icon

Ako sformulovať prehlásenie o cestovaní na vlastnú zodpovednosť?

milka7411
31. jan 2025

Som vodič osobného auta,denne vozím kolegov z práce a aj do práce
Chcem mať nejaký papier, podpísaný tou osobou, že cestuje so mnou na vlastnú zodpovednosť,

lilope
31. jan 2025

@milka7411 pre aký prípad? V prípade, že spôsobíš dopravnú nehodu a budú zranení s dlhšou dobou liečenia, žiadne ich prehlásenie ťa neochráni pred trestným stíhaním. Prehlásenie spolucestujúcich nestojí nad zákonom.

ivuska027
31. jan 2025

Veď ich nevezieš nasilu. Sami do auta nastúpili, tak aké prehlásenie. Svoju vôľu vyjadrili spolujazdou.

alex49
31. jan 2025

@milka7411 ako vodič si zodpovedný bez ohľadu na nejaký papier, aj keby si ich napchal do kufra, alebo na strechu.

rusalinka
31. jan 2025

PREHLÁSENIE O CESTOVANÍ NA VLASTNÚ ZODPOVEDNOSŤ

Ja, dolu podpísaný/á,

Meno a priezvisko: ..............................................................
Dátum narodenia: ..............................................................
Adresa trvalého pobytu: ..............................................................

týmto vyhlasujem, že cestujem ako spolujazdec/spolujazdkyňa v osobnom motorovom vozidle vodiča [Tvoje meno] na vlastnú zodpovednosť.

Beriem na vedomie, že vodič ma vezie dobrovoľne a bezodplatne, a týmto sa vzdávam akýchkoľvek nárokov na odškodnenie v prípade nehody alebo inej nepredvídanej udalosti počas prepravy.

Toto prehlásenie podpisujem slobodne, dobrovoľne a s plným vedomím jeho obsahu.

Dátum: ..........................
Podpis: ..........................

...nemyslím si ale, že takéto niečo by ťa v prípade nehody nejako ochránilo alebo tak.

bg92
31. jan 2025

Take vyhlasenie je neplatne, nemozu sa vzat narokov do buducna.
Ak sa bojis nevoz ich.

melanta
31. jan 2025

Môžeš im dať podpísať niečo v štýle, ako napísala rusalinka. Ak ti neprispievajú na benzín. Ale aj keď ti niečo také podpíšu, v prípade nehody bude takýto zdrap papiera úplne bezpredmetný. Ak sa bojíš, nevoz cudzích ľudí.

bielasovicka
31. jan 2025

Ešte som o takomto niečom nepočula. Ved keď sadnem k niekomu do auta, predsa nebudem podpisovať nejaký papier. To je zas nejaká nová móda teraz? Ach jaj........

muchotrafka298
31. jan 2025

Vozis ich sukromnym alebo firemnym autom? Podla mna Ti nepodpisu nic. Vozis ich dobrovolne.