icon

Ako šéfovi povedať o zmene práce?

15. júl 2024

Dobré ránko.
Potrebovala by som názor skúsenejších a možno trošku nakopnúť. Pre tých ktorým sa nechce čítať, v skratke ako povedať šéfovi, že chcem zmenu a možno sa začnem obzerať po inej robote a nejaké povzbudenie, že si dokážem nájsť inú robotu. 😁

Už skoro 7 rokov som na rovnakej pozícii, obyčajná obchodná asistentka s obyčajnou obchodnou akadémiou. Z času na čas na mňa doľahne taký pocit, že sa v robote nudím a že je čas sa niekde posunúť, ale tentokrát ten pocit neodchádza. Preto vážne začínam rozmýšľať nad zmenou práce. Mám takmer 28, mám angličtinu na B1-B2, mám auto, deti neplánujeme mať takže som flexibilná tak prečo by som mala byť zaseknutá na pozícii kde ma to začína ubíjať? Jasné, je to komfortné, sme dobrý kolektív, už poznám systémy a procesy.. ale ozaj cítim, že je čas sa niekde posunúť, čeliť niečomu novému, nad niečím novým sa potrápiť...
So šéfom máme dobré vzťahy, rozhodla som sa mu teda povedať o svojich pocitoch, že cítim, že mám väčšiu kapacitu a časové možnosti ako reálne využívam na tejto pozícii a teda podľa mňa vôbec nezareagoval vhodne. Bola to zmes výsmechu, trošku hnevu ale konštruktívne riešenie alebo plán 0 bodov. Ale mne začína byť jasné, že sa v tej firme nemám kde posunúť, to by musel len niekoho vyhodiť aby som dostala jeho robotu a zamestnať novú asistentku a to by prečo robil.
Takže mi príde ako jediné riešenie hľadať si inú robotu. Ale nechcem sa voči nemu zachovať svinsky a preto by som sa ho teda chcela ešte raz opýtať či vidí reálne že mám šancu na nejaký posun vo firme. A že si myslím, že mám vyšší potenciál a schopnosti ako robiť tak dlho asistentku a že mám potrebu sa niekde posunúť, rásť a naučiť sa niečo nové. A rada by som to dokázala v tejto firme, ale ak to nebude možné, tak asi sa budem musieť obzerať inde. Sú to tie správne slová? Neznie to nejak snobsky? Lebo ja si naozaj cením, že som tam mohla viac menej hneď po škole pracovať a mám tú prácu aj tých ľudí ozaj rada. Tak nechcem odísť nejak v zlom alebo zachovať zlý pocit.
Je namieste sa opýtať, že ak by som si teda hľadala inú robotu, že či by ma pustil až po uplynutí 3 mesačnej výpovednej alebo či by ma bol ochotný pustiť aj skôr? Aby som vedela na ďalších pohovoroch povedať kedy môžem nastúpiť? Alebo je to príliš skoro riešiť? Alebo najprv dať výpoveď, pekne si tam ostať 3 mesiace kým mi uplynie výpovedná a popri tom si posielať životopisy a tým, že už presne viem kedy môžem nastúpiť? A keď sa nič nenájde tak na podporu a za ďalšieho pol roka sa niečo už určite nájde?

Ďakujem.

muchotrafka298
15. júl 2024

@sella38 neberiem. Ja sa k sefovi chovam slusne,

sella38
Autor odpoveď zmazal
muchotrafka298
15. júl 2024

Aku pracu by si chcela robit so strednou skolou? Mozno Ta zoberu niekde robit asistentku a pozri si tie platy. Dnes je brutalny pretlak ludi s VS aj na administrativne pozicie. Ty si urobila obrovsku chybu, ze si mu to povedala a este pred ostatnymi /pisala di, ze tam bol manzel/. Ty si si s nim mala dohodnut stretnutie, pripravit sa nanho a poukazat na svoje silne stranky, odovzdane veci, prinos do firmy. A nadhodit, ze ci tam on vidi moznost postupu. A kedze sa choval
Tak ako si napisala, tak on ta nevidi nikde inde. Tak nehovor nikomu nic a obzri inzeraty.

autor
15. júl 2024

@muchotrafka298 boli sme tam len traja. Manžel ja a šéf. Sme spolu v kancelárii.
A myslíš že teraz mám nejaký nadpriemerný plat? No nemám. A nemyslím si ani nemám taký cieľ si teraz pozerať manažérske miesta. Ale proste potrebujem sa naučiť niečo nové, trošku potrápiť hlavu a možno začnem na asistenstkovskej pozícii a časom v novej firme bude kde rásť ak si budú myslieť že som šikovná.

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
15. júl 2024

@taynee úplne to znie tak že ja so strednou školou a 7 rokmi praxe môžem ísť tak akurát do pokladne 🤣🤣 a to som si myslela že nie som úplne neschopná

bonboniera
15. júl 2024

@taynee ahoj, nemyslím to v zlom ale reálne prakticky ma zaujíma, načo potrebuje mať asistentka vysokú školu?

autor
15. júl 2024

Teda lepšie povedané, že vlastne mám byť veľmi rada že aspoň túto prácu mám a že sa niekto uľútostnil ma zamestnať, aj keď cítim že tá náplň mi jednoducho nestačí, to nevadí lebo ja nemám vysokú a to znamená že maximum čo dokážem je prekladať papiere z kôpky A na kôpku B.. a to že sa ma kolegyňa s výškou chodí pýtať na pracovné veci, to je asi len nejaká chyba v Metrixe..

Joj som sa rozohnila 🤣🤣🤣

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
15. júl 2024

@bonboniera ja tiež neviem z týchto komentárov že čo dá tá vysoká kandidátovi na také pozície.. rovnako toho človeka musia zaučiť do nového systému a procesov a ajtak bude pár mesiacov vyhukaný a potrebuje proste pri sebe niekoho.. tak neviem čo je medzi nami také strašne priepastné.

autor
15. júl 2024

Tak mi už len ostáva dúfať, že natrafím aj na personalistov, ktorý životopis bez vysokej nehodia len tak z princípu do koša

adik64
15. júl 2024

Preco tak odmietas tu VS? Ja som tiez pracovala ako asistentka, v tvojom veku som zacala externe studovat popri praci a otvorilo mi to vela moznosti na posun, teraz som na HR pozicii. VS mi vela dala aj co sa tyka vseobecneho prehladu, nielen vedomosti v odbore. Absolutne to nelutujem, urcite ti odporucam ist do toho a doplnit si vzdelanie.

muchotrafka298
15. júl 2024

No ja Ti napisem uprimne, osobne nepoznam ziadnu asistentku so strednou skolou, ktora by urobila vo firme velku karieru. Mozes byt akokolvek sikovna, ale proste treba pozerat realisticky. Lebo to, ze budes sikovna je na vyssiu poziciu proste malo. Nemusis mat manazersku poziciu, ale platy nastupne asistentiek nie su nic moc /pozri si na profesii ako sa to platovo pohybuje, aby si nebola negativne prekvapena.
Do buducnosti budes vediet, ze taketo veci sa riesia so
sefom osamote a vopred sa na to pripravujes, aj on. Dohadujes si s nim stretnutie, kde on presne bude vediet, co chces preberat. A je jedno ci si tykate, vykate, ste kamarati.Vo vela firmach je rocne hodnotenie, kde prave mozes taketo veci povedat.

autor
15. júl 2024

@adik64 lebo mi to príde že na takéto pozície to nerobí až taký priepastný rozdiel v schopnostiach aby tomu človek venoval 4-5 rokov..

autor
15. júl 2024

@muchotrafka298 ja sa ani nechystám robiť veľkú kariéru.. 🙂 len potrebujem zmenu. A inzeráty mám napozerané, vo veľa prípadoch by to bolo stále prilepšenie oproti tomu čo mám teraz. Nezarábam nijak nadštandardne teraz.
My ročné hodnotenia nemáme.. sme skôr taká rodinná firma, nie korporát

muchotrafka298
15. júl 2024

Pokial chces lepsiu pracu, tak investuj do vzdelavania. Nemusis mat VS, rob si kurzy, absolvuj seminare, zdokonaluj jazyk. Cokolvek, co ukaze buducemu zamestnavatelovi, ze mas zaujem na sebe pracovat. Nie rozne youtube somariny, ale kurzy s certifikatom alebo osvedcenim.

martija
15. júl 2024

Tak ja ta povzbudim a rozburam mýty. U nás v medzinárodnej firme po skončení OA a bez vysokej školy robím team lederku. Mam slušný plat, riadim team na SK, v Barcelone a dokonca v Kolumbii... a teraz hľadáme nových ludi do mojho teamu tiez za veľmi slušný plat a bez VS. Co nás zaujíma sú jazyky a skúsenosti. Z mojej praxe sme mali ľudí aj s 2ma VS absolútne nepoužiteľných, aj dievča so základnou školou mega šikovné. Nedaj sa odradiť a posielaj životopisy. Potom keď nájdeš prácu môžeš dať výpoveď. Toto je bežná prax a žiadne svinstvo. Takto to funguje všade.

majka99999
15. júl 2024

Ak si sa nudila, tak si mohla studovat popri praci a mohla si mat externe ten prvy stupen VS urobeny. Ked si z OA, vacsina predmetov sa da zvladnut lahko, mne akurat matematika robila problemy, co zase bolo lahke pre gymnazistov. Alebo na jazykovy kurz si mohla ist. To, ze je clovek v praci, neznamena, ze sa nemoze posuvat. Najma, ked nemas deti (ked su u nasich, mam energie ovela viac, tak viem posudit), pred materskou som bola na vyssej pozicii, po materskej ma vacsuna zien ine priority, mne sa nechcelo posuvat sa v korporatnej masinerii, som spokojna, praca ma bavi, je to taky kompromis monotonnosti a zaujimavych problemov. Sama musis vyvinut iniciativu, nikto na teba necaka, jedine, ze chces robit za minimalku z monztaznej hale alebo v Amazone, to ta uvitaju... So sefom sa uz nebav, je normalne, ze ludia sa chcu casom posunut, po 7 rokoch urcite nebudes nejaky fluktuant. Tak zacni chodit na pohovory a skus zlepsit anglictinu, tvoju uroven ma hociktora 19ka, co akurat vysla zo skoly. Pripadne iny jazyk, spanielcina, nemcina...

autor
4. aug 2024

@taynee
@vintage_woman

Inak dievčatá, neuveríte ale prijali ma ako personalistku 🙂 tak dúfam že to pomôže aj niekomu ďalšiemu so strednou kto si bude čítať túto diskusiu a bol by smutný 🙂 nádej je

dadis
4. aug 2024

Tesim sa s tebou a drzim palce ❤️

11bodka11
4. aug 2024

@taynee ty mas VŠ?

taynee
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
4. aug 2024

@taynee aha. Lebo na tej gramatike to teda nevidno...

11bodka11
4. aug 2024

Super. V tej istej firme?

taynee
Odpoveď bola odstránená
eeffka
4. aug 2024

No vidis 😄gratulujem, ako to vzal sef? A muzovi sa tqm pozdava?

vintage_woman
Odpoveď bola odstránená
vintage_woman
Odpoveď bola odstránená
autor
4. aug 2024

@11bodka11 nie, rozposlala som si životopisy a zavolali ma na pohovor do úplne inej firmy 🙂
@eeffka muž je nadšený a podporuje ma.. šéf povedal že je sklamaný a že nevedel že to takto cítim a že som mu to mala povedať že zvažujem dať výpoveď.. 🥴

vali_44
4. aug 2024

Jee gratulujem❤️