Ako sa vypočíta plat počas ošetrovania člena rodiny?
Dobrý deň prosím vás vie mi niekto povedať približne aký plat by som mala mať s 1000 € v čistého ak by som isla na 4 dni OČŔ CI UZ JE LEOSIE IST NA Tych 14 dni ? plus OČR NA den som tusim mala raz 21€ na den. dakujeem dakujem
Výška dávky je 55 % z denného vymeriavacieho základu.
Pri čistej mzde 1000 € je denná dávka OČR zhruba 21 – 24 € / deň, tak ako si aj sama písala. Za 4 dni teda dostaneš približne 84 – 96 € od Sociálnej poisťovne.
Za tie dni ti zamestnávateľ nedá výplatu, len dostaneš túto dávku zo SP.
@billy_jean podľa mňa ma viacej, ja mám takýto vymeriavací základ a to pracujem len na dohodu a priemerný plat mám v čistom o dosť menší..
@billy_jean podľa mňa ma viacej, ja mám takýto vymeriavací základ a to pracujem len na dohodu a priemerný plat mám v čistom o dosť menší..
@13uzivatelka11 ako píšem - od 21 do 24 eur/deň. Ak rátam s hrubou mzdou 1300 eur, je to v čistom 1002 eur pri uplatnenej NČZD, by vyšla OČR do 23,83 eur/deň, za 4 dni je to 95,33 eur. Či zle rátam?
@13uzivatelka11 ako píšem - od 21 do 24 eur/deň. Ak rátam s hrubou mzdou 1300 eur, je to v čistom 1002 eur pri uplatnenej NČZD, by vyšla OČR do 23,83 eur/deň, za 4 dni je to 95,33 eur. Či zle rátam?
@billy_jean netuším ako sa to počíta 😀 ja mám na výplatnej páske 22€ a čistú mzdu mám priemerne 600€, každý mesiac inak trocha. Preto sa mi to zdá málo 23€ pri 1000€ 🤔 ale tak myslím si že to zvládne autorka si pozrieť na výplatnej páske 😀
@billy_jean netuším ako sa to počíta 😀 ja mám na výplatnej páske 22€ a čistú mzdu mám priemerne 600€, každý mesiac inak trocha. Preto sa mi to zdá málo 23€ pri 1000€ 🤔 ale tak myslím si že to zvládne autorka si pozrieť na výplatnej páske 😀
@13uzivatelka11 na výplatnej páske OČR nemáš uvedené - sumou, keďže to nevypláca zamestnáavteľ. A väčšinou je tam priemerná hodinová mzda pre PPÚ tzv. priemerka 🙂.
@billy_jean aj mne to tak vychádza 23-23,8€ (ale brutto mzdu som neoverovala, či je tých 1300€)
@13uzivatelka11
OČR sa vypočítava z denného vym.základu - DVZ (nie priemerný), ak je 22€, potom by bola 12,1€(55%).
@mama4444 je dobre byt na OČR aj v nepracovne dni (napr.víkend). Inak je samozrejme vždy lepšia vyššia mzda a plus ďalšie výhody s tým spojené.
@13uzivatelka11 ty máš na výplatnej pádke denný vymeriavací základ, billy píše už vypočítanú očr, čiže 55% z denného vymeriavacieho základu.

Výška dávky je 55 % z denného vymeriavacieho základu.
Pri čistej mzde 1000 € je denná dávka OČR zhruba 21 – 24 € / deň, tak ako si aj sama písala. Za 4 dni teda dostaneš približne 84 – 96 € od Sociálnej poisťovne.
Za tie dni ti zamestnávateľ nedá výplatu, len dostaneš túto dávku zo SP.