Ako sa stať trénerkou vo fitnes centre?
Ahojte. Uu sa viac ako 7 rokov venujem aktívne fitness a zaujala ma nejaká ta možnosť stať sa trénerkou vo fitku. Školu nemám na ten smer. Vedeli by ste poradir čo je pre to všetko potrebné? Aj za dáke rady by som bola moc vďačná Ďakujem
tak… mala som trénerov aj študovaných, aj iba okurzovaných a dokonca aj bez kéhokoľvek vzdelania…
ide o to, čo budeš ponúkať a ako zákazník posúdi že vieš o čom hovoríš… samozrejme čím viac papierov, tým lepšie…
@anonym_autor ahoj, na to, aby si mohla oficiálne pôsobiť ako trénerka vo fitku, je potrebné absolvovať akreditovaný kurz, ktorý ti dá odborné základy a oprávnenie. Na začiatku veľmi pomáha mať aj vlastné viditeľné výsledky, klienti sa radi inšpirujú. Potom je dobré začať postupne, možno najprv s pár známymi, neskôr si budovať klientelu a mať za sebou konkrétne výsledky s ľuďmi. Časom si tak vybuduješ meno aj dôveru 🙂 držím palce
@alyson29 ďakujem, pozriem na nejaké kurzy. Praveže mám dosť viditeľné výsledky, schudla som svojpomocne zo 100kg na 50kg postupne.
A asi predpokladám, že je to práca na živnosť.
možno by bolo dobré zamerať sa práve na takýto typ cvičenia - chudnutie, spevnenie, proste pre ženy… zatiaľ som u nás v ke nenašla trénera špeciálne pre tento typ posilky…
a či na živnosť - záleží od fitka..
možno by bolo dobré zamerať sa práve na takýto typ cvičenia - chudnutie, spevnenie, proste pre ženy… zatiaľ som u nás v ke nenašla trénera špeciálne pre tento typ posilky…
a či na živnosť - záleží od fitka..
@biba_18 super ďakujem za návrh. Rada by som pomáhala iným ľudom, viem aké to je po psychickej stránke aj po ten fyzickej.
@alyson29 ďakujem, pozriem na nejaké kurzy. Praveže mám dosť viditeľné výsledky, schudla som svojpomocne zo 100kg na 50kg postupne.
@anonym_autor wau, tak to je obrovský úspech, gratulujem! 🙂 Vidíš, takáto vlastná skúsenosť je pre klientov veľmi motivujúca, lebo vieš presne, čím si musia prejsť. A väčšina fitiek vyžaduje mať na to živnosť, ak chceš spolupracovať cez nich. Keď spravíš kurz a získaš licenciu, už len stačí začať zbierať prvých klientov a pôjde to, hlavne sa neboj začiatkov
@anonym_autor wau, tak to je obrovský úspech, gratulujem! 🙂 Vidíš, takáto vlastná skúsenosť je pre klientov veľmi motivujúca, lebo vieš presne, čím si musia prejsť. A väčšina fitiek vyžaduje mať na to živnosť, ak chceš spolupracovať cez nich. Keď spravíš kurz a získaš licenciu, už len stačí začať zbierať prvých klientov a pôjde to, hlavne sa neboj začiatkov
@alyson29 ďakuejm 🙏🏻
Teraz sa to tou zivnostou celkom preriedi, lebo po novom sa tato metoda podnikania dost predrazi, tie minimalne odvody su velka sumicka, ktoru ako trener nezarobis tak lahko, najma zo zaciatku a v podstate len aby si bola na nule.
Treba ten ofiko kurz, bez toho to nemozes robit, je ale slaby a zastaraly, ja mam urobenych este niekolko, ktore akreditovane nie su a boli riadne drahe a dlhe, ale citim sa viac kompetentne. Investuj do vzdelavania urcite, ludia na to pozeraju, lebo trh je presaturovany, aj vdaka socialnym sietam. Ludia cvicia casto sami, hrozne zle a neefektivne, ale maju kupene/stiahnute plany z netu. Bohuzial aj hrozne vela trenerov uci uplne nezmysly a casto uplne kontraproduktivne sposoby, to je dan za nizku vstupnu latku - v najlepsom pripade nemas vysledky, v najhorsom si ublizis.

@anonym_autor ahoj, na to, aby si mohla oficiálne pôsobiť ako trénerka vo fitku, je potrebné absolvovať akreditovaný kurz, ktorý ti dá odborné základy a oprávnenie. Na začiatku veľmi pomáha mať aj vlastné viditeľné výsledky, klienti sa radi inšpirujú. Potom je dobré začať postupne, možno najprv s pár známymi, neskôr si budovať klientelu a mať za sebou konkrétne výsledky s ľuďmi. Časom si tak vybuduješ meno aj dôveru 🙂 držím palce