Ako sa vyrovnať s nástupom do práce po rodičovskej?
Dobrý deň, po piatich rokoch a dvoch detičkach, nastupujem od budúceho mesiaca do novej práce. Staršia navštevuje mš, mladšia nastupuje od septembra. Mám stres z toho, ako sa dokážem odpútať od malej, že ona ešte ostáva doma s tatinkom a babkami. Mám stres a úzkosť z tej zmeny domáceho pohodlia už opäť práca a povinnosti a do toho deti, že ako sa s tým vyrovnám. Neviem či mi niekto rozumie, ale 5rokov doma, a teraz proste sa bojím ako sa odpútam od detí a budem chodit do prace. Zažila to nejaká maminka ?
Ja som išla po toľkých rokoch. Poviem ti,som rada,keď idem do roboty a nechápem, ako som doma mohla 5 rokov počúvať ten plač. A to ani nemám robotu,čo by ma extra bavila,ale proste si chodím od detí oddýchnuť 😀
Ved to je skvele, ze ides nazad do prace. Novi ludia, nove vyzvy, peniaze pre rodinu a zmena pre rutinu po 5 rokoch...ano prve tyzdne budes unavena, vsetko kym sa zabehne... ja som sla teraz po roku do prace a uz to bolo citit... ale som rada, ze pijem zasa teplu kavu a mam okolo seba dospelych ludi 😅 To neznamena, ze sa po praci na toho mini cloveka doma netesim 😅
@zuz_koval tiez som mala tieto pocity. Ale ja som uz bola vyhorena, takze do prace som uz naozaj chcela nastupit. Napriek tomu som mala tiez obavy a uzkost ake to bude. Ale velmi si to pochvalujem. Tiez si chodim do prace oddychnut. V praci mam skvelych kolegov, chodievame na obed, ktory nemusim varit, nikto ma neprerusuje ked rozpravam, po obede si dam s kolegynou kavu, ktora je tepla ☺️. A ten pocit ked pipne vyplata a nie iba rodicak 👍😁. A potom sa tesim domov na mojich dvoch chuliganov a je nam dobre. Je to ale vycerpavajuce, prve mesiace som chodila spat s detmi o 21:00. Dost ma stve, ze vikendy su o dobiehani zameskane cez tyzden. Pranie, upratovanie. Ak ideme na vylet tak povinnosti padnu na nedelu. Musim sa naucit rozlozit si pracu aj cez tyzden.
Ďakujem za pozitivne komentáre, viem, ze nie som jedina maminka, ktora ma tieto pocity, ale rada som ich zazdielala a aspon som sa utvrdila v tom, ze robim spravnu vec, ak budem pozerat aj na seba a moju “karieru” 🙂 a s detickam sa budem venovat po praci 🙂
Ďakujem za pozitivne komentáre, viem, ze nie som jedina maminka, ktora ma tieto pocity, ale rada som ich zazdielala a aspon som sa utvrdila v tom, ze robim spravnu vec, ak budem pozerat aj na seba a moju “karieru” 🙂 a s detickam sa budem venovat po praci 🙂
@zuz_koval všetkým vám to len viac prospeje, lebo sa na čas strávený spolu budete tešiť 🙂.

@zuz_koval však kľud, neodchádzaš snáď na týždňovky. S deťmi stále budeš každý deň🙈. Normálne to zvládneš ako sme to zvládli všetky, prvé týždne budeš síce viac unavená ale nič, na čo by si si postupne nezvykla 🙂.. ja som si do práce chodila psychicky oddýchnuť od materských povinností, tak sa skús na to pozrieť z iného uhlu. Dieťa bude s ľudí, ktorých najlepšie pozná, takže mu chýbať tiež moc nebudeš 🙂. Nádych, výdych. Úzkosti si vytváraš sama.