Ako sa vyrovnať s neúspechom pri hľadaní práce?
Aj vy ste sa citili tak "depkovo" ked ste boli na urade a hladali novu pracu? Som na urade od decembra, z organizacnych dovodov som prisla po 12 rokoch o pracu. Ten cas som pracovala len v jednej firme. Poslala som od decembra uz neskutocne mnozstvo inzeratov, reagujem na inzeraty, navstivila som aj nejake firmy a nic. Nikto ma zatial ani len na pohovor nezavolal, stale dostavam len zamietave odpovede. Mam 3 deti (nikde ich neuvadzam) tak celodenne prace alebo pracu na zmeny vynechavam, kedze sa potrebujeme doplnat s manzelom. Mam prax, vs. Nemyslela som si ze to bude take tazke, ked sa vsade pise ze prace je dost len je malo zaujemcov o pracu. Financie nie su problem, podporu mam peknu, muz zarobi dobre. Len ja sa uz zblaznim doma, z toho pocitu zbytočnosti a menecejnosti 😒
Mna napada aj to, ze jedna z veci kt zamestnavateli ocenuju je aj flexibilita. Ty mas 1 pracovnu skusenost 12 rokov v jednej firme 🤷🏼♀️ aj si tam nejak karierne rastla, ci stale ta ista pozicia?
A ak som spravne pochopila hladas iba ciastocny uvazok? Co znamena, robila som mamazment? (Projektovy, procesny, data alebo teda si realny manazer kt viedol ludi) 🤷🏼♀️
@milanemila ano rastla som. Zacinala som odpsodu a posledne 4 roky som mala pod sebou ludi, ktorych som viedla, zodpovedala za vykon, plnenie planov.. hladam klasicky uvazok, nie skrateny. Ak by mi casom dali aj ciastocny homeeffice, tak si viem v klude vsetko zariadit a stihat.
@milanemila ale ano, stale jedna firma pod jednym nazvom.
@tiika myslim, ze zivotopis, ziadosti ci motivacny list mam napisaný spravne. Presne ako hovoris, hladala som si vzory, rady comu sa vyhnut, co naopak vyzdvihnut. Naozaj to chce asi len cas.
Tak potom nerozumiem, preco si posielas zivotopis na miesto recepcnej 🤷🏼♀️ ved ak vies jazyk, tak v akomkolvek korporate mas naozaj vela moznosti.
A upravujes si ich vzdy podľa toho na akú ponuku reaguješ? Akú oblasť, cim sa zaoberala firma, v akom meste?
@milanemila asi zo zufalstva ze o mna doteraz nikto neprejavil zaujem 🙂. Fakt skusam vsetko
mam podklady, ktore som posielala vopred nachystane, ale motivacny som pisala vzdy novy... aj ked teda polku som mala, tu som nemenila, ale pracovne skusenosti som pisala vzdy podla daneho inzeratu - pouzite rovnake slova. neboj sa, najdes... je to o cislach...
Vyčkaj a vytrvaj 😉 ja som začala hľadať v polovici augusta a zamestnala som sa až koncom októbra. Úspech je, že ťa vôbec volajú na pohovory. Ja som bola asi na 10 kým som sa zamestnala (aj ja som si vyberala, nie len potenciálny zamestnávateľ), tak som z toho bola tiež všelijaka
ak sa smiem opytat ako posielate žiadosti,iba firmám ktoré maju inzerát že hladaju na poziciu ktorá vam vyhovuje,alebo napr.aj do firmy,ze viete o nej ze u vas v meste je,tak len tak pošlete,že ci nahodou nepotrebuju a nezapasuju vase znalosti?......pytam sa preto,ze tiez ma to asi bude čakat,a neviem ako kde zacat posielat,lebo u nas pracov.pozicii strasne malo,sem tam nejaky inzerat,aj ten je uz asi vopred obsadeny🙄 dakujem za odpovede.
@j93375 určite nič nepokazis, ak pošleš žiadosť, či náhodou nezapasuje. Je však potrebné, aby si si určila obor a pozíciu, kde chceš pracovať, a nie od buka-do buka.
Niektoré pozície sa hľadajú priebežne napr.kuchár,čašník,predavač,.. tam aj pokial nie je inzerat, šanca je väčšia; pri iných možno motyka vystreli 😉
Rozumiem ti. Ja som z maleho mesta kde nie je ani vela podnikov. Obchody, firmy tu večne krachuju... Z toho dovodu som aj prisla o pracu uz 2 krat. Momentálne ma to zase caka a ja už teraz kvoli tomu nespavam. Mam sikovnu dceru v zahraničí na vysokej škole, to vzdelanie jej chcem zaplatit co by co bolo. A desim sa toho co bude. Ten pocit ked ma ani na pohovor nezavolaju, ked sa citim sprosta a neuzitocna... Pritom v praci boli so mnou vzdy spokojni, nemuseli ma dlho zaucat, spravila som vzdy co mi dali aj nad ramec... Mna to aj bavi stale sa nieco ucit, prekonavat sa, riesit nieco. Ked som doma cítim sa ako nikto. Nechvalim sa ale proste casto vidim, ze vezmu ludi a oni nemaju ziadnu ochotu ucit sa nove veci. V praci len prezivaju a oni si kladu podmienky 😁 Casto su to ludia po znamosti a su ako chránený druh.
Drzim palce. Nech sa ti podari najst dobru pracu ❤️
Prácu si dnes nájdeš a myslím dobrú prácu, hlavne cez známosti. To, čo tu píšu, že ako veľa je práce, rozprávajú hlúposti, tieto ženy robia na tom istom mieste xxx rokov, nech sa pozrú koľko za tú prácu ponúkajú (ktorej je tak veľa ), väčšinou sú to práce, ktoré nechcú robiť ani cudzinci, mizerne ohodnotené.
K tomu pocitu menejcennosti a zbytočnosti. Chápem, že to na človeka doľahne, no skúste ten čas doma aspoň 3-4 h stráviť prácou (akoby ste v zamestnaní, a nielen sa staráte o domácnosť, venujete deťom, koníčkom, vegetite), napr. učením sa cudzieho jazyka, zlepšovanie soft skills, študovanie zákonov, ovládanie programu… Nielenže sa budete cítiť lepšie, užitočnejšie, ale zvyšuje to i vaše šance sa zamestnať.
@lienka.7 práve sa nad tým zamýšľam. Reagovala som iba na 2 ponuky, z oboch ma pozvali na pohovor. A nemyslim, že mali malo uchádzačov. Skôr hľadajú niekoho “normálneho”. Ja som si starostlivo zvážila požiadavky, svoje skúsenosti, vypracovala ten CV a motivačný list na vysokej urovni a tým som asi zaujala medzi ostatnými. Inak si to neviem vysvetliť.
Úrady prace stále vo velkom naberajú ľudí na nové projekty. Ty máš VŠ, spĺňas podmienku. Pozri si openslovensko alebo na stránke upsvar voľné pracovné miesta.
Mali ste pravdu, ze treba vyčkať. Dlho sa nikto ani len neozval a teraz mám v priebehu 8 dni 3 pohovory. V jednom idem dokonca uz do druheho kola. Tak sa to uz hadam rozbehne
Drzim palce, daj vediet ako si dopadla. Mojho ti zrejme tiež caka zanedlho
Ja hladam v Kosiciach. Uz 7 rokov. A nic.
V mojom fachu tu vobec nie su prace, ine ani neskusam - bez sance, lebo tie firmy vyzaduju skusenosti uz v danej praci a jednoducho nechcu zaucat, hladaju hotoveho cloveka.
Posledne roky som preto pracovala v inom meste, dalsia vec je, ze za menej ako 2000 eur by som ani vobec nesla pracovat, a aj to je malo brutto pri dnesnych cenach, taky bol moj posledny plat a skoro nic som neusetrila. Tiez som vtedy rok hladala, kym som nasla poslednu pracu, za ten rok som absolvovala mozno 30-40 pohovorov celkovo po celom slovensku, velakrat som sa musela z vychodu na zapad trepat aj na osobny pohovor a aj tak vo vysledku zamietava odpoved. Stalo ma to nenormalne vela casu, aj penazi, hodiny som tyzdenne presedela na profesii, online pohovory, telefonicke screeniny, pripadove studie, osobne pohovory, assessment centra atd atd, niekedy ma zamietli po 1. Kole, niekedy po druhom, niekedy po tretom. A stale som bola bez prace… vsimla som si ale jednu vec, ze oni radsej 2roky dookola vycapuju tie iste inzeraty dookola a budu hladat len takeho, ktory splna 100% ich poziadaviek, namiesto toho, aby vzali ihned a dozaucali (bola som z fachu, len som nerobila zrovna tie komodity napriklad, ktore oni vyzadovali, ale ine), tak mi chodili odpovede typu, ze vybrali “vhodnejsieho uchadzaca” a do tyzdna vycapili ten isty inzerat nanovo 🙂 a to sa stava casto…. no kladiem si otazku, kde su ti vybrati kandidati? :D :D ti by nesli tie pozicie ani za 2000 robit, lebo uz maju viac inde a nie su schopni im ponuknut viac. Mala som kolegynu-ma seniornu manazersku poziciu (controlling), ma cca 16-18r praxe, uz min 4 rok posiela scasu nacas CVcka na prace za 3500-3700 eur a nic. Tie iste skusenosti ako mam ja, ze po prvom kole zamietava odpoved ze vybrali ineho a za 2-3dni nanovo daju ten isty inzerat 🙂
no ako sa ti darilo autorka uz mas pracu?
@mamina7070 áno a úplne super. Nakoniec sa mi podarilo zamestnať od marca. Takže som ani dlho na up nebola.
Tak to je super. Ja som v tom zase, cem urad prace som mala pracu, ale pred tyzdnom som tam skoncila a hladam stale.
@dancingqueen321 nebude to tým že sa ti nedarí nájsť prácu že máš vysoké požiadavky?
@buberova samozrejme, ze mam poziadavky, naco by som menila pracu za rovnaku, len inde? Pre mna by boli len 2 alternativy, ktore by ma motivovali - posun o level vyssie (samozrejme s vyssim platom), alebo ak identicka poziciac tak by museli ponuknut aspon 300-400 naviac oproti poslednemu platu. Kvoli nejakej stovke naviac by som sa nesla zaucat zas inde a trpnut v skusobnej, a zas niekomu nieco dokazovat od zaciatku a este sa aj stahovat a platit este aj druhy byt, nerentabilne. Tu v KE ale tieto typy prac ani nie su, raz za 1-2mesiace vidim nieco obdobne, aj to isto protekcne obsadene, nie som jedina koho ani len na pohovor nezavolaju. A ak nahodou, tak 2,5 automobilky a dalej zdochol pes a nechcu platit, ani dozaucat a ja sa zas nebudem drat za drobaky, tak tie iste pozicie nahanaju 1-2 rok dookola, kazdu chvilu s tym istym vyvolavaju personalky. A tie mzdy ponukaju rovnake ako mi prezentovali pred rokom a pred dvoma :D tak sa este nahladaju… za to dostanu akurat absolventa, ktory sa bude trapit, lebo sa mu nebudu venovat, aby sa zaucil
@dancingqueen321 ale ty teda aktuálne máš prácu, áno?

V akej sfére si robila manažérku, v akom meste hľadáš?Prace môže byt dosť, len nie taká a tam, kde hľadáš.
Ďalšia vec je, či reaguješ na ponuku pre teba vhodnú, adekvátne k nej vypracujes životopis a motivačný list. Ten by som vždy prispôsobila.
Skús sa zatiaľ zamerať týmto smerom. Nech dostaneš aspoň pozvanie na pohovor. Pozri si niečo o CV, pohovoroch, online-životopis.sk (vzory sú zadarmo).