku robiť len s kurzom nestačí, nie ešte robiť s chorými ľuďmi, ktorí môžu prostredníctvom nevzdelaného laika komplet ochrnúť.

@anonym_68d27e ano aj na kkozmetičku potrebuješ vš?😆😆😆 daj už pokoj.

anonym_68d27e
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_68d27e ano aj na kkozmetičku potrebuješ vš?😆😆😆 daj už pokoj.

@anonym_autor nie, aj na kozmetičku potrebuješ najprv riadne vzdelanie. Dám ti pokoj a neklať viac debilné otázky. Najprv si prosím naštuduj, čo vlastne slovo fyzioterapeut obnáša a potom sa pýtaj. Vidíš len výstup, ale nevidíš podstatu a vzdelanie za tým. Kľudne môžeš ísť študovať druhú VŠ a skúsiť iný smer, ale to by si musela mať skutočný záujem o túto profesiu a to by si sa takto hlúpo nepýtala.

autor
28. nov 2025
@anonym_68d27e

@anonym_autor nie, aj na kozmetičku potrebuješ najprv riadne vzdelanie. Dám ti pokoj a neklať viac debilné otázky. Najprv si prosím naštuduj, čo vlastne slovo fyzioterapeut obnáša a potom sa pýtaj. Vidíš len výstup, ale nevidíš podstatu a vzdelanie za tým. Kľudne môžeš ísť študovať druhú VŠ a skúsiť iný smer, ale to by si musela mať skutočný záujem o túto profesiu a to by si sa takto hlúpo nepýtala.

@anonym_68d27e neveim čo stále melieš. Ja som niekde nenapisala ste potrebujem robiť tuto prácu a mám nejaky skutočný záujem. Splietaš hovná. A nepoznám ani jednu kvalitnú kozmetičku, ktorá by mala na to školu 😛

aurora33
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo ta to vlastne zaujíma?

anonym_68d27e
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_68d27e neveim čo stále melieš. Ja som niekde nenapisala ste potrebujem robiť tuto prácu a mám nejaky skutočný záujem. Splietaš hovná. A nepoznám ani jednu kvalitnú kozmetičku, ktorá by mala na to školu 😛

@anonym_autor tak nejdeme porovnávať kozmetiku s fyzioterapiou samozrejme, ale kvalitná kozmetička tiež potrebuje mat vzdelanie a musí mať prehľad aj o zdravotnom stave a konraindikáciách a stavať na talente.

autor
28. nov 2025
@aurora33

@anonym_autor a prečo ta to vlastne zaujíma?

@aurora33 lebo poznám aj babu, čo školu nemá a robí to. 😄

anonym_68d27e
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo robí? Fyzioterapeutku isto nie a ak sa nazýva bez vzdelania fyzioterapeutkou, skôr či neskôr na to doplatí kontrolou a zákonnými postihmi. Fyzioterapeut lieči chorých ľudí a musí mať prehľad tak o diagnózach, ako liečbe tak aj prevencii a kontraindikáciách. Slovenská a ani žiadna iná legislatíva nepovoľuje vykonávať túto profesiu na základe kurzu. Ak niekoho poznáš, kto sa vydáva za fyzioterapeuta po kurze, tak jedná protizákonne a veľmi rýchlo sa na to príde.

aurora33
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to by nemala robiť. Nerobí ,,len” nejaku trénerku, alebo masáže?

aurora33
28. nov 2025
@anonym_68d27e

@anonym_autor čo robí? Fyzioterapeutku isto nie a ak sa nazýva bez vzdelania fyzioterapeutkou, skôr či neskôr na to doplatí kontrolou a zákonnými postihmi. Fyzioterapeut lieči chorých ľudí a musí mať prehľad tak o diagnózach, ako liečbe tak aj prevencii a kontraindikáciách. Slovenská a ani žiadna iná legislatíva nepovoľuje vykonávať túto profesiu na základe kurzu. Ak niekoho poznáš, kto sa vydáva za fyzioterapeuta po kurze, tak jedná protizákonne a veľmi rýchlo sa na to príde.

@anonym_68d27e suhlasim, plus každý fyzio by aj mal byť v komore.

estellas
28. nov 2025

@anonym_autor Nie je to možné, musíš mať vš.
Na to žiadny kurz neexistuje.