icon

Ako sa vyhnúť otázkam o tehotenstve v práci?

19. jún 2024

Ahojte, ešte je predčasné oznamovať tehotenstvo, ale v práci sa stále ponúka nejaké víno alebo alkohol, normálne v priebehu dňa, aj 2x týždenne (ide o prácu v kancelárii, iniciuje to stále kolega, ale na tom nezáleží), plus máme ísť o dva týždne aj na teambuilding, kde sa tiež bude určite piť... Je mi to nepríjemné, keď odmietnem alkohol tak hneď, že či som tehotná, skrátka ma unavujú také reči, mám kolegov rada, ale necítim potrebu im vešať na nos moje súkromné veci a ešte vôbec nie, keď nie je ukončený 3 mes. tehotenstva... Boli ste v podobnej situácii? Ako ste reagovali keď vás silou mocou núkali? Poviem, že nechcem a už sa to rieši, je to únavné.... Ja si neviem predstaviť, že by som bola takáto otravná voči niekomu, kto povie, že nechce piť... Nehovoriac o tom, že ani predtým som nepila v práci, lebo je to skrátka nevhodné, maximálne keď mal niekto narodeniny... Teraz premýšľam, či vôbec na ten teambuilding ísť, ide len o aktivity cez deň, turistika, športové hry, ja mám túry v prírode rada, tak by som šla, ale piť určite nie...

Strana
z2
autor
19. jún 2024

@eleanor2510 skôr som premýšľala aj nad výhovorkou na teambuildingu, ak tam pôjdem vôbec...

muchotrafka298
19. jún 2024

Nemusis sa vyhovarat na nic, poviem nezucastnim sa so zdravotnych dovodov a to je cele. Ja nekonzumujem alkohol uz roky, ani v praci, ani v sukromi. Ludia si zvykli.

andrea2323
19. jún 2024

Autorka, keď si všimli tú kávu, tak už to asi aj riešili a ten príbeh si asi žije svojim životom 🙂 takže to je už asi aj jedno.. tak ty len opakuj, že nechceš, nech už si myslia, čo chcú ☺️ už keby povieš čokoľvek, tak si k tomu príbeh domyslia takí všeteční ľudia.. a takisto teambuilding - nejdeš, zdravie, povinnosti, choroba, povedz, čo máš chuť. A to čo budú oni riešiť, nech ti nestresuje hlavu v tomto krásnom období ❤️

majka36912
19. jún 2024

Chapem ta, uz len z toho hladiska, ze som abstinujuci alkoholik a tiez by do mna stale len niekto nieco nalieval. Predtym som si to nikdy nevsimala, ale posledny rok to popijanie uz vnimam ako narodny sport. Prednedavnom som bola na svadbe, kde si chcel kazdy strngnut, dokonca otec nevesty sa na mna nahneval, ze som si s nimi nepripila. Ja rozumiem zvykom, ale malokto rozumie tomu, ze pre mna to naozaj nie je len vinko, pivo, liker... ale cesta do pekla. Takze kazdemu len slusne odpoviem, ze dakujem, nemozem pit. A ked sa spytaju, preco nemozem, tak poviem, ze nechcem. Pripadne sa tvar, ze mas helikobaktera, ze sa ti to taha uz dlhsie a po alkohole ti byva nevolno a boli ta z neho zaludok.

babulkomale
19. jún 2024

Mne zamlada zabralo odpovedat protiotazkou, ked uz boli fakt neodbytni a pytali sa preco nepijes, tak som to otocila a skumavo som sa zahladela na niekoho a spytala sa: A ty preco pijes? Vacsinou sa nezmohli na odpoved a ked povedali napr. Lebo mi to chuti, tak ja som odpalkovala Vidis a mne to zas nechutí, sto ludi, sto chuti a isla som napr.na WC a ked som sa vratila, uz bol ticho.

jomarch
20. jún 2024

ale nie je to hrozne, ze toto si musi clovek obhajovat? 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ my ked si ideme sadnut s kolegami po praci, tak vacsina z nich potom taha do noci a na druhy den vyzeraju ako matohy...a to hovorim aj o dievcatach. potom zas povedia ze nechcu ist nikam, lebo na druhy den musia ist do prace...ako keby pointa spolocneho posedenia po praci bolo strieskat sa 😂😂 a na mna ako tehotnu divne pozeraju, ze niekam chcem ist...neviem, asi si myslia, ze mineralku alebo nealko pivko si mam pit doma na balkone..

tanicka907
21. jún 2024

U nas sa tiez vela pije. Otehotnela som zaciatkom jula, cele leto same drinky… musela som skor odchadzat, brat lieky, zaludocne problemy.

autor
22. jún 2024

Ja som si tak povedala, že naozaj nemusím nikomu nič vysvetľovať, skrátka alkohol odmietnem, že nechcem, nejaké špeciálne dôvody im dávať nemusím, veď v práci sa predsa nemá piť, a na teambuilding nepôjdem... To ešte boli otázky keby to počujete :D že trhám kolektív, prečo, a pritom viacerí nejdeme, ale mám pocit, že mne zato, že ze som najmladšia tak ma chcú ešte poúčať (teda kolegyňa, ostatní to neriešia) alebo neviem, lebo pri iných sa to zobralo úplne ok... Asi sa skôr musím naučiť, ako si tak držať vnútorný odstup od tohto, aby ma to nestresovalo takýto ľudia

lelecik
25. jún 2024

Ja som tvrdila, že som na kúpalisku chytila na nechte na nohe pleseň a brala som na to dlhodobo antibiotiká... Kedysi som to mala, a naozaj som ich brala, už neviem, koľko týždňov, aspoň nejaký čas vykryjes 😉

hopsas
25. jún 2024

U nas sa zauzivalo že máš suchý mesiac...povieš a že tento mesiac abstinujes a nikto neriesi

Strana
z2