Ako sa vyhnúť nevítanej vianočnej kapustnici?
Ahojte, viem že som asi zvláštna,ale neznášam také hromadné akcie,posedenia,kapustnice,svadby,oslavy atď. Keď sa dá,vždy sa snažím z toho vykrutit. Niekedy som si dala aj dovolenku keď bola kapustnica,aby sa šéf nehneval, že budem v robote a oni sa pôjdu najesť keďže sa to začína cca o 12-tej cez pracovnu dobu. Ešte jedna kolegyňa je taká ako ja, proste nemusíme to a snažíme sa z toho vykrutit. Tento rok si šéf zmyslel,že to urobí ako poradu s obedom a zároveň rozlúčku s kolegom ktorý odchádza. Naschvál to chce urobiť ako poradu aby tam človeka donútil ísť. Viem že sa zdá niekomu čudné čo riešim,ale ako sa z toho vyvliecť? Keď to nariadi ako poradu,som povinná tam ísť? Alebo čo mu povedať?Viem že minulý rok nás ohováral po celej firme že sme s kolegyňou neboli.
Chapem ta, aj ked taka v týchto veciach nie som... Musis byt sklamaná, ako ti tu konikovske zeny "pomohli", resp. ked uz nevedia pomoct, mohli aspon neublížit...nič nové. Zvolila si nespravne forum. Daj sa na PN alebo nieco iné, sef je debil ked nerozumie, a este aj ohovára, ja by som mu povedala medzi štyrmi očami, ze proste nech ta uz v budúcnosti nevola, lebo nechceš sa tych akcií zúčastňovať a bodka. Prekonaj sa a mas pokoj.
Tak ked je to porada tak chod, nebojuj so sefom, lebo on podla popisu je z toho schopny urobit obludny problem.
Ak silou mocou chces dat najavo, ze kapustnicu neschvalujes tak si sadni niekam na kraj vytiahni notebook, kavu a tvar sa ako na porade. To iste by som doporucila aj kolegyni, mozete preberat pracovne veci spolu.
Daj si lekara, nie dovolenku, alebo sa zucastni. Ak ti kapustnica nechuti, nemusis si dat, ale to pochybujem, kazdy ju ma rad...ak ti vadia ludia, skus to vydrzat...pravdepodobne to nebude porada ako taka, asi budete konverzovat o robote, ale hlavne teda vo vianocnej nalade...
Máš tu milión názorov ale ty si aj tak ides svoje. V pondelok sa pred sefom hod o zem a povedz že nejdeš a basta
@valeria_h nemyslim si, ze je to diagnoza v tomto pripade. A keby aj, nase pismenka na tom nic nezmenia. Sme len neznami ludia, co sa vyjadruju k niecomu, co je tu napisane. Nepozname realitu.
@babulkomale Nemôžeš vedieť, ani ja to neviem, ale preto netreba niekomu písať, že je nekolegiálna ťapa. Pretože nevieme ako to je. Sú medzi nami ľudia, ktorí mávajú sociálne úzkosti a je to diagnóza. Títo ľudia vnútorne veľmi trpia.
Musim povedat, ze baby maju pravdu, da sa to vydrzat na tom obede. Ale velmi dobre ta chapem, asi aj to, ze je to tvoje rozhodnutie a nemal by ta sef za to ohovarat. Neviem aky je sef, ale mozno by pomohol priamy rozhovor, teda nie urobit mrtveho chrobaka, ze dovolenka a fuc, to vyzera velmi zle. Skus sa s nim porozpravat, ze to chapes o co mu ide, ale ze sa tam necitis dobre (teda ak sa ozaj nevies prekonat). Nemozes sa vyhovorit na nejake dietologicke hladisko? Nie kazdy kapustnicu moze. Ci objednal by ti potom ine jedlo?
Boze co by som za to dala, keby som teraz mohla ist na nejaku pracovnu kapustnicu 😁😁😁
Pre mna ako introverta je porada alebo takato kapustnica ovela lepsia, ako sediet niekde v restike 5 hodin. Pridem, najem sa a odidem si robit svoje. NIkto nepovie ani makke f, kedze je teraz roboty jak na kostole.

Aspon raz by si sa mohla premoct. Ja osobne nemam rada takychto ludi,co bojkotuju firemne akcie. Ani ja ich nemusim,najradsej by som nesla a idem tam s nechutou,ale vzdy je dobre. Zabavime sa,zaspominame,nasmejeme sa,utuzime kolektiv. Chod tam,chvilu posedis a mozes ist domov. My mavame celovikendove akcie,co uz mam ja povedat? Kapustnica v pracovnom case je super. Nie si ukratena o svoj volny cas. Si dospela zena,mame aj povinnosti,ktore nam nie su po voli,ale zvladneme ich.