Ako sa vyrovnať so stratou práce a neistotou?
Ahojte , dlhé roky som.pracovala pre jednu firmu na živnosť , ako sa ale menil zákon dohodla som sa že budem robiť len na dohodu , lebo odvody neutiahnem. Zmluva sa vždy uzavrela začiatkom januára , tak som v decembri zrušila živnosť a šla na úrad práce, viem že po uzavretí dohody tam môžem byť ešte 40 dní. Ale firma sa akosi odmlčala , možno aj dobre ak nemajú robotu neplynie mi dohoda , ale hrozne mám strach že nebude žiadna práca. Vidím sa smutná , mám aj psych ochorenie OCD bojím sa že sa to zhorší. Bývam z rodičmi , bez hypotéky , rodičia chcú aby som nerobila ak sa táto Morava čo som robila nebude dať. Ako ja sa doma postarám , len varenie neznášam , ale inak sa snažím. Prácu okolo domu robím rada. A tiež vedia že ani starobu sa o nich postarám majú to sľúbené. Ale ako sa ešte cítiť užitočná , cítim sa zle... Najlepšie by bolo keby sa firma ozvala že máme dostatok práce , ale neviem... Inak práca u nás nie je , písala som žiadosť , ale je len jedna na celý okres poriadna ponuka. Neviem...
Tak potrebujes novu pracu, starat sa o rodicov nie je ziadna zivotna perspektiiva, potrebujes svoje peniaze, svoj majetok, svoju rodinu a svoje detii do buducna, rovnako svoj dochodok o xy rokov... aj keby zijes stale doma, vies financovat hypoteku a byt prenajimat, aspon budes mat vacsiu istotu, keby sa cokolvek zmenilo... hladaj akukolvek pracu, rekvalifikuj sa, cokolvek... robit volakde za par eur na dohodu "podla toho ci maju zakazky" nie je ziadne terno, ale vyhoda pre zamestnavatela, nie pre teba... ty sa mozes za pracou aj prestahovat, nie si tam uviazana...
@vemoa byvas s rodicmi a nemas hypo a co tak zeny co maju psychicke ochorenie pridu o pracu a maju dieta na krku.
sa tolko nelutuj a daj si pre seba cas, chod k psychiatrovi ku psychologovi a konecne sa pozviechaj !
....aby sa takto lutoval mlady clovek, to je velmi zle. ludia maju OVELA horsie pribehy....
OCD mam cely zivot a normalne pracujem si predstav.
Rodicia nech sa laskavo zacnu zabezpecovat samy seba na dochodok v chorobe a ty sa zacni venovat svojej kariere svojemu dochodku. Ten model co mate teraz NIKOMU nepomoze.
Jazyk vies? Makaj na leto niekam
Ocakavat ze dieta sa postara v starobe je ta najsebeckejsia vec co clovek vymyslel
@martinmmartin mudro napisane.
Žasnem nad jednoduchosťou niektorých ľudí. Uvedomuješ si, že tvoji rodičia tu za 10-20 rokov nemusia byť a ty nič nerobíš, nič nevieš a žiješ na mieste, kde nie je práca? Takže skončíš ako úplný asocial? 🤦♀️
Poznám ženy čo sa starali o rodičov a bol pre ne po ich smrti veľký problém sa opäť dostať do pracovného kolotoča. A s tým prišli u niektorých psychické problémy. Takže Ti radím nájsť si druhú prácu, ako všetci vieme rodičia tu večne nebudú a Ty budeš musieť platiť energie,...
Počúvaj ma žena. Ja mám psych. diagnózu, beriem lieky, mám ID. Nemám nikoho z rodiny - myslím rodičov, deti a partnera, čo by mi pomohol. Musím fungovať, pracovať, aby som prežila. Zaplatila byt, poistky, benzín, lieky, jedlo, ošatenie. Tak sa daj dokopy a pracuj. Dovzdelaj sa, nauč sa jazyk, a funguj. To chceš pracovať celý život pochybné práce a na starobu opatrovať rodičov? Inak mimochodom, pomáhať im môžeš aj popri práci.
@vemoa všetko kvôli ficovi dpč
@vemoa ak si schopna pracovat a chces sa zašiť doma vobec si tym psychicky nepomozes. Doteraz si zvladala pracovat tak verim ze si zvladnes najst novu pracu a postarat sa sama o seba. Teraz si zober,ze budes 20-30 rokov len umyvat riady,podlahu a robit nakupy vasim,potom kto ta zamestna prosim ta? Ak by si bola v situacii,ze zije len 1 rodic a je leziak tak to je ine,ale toto riesenie mi pride absolutne odveci.

Rodicia nech sa laskavo zacnu zabezpecovat samy seba na dochodok v chorobe a ty sa zacni venovat svojej kariere svojemu dochodku. Ten model co mate teraz NIKOMU nepomoze.
Jazyk vies? Makaj na leto niekam
Ocakavat ze dieta sa postara v starobe je ta najsebeckejsia vec co clovek vymyslel