icon

Ako sa vyrovnať s nepríjemným šéfom?

18. sep 2022

Tie co ste to zažili, poprosím o rady.
Situácia je taká, že práca ma veľmi baví, mám odbor vyštudovaný, našla som sa v nej. Zahŕňa veľa komunikácie s ľuďmi, na pohovore mi šéfka povedala priamo že som jej sympatická a kedy môžem nastúpiť...jediný mráčik na modrej oblohe je šéf 🤦 typ cholerický premúdrelec, nedá si vysvetliť, automaticky predpokladá že oponent klame alebo sa vyhovára. Nikto s ním dobrovoľne nechce príst do styku, noví ho hneď odhadnú a prevracajú očami keď s ním musia niečo riešiť.
Je takmer nemožné mu vysvetliť prečo je niečo inak než on si uzmyslel.
Párkrát som mu už musela dať najavo, kde mám hranice, zatiaľ sa zdá, že sa zbadal a rešpektuje ich.
95% mi dáva úlohy šéfka, ktorá je bombová, je odborníčka, proste super baba. S ňou si všetci tykajú, s ním radšej skoro nikto.
Ako zvládate takúto osobnosť? Oplatí sa vysvetľovať, či treba len prikyvovať a myslieť si svoje?

madamcoco
18. sep 2022

Jedným uchom dnu, druhým von..takým, čo všade boli a všetko videli je zbytočné čokoľvek vysvetľovať..

salamistka
18. sep 2022

Presne tak, vypočuť si ho, spraviť čo hovorí a myslieť si svoje, nenechať sa vyhodiť z rovnováhy...

gabika0825
18. sep 2022

Pozri, pokial to nejak nezasahuje do niečoho vážnejšieho alebo osobnejsieho a len si “trepe”, tak by som to vyriešila takým stylom, ako si písala v poslednej vete tvojho príspevku. Ak je to neunosnejsie a fakt tá to nejak obťažuje to jeho správanie, nie je ti prijemne, máš pocit že je to cez čiaru, tak pises že dobre vychádzaš so šéfkou. Tak na tvojom mieste by som sa s ňou porozprávala, či aj ona vníma ako sa ten dotyčný šéf správa, či nemá z neho podobne pocity ako ty, keď tak sa “spojiť” s kolegami ktorí majú podobnú skúsenosť ako ty, ale ako píšem, nemá to význam pokial jeho správanie nezachádza do porušenia pracovnej disciplíny, alebo pokial vás vulgárne neuráža alebo nenapáda. Čiže to je len o sympatiách. Asi preto je šéf, lebo spoločnosti a vedeniu asi vyhovuje na tej pozícii.

gabika128
18. sep 2022

Ja som mala takého šéfa, úplne so všetkými sa vedel pohadať, kričať, nik mu nemohol nič vysvetliť. Ja som s nim vychádzala super, lebo som mu neoponovala, prikývla, urobila si po svojom, on mal samozrejme vždy pravdu... Veľmi rád sa počúval, tak som ho nechavala vyrozprávať.😂 bola som nová a upozornená dopredu, veľa žien predo mnou rozplakal.

laila22
18. sep 2022

@gabika128 mám podobnú skúsenosť. Tiež mu neoponujem, alebo keď tak akoby zo srandy.. Nikdy na mňa nenavrieskal, narozdiel od kolegyne, ale tá ho rada dráždi a oponuje. Na služobke ma jej dal za príklad. 😂. Lebo ona už na raňajkách do neho rýpala. Ja som ich počúvala a nereagovala, lebo viem, že to nemá zmysel. Prirovnala by som to k boju s veternými mlynmy... Inak mimo práce nie je ,,zlý,, Vždy vyhovie požiadavkám po práci, výlet, nakúpi ( na služobke) na chlapa je v tomto veľmi ústretový a trpezlivý. Ale po pracovnej stránke sa snažím vyhovieť.

andrejka1974
18. sep 2022

Po pravde ruky od neho čo najďalej môj muž robí s jeho otcom a je presne taký ako vravíš môj muž je pre neho ten posledný viacej si cení cudzích ľudí ako jeho muž nemôže povedať nič

mandzula
18. sep 2022

Vydrzala som presadzovat si svoj nazor 13 rokov, no stalo ma to tolko energie a nakoniec aj cast zdravia, ze som nakoniec odisla. A pritom to bola praca, ktoru som milovala, kolektiv bol skvely, no za tie nervy mi to uz nestalo.

janulka1802
18. sep 2022

Mala som veľmi podobného šéfa. Na začiatku som bola rozhodnutá, že odídem, ale ako sme sa oťukali, nemala som s ním žiadny problém. Čiže moja rada je, získaj si ho milým, neutrálnym prístupom, pokiaľ to nie je nutné, zbytočne neoponuj, proste taká diplomacia. A pochváľ ho, to mužské ego mimoriadne pohladí. Držím palce!

marca12
18. sep 2022

Casom zistis,ze ta oponovanie a vysvetlovanie stoji vela energie a vzdas to,ale nevzdaj si urcovanie hranic. Mala som sefa cholerika,najhorsie obdobie mojho zivota a nakoniec som vyhorela. Ja som ale s nim bola cely den v jednej kancelarii,nemala som kam pred nim utiect. Ak s nim nie si v castom kontakte,tak sa snaz jednym uchom dnu,druhym von. Nie vzdy sa to da,ale tym sa uchranis pred tym,aby ta znicil.

kamatopo
18. sep 2022

Ja mám podobnú nadriadenu. Ale k tomu je ešte vorkoholik ale že neskutočný. Ona by asi zomrela keby máme čo len chvíľku v pohode deň. Zvyčajne si spravím čo treba a nevšímame si no niekedy sa nedá. Ale zas kolektív sme super a aj zástupkyňa je úžasná. Vždy ma všetko dve strany.😉

autor
18. sep 2022

@gabika0825 on je majitel aj so sefkou, su manzelia. Dost casto sa sprava aj k nej hnusne...uz som taky model zazila v jednej firme ale tam to bolo cez ciaru co ten stvaral.
Tento sa este drzi v akych takych medziach.
Ano, je to aj o sympatiach, on nikomu nie je sympaticky 😃

autor
18. sep 2022

@janulka1802 toto sa musim naucit, asi je to moja vyzva naucit sa byt diplomatickejsia. Ja sa budem bit za prava seba aj inych proti nepravosti 😃 ale presne ako pisu baby, asi je to u tychto ludi boj s veternymi mlynmi.

mandzula
18. sep 2022

@autor ja som sa bila aj za inych - ponaucenie - nikdy viac. Vsetci somrali len vo svojich kancloch, este cestou na porady mali plnu hubu kecov a na porade cusali. Ja som bola za rebela, hajila som prava nas vsetkych. Hadaj ako to dopadlo pri rozdelovani odmien? Odisla som, ked som po jednej porade drapla pasovy opar.

autor
18. sep 2022

@mandzula chapem, tiez sa vekom dostavam do urcitej rezignacie v tomto smere 👍 cely svet nespasim.

mandzula
18. sep 2022

@autor ja si tiez uvedomujem, ze to bolo vekom. V dalsej praci som kopala uz len za seba.