icon

Ako sa vyrovnať s nástupom do práce po rodičovskej?

zuz_koval
22. máj 2025

Dobrý deň, po piatich rokoch a dvoch detičkach, nastupujem od budúceho mesiaca do novej práce. Staršia navštevuje mš, mladšia nastupuje od septembra. Mám stres z toho, ako sa dokážem odpútať od malej, že ona ešte ostáva doma s tatinkom a babkami. Mám stres a úzkosť z tej zmeny domáceho pohodlia už opäť práca a povinnosti a do toho deti, že ako sa s tým vyrovnám. Neviem či mi niekto rozumie, ale 5rokov doma, a teraz proste sa bojím ako sa odpútam od detí a budem chodit do prace. Zažila to nejaká maminka ?

denkabemommy
22. máj 2025

@zuz_koval však kľud, neodchádzaš snáď na týždňovky. S deťmi stále budeš každý deň🙈. Normálne to zvládneš ako sme to zvládli všetky, prvé týždne budeš síce viac unavená ale nič, na čo by si si postupne nezvykla 🙂.. ja som si do práce chodila psychicky oddýchnuť od materských povinností, tak sa skús na to pozrieť z iného uhlu. Dieťa bude s ľudí, ktorých najlepšie pozná, takže mu chýbať tiež moc nebudeš 🙂. Nádych, výdych. Úzkosti si vytváraš sama.

domka222
23. máj 2025

Ja som išla po toľkých rokoch. Poviem ti,som rada,keď idem do roboty a nechápem, ako som doma mohla 5 rokov počúvať ten plač. A to ani nemám robotu,čo by ma extra bavila,ale proste si chodím od detí oddýchnuť 😀

anjelicek26
23. máj 2025

Ved to je skvele, ze ides nazad do prace. Novi ludia, nove vyzvy, peniaze pre rodinu a zmena pre rutinu po 5 rokoch...ano prve tyzdne budes unavena, vsetko kym sa zabehne... ja som sla teraz po roku do prace a uz to bolo citit... ale som rada, ze pijem zasa teplu kavu a mam okolo seba dospelych ludi 😅 To neznamena, ze sa po praci na toho mini cloveka doma netesim 😅

martyzpp
23. máj 2025

@zuz_koval tiez som mala tieto pocity. Ale ja som uz bola vyhorena, takze do prace som uz naozaj chcela nastupit. Napriek tomu som mala tiez obavy a uzkost ake to bude. Ale velmi si to pochvalujem. Tiez si chodim do prace oddychnut. V praci mam skvelych kolegov, chodievame na obed, ktory nemusim varit, nikto ma neprerusuje ked rozpravam, po obede si dam s kolegynou kavu, ktora je tepla ☺️. A ten pocit ked pipne vyplata a nie iba rodicak 👍😁. A potom sa tesim domov na mojich dvoch chuliganov a je nam dobre. Je to ale vycerpavajuce, prve mesiace som chodila spat s detmi o 21:00. Dost ma stve, ze vikendy su o dobiehani zameskane cez tyzden. Pranie, upratovanie. Ak ideme na vylet tak povinnosti padnu na nedelu. Musim sa naucit rozlozit si pracu aj cez tyzden.

zuz_koval
autor
23. máj 2025

Ďakujem za pozitivne komentáre, viem, ze nie som jedina maminka, ktora ma tieto pocity, ale rada som ich zazdielala a aspon som sa utvrdila v tom, ze robim spravnu vec, ak budem pozerat aj na seba a moju “karieru” 🙂 a s detickam sa budem venovat po praci 🙂

denkabemommy
23. máj 2025
@zuz_koval

Ďakujem za pozitivne komentáre, viem, ze nie som jedina maminka, ktora ma tieto pocity, ale rada som ich zazdielala a aspon som sa utvrdila v tom, ze robim spravnu vec, ak budem pozerat aj na seba a moju “karieru” 🙂 a s detickam sa budem venovat po praci 🙂

@zuz_koval všetkým vám to len viac prospeje, lebo sa na čas strávený spolu budete tešiť 🙂.