icon

Ako si má nájsť prácu matka štyroch detí?

laura2332
2. sep 2025

Dobrý večer,
obraciam sa na vás s prosbou o radu, kde by som si mohla nájsť prácu. Som matka štyroch detí, najmladšie má 5 rokov a navštevuje materskú školu do 15:30, v prípade potreby aj do 16:30.
Môj manžel má síce stabilné zamestnanie, ale aby sme mohli dôstojne žiť, musí si brať aj ďalšie práce odchádza ráno a domov sa vracia až večer.
Veľmi túžim prispieť k rodinnému rozpočtu, no už dlhší čas sa mi nedarí nájsť prácu. Posielam svoj životopis všade, kde je to len možné často aj na pozície, kde viem, že nemám potrebnú kvalifikáciu.
Chodím na pohovory, správam sa slušne, som upravená a komunikatívna no žiaľ, stále bez výsledku.
Prosím, ak viete o akejkoľvek pracovnej príležitosti v okolí Gelnice (keďže kvôli deťom nemôžem dochádzať ďaleko), veľmi by mi to pomohlo. Už som zúfalá a začínam sa obávať aj o zdravie manžela, ktorý pracuje takmer bez prestávky.
Ďakujem vám za každú radu alebo pomoc.

sisa_s
2. sep 2025

V akej oblasti hladas pracu? Co mas vystudovane? Prax pred detmi?

andrea_ff
2. sep 2025

@laura2332 ak nemáš nejaké extra nároky, ja by som si hodila inzerát, že upratujem, zehlim......a chodila by som upratovať. Z krátkodobého hľadiska by to mohlo byť fayn. Časovo by si to vedela zadelit. Ale možno by som si urobila živnosť na to a riadne platila odvody....

barka1
3. sep 2025

Školstvo. Ale teraz nie je vhodný čas.

tiika
3. sep 2025

@laura2332 stále bez výsledku je to z akého dôvodu? Môže no nemusí to byt kvôli deťom. Poznám ľudí, ktorí sú bezdetný a takisto sa im dlho nedarí nájsť prácu. Problém je v tom, čo ovládajú a tým, aká je ponuka a očakávania.

anonym_081dbc
3. sep 2025

@laura2332 aj v obchodných reťazcoch sa vieš dohodnúť len na ranných aj na kratšom úväzku,… ale úprimne urobiť si 4 deti a potom chcieť prácu do 15:30, nenapísať žiadne svoje skúsenosti, vzdelanie,… to sa dá parádne poradiť.

lenkakravcova
3. sep 2025
@anonym_081dbc

@laura2332 aj v obchodných reťazcoch sa vieš dohodnúť len na ranných aj na kratšom úväzku,… ale úprimne urobiť si 4 deti a potom chcieť prácu do 15:30, nenapísať žiadne svoje skúsenosti, vzdelanie,… to sa dá parádne poradiť.

@anonym_081dbc práve preto potrebuje polovičný úväzok. Čo so vzdelaním to bude mať ľahšie na kratšiu pracovnú dobu? Asi ťažko. Aj vyššie funkcie sú u nás obsadzovane na 8 hodín.

@autorka
Neposielaj životopisy. Choď osobne so životopisom.
Pozície ako predavačka - supermarkety, menšie obchody. Alebo pomocná sila v materskej škôlke.
Ale neposielaj papiere. Na tie nižšie pozície sa očakáva, že prídeš sa pýtať osobne.

anonym_081dbc
3. sep 2025

Ešte okrem predavačky mi napadlo čašníčka -posila na obedy, to je zvyčajne na 4h a cca 14:30-15 končia 🙂

raja007
3. sep 2025

@laura2332 Ahoj, ja ti poradim call centrum, su aj take, kde nepotrebujes extra jazyky a niektore vykryvaju zmeny v ramci dna a da sa dohodnut aj na ciastocnom uvazku, niektore umoznuju aj pracu z domu. Ak by si vedela aj akykolvek cudzi jazyk, je to bonus, kludne aj madarcina, nemcina a pod. Mnohe velke e- shopy, ako napr. Alza, Notino a pod. inzeruju casto iba na svojom webe - skus popozerat ich karierne ponuky. Idu Vianoce, prave teraz sa naberaju na linky aj brigadnici - tam si vies pracovny cas dokonca aj vyberat 😉

sevrin
3. sep 2025

Poznám jednu matku so štyrmi deťmi, tá nemá ani manžela. Berie čo sa dá, zarábať proste musí, nemôže si dovoliť byť nezamestnaná. Tak to chodí.

anonym_b00f9b
3. sep 2025

@laura2332 som matka 4 deti tiez. Robim od kedy mala najmladsia 2,5 r.najprv pol uvazok, neskor cely. Ale teda,neviem ake mas vzdelanie ,co hladas..

anonym_91376b
3. sep 2025

upratovať domácnosti kým sú deti v škôlke/škole a popri tom si hľadať niečo iné

laura2332
autor
3. sep 2025

Mám stredoškolské vzdelanie ukončené v odbore čašník/čašníčka. Mám prax nielen v obsluhe, ale aj na linke, v kuchyni ako pomocná kuchárka, cukrárka aj upratovačka. Samozrejme, pýtala som sa na prácu v škole, škôlke aj na úrade práce. Pred dvoma týždňami som bola na pohovore, ale prijali iné ženy. Sľúbili mi, že sa ozvú, dokonca mi sama pani napísala, že sa jej mám pripomenúť čo som aj spravila, no žiaľ, bez odpovede.
Životopisy nielen posielam, ale ich aj osobne nosím. Písala som aj primátorovi mesta a aj jemu som sa pripomenula tento týždeň, no zatiaľ som nedostala žiadnu odpoveď.
Som zúfalá. Čítam si aj komentáre a mrzí ma, keď niekto napíše, že urobiť si deti a potom hľadať prácu do 15:30. Verím, že by som si vedela zorganizovať čas tak, aby moje deti mohli byť v škole a škôlke do 16:30.
Viaceré pracovné pozície majú čas od 6:00 do 14:00, čo by som zvládla. Skúšala som reagovať aj na pozície v supermarketoch či hypermarketoch, ale zatiaľ bez úspechu.

anonym_91376b
3. sep 2025

skús sa stále pýtať v škôlke/škole či nepotrebujú pomoc do kuchyne alebo na upratovanie to by ti časovo vyhovovalo najviac, inak to upratovanie domácností je fajn veľa ľudí to využíva a dobre platia

zuzubb007
3. sep 2025

Polovičný úväzok ťa vezmú hocikde do kuchyne, upratovať, aj administratíva všetko je to o dohode, dúfam, že nemáš v životopise napísané, že má 4 deti, lebo ak áno toto je tá stopka podľa mňa

laura2332
autor
3. sep 2025
@zuzubb007

Polovičný úväzok ťa vezmú hocikde do kuchyne, upratovať, aj administratíva všetko je to o dohode, dúfam, že nemáš v životopise napísané, že má 4 deti, lebo ak áno toto je tá stopka podľa mňa

@zuzubb007 nie nemám

anonym_6dea54
3. sep 2025
@lenkakravcova

@anonym_081dbc práve preto potrebuje polovičný úväzok. Čo so vzdelaním to bude mať ľahšie na kratšiu pracovnú dobu? Asi ťažko. Aj vyššie funkcie sú u nás obsadzovane na 8 hodín.

@autorka
Neposielaj životopisy. Choď osobne so životopisom.
Pozície ako predavačka - supermarkety, menšie obchody. Alebo pomocná sila v materskej škôlke.
Ale neposielaj papiere. Na tie nižšie pozície sa očakáva, že prídeš sa pýtať osobne.

@lenkakravcova toto budem aj ja coskoro riesit a tiez so 4 detmi. Mam dokonca aj VS, lenze taky dost specificky odbor, nie lahky, samozrejme, v odbore som nikdy nerobila, lebo tu nebolo kde a potom deti, s kratkou prestavkou medzi druhym a tretim dietatom, tam som tiez len administravivu robila na polovicny, prisiel covid a nepredlzili mi zmluvu, a potom tretie a stvrte dieta. Takze ja si dovolim tvrdit, ze hlupa nie som, u nas ma manzel dokonca HO, takze vie aj on po deti ist, ja mozem aj cely uvazok. Ale toto by som nepovedala, ze fyzicky behat so zivotopisom. Diky, skusim urcite.

tiika
3. sep 2025
@laura2332

Mám stredoškolské vzdelanie ukončené v odbore čašník/čašníčka. Mám prax nielen v obsluhe, ale aj na linke, v kuchyni ako pomocná kuchárka, cukrárka aj upratovačka. Samozrejme, pýtala som sa na prácu v škole, škôlke aj na úrade práce. Pred dvoma týždňami som bola na pohovore, ale prijali iné ženy. Sľúbili mi, že sa ozvú, dokonca mi sama pani napísala, že sa jej mám pripomenúť čo som aj spravila, no žiaľ, bez odpovede.
Životopisy nielen posielam, ale ich aj osobne nosím. Písala som aj primátorovi mesta a aj jemu som sa pripomenula tento týždeň, no zatiaľ som nedostala žiadnu odpoveď.
Som zúfalá. Čítam si aj komentáre a mrzí ma, keď niekto napíše, že urobiť si deti a potom hľadať prácu do 15:30. Verím, že by som si vedela zorganizovať čas tak, aby moje deti mohli byť v škole a škôlke do 16:30.
Viaceré pracovné pozície majú čas od 6:00 do 14:00, čo by som zvládla. Skúšala som reagovať aj na pozície v supermarketoch či hypermarketoch, ale zatiaľ bez úspechu.

@laura2332 neviem, ale možno je to celkovo s prácou vo vašom regióne horšie či zrovna je take hluché alebo neúspešne obdobie. Ako dlho si hladas prácu? Vidím, že si aktívna, skúšaš viaceré možnosti, určite pokračuj, daj tomu čas, verím, že skôr či neskôr sa zadarí.

anonym_081dbc
3. sep 2025
@anonym_6dea54

@lenkakravcova toto budem aj ja coskoro riesit a tiez so 4 detmi. Mam dokonca aj VS, lenze taky dost specificky odbor, nie lahky, samozrejme, v odbore som nikdy nerobila, lebo tu nebolo kde a potom deti, s kratkou prestavkou medzi druhym a tretim dietatom, tam som tiez len administravivu robila na polovicny, prisiel covid a nepredlzili mi zmluvu, a potom tretie a stvrte dieta. Takze ja si dovolim tvrdit, ze hlupa nie som, u nas ma manzel dokonca HO, takze vie aj on po deti ist, ja mozem aj cely uvazok. Ale toto by som nepovedala, ze fyzicky behat so zivotopisom. Diky, skusim urcite.

@anonym_6dea54 nebehám fyzicky so životopisom, to sa už nerobí (hlavne nie na administratíve a pod.), ak máš nejaké firmy vyhliadnuté, kde by si chcela pracovať, tak oslovuj firmy priamo emailom, aj keď nemajú vyhodený inzerát.

laura2332
autor
4. sep 2025
@tiika

@laura2332 neviem, ale možno je to celkovo s prácou vo vašom regióne horšie či zrovna je take hluché alebo neúspešne obdobie. Ako dlho si hladas prácu? Vidím, že si aktívna, skúšaš viaceré možnosti, určite pokračuj, daj tomu čas, verím, že skôr či neskôr sa zadarí.

@tiika no práveže ja si prácu hľadám už od minulého roka

anonym_6d0d53
4. sep 2025

To bude tvojím regiónom.Velmi ťažko nájsť bez známosti prácu u vás.

adula3334
4. sep 2025

Tiež mám štyri deti,a pracujem bezproblémovo od 3.dietata na polovičný úväzok.zacala som na kontrole kvality v pôvodnej praci na 4hodiny,potom po pracovnom úraze som si našla v obchode s chovateľskými potrebami na 4-6 hodin,potom sa narodila posledná dcérka,v jej roku som začala zase chodiť na 4 hodiny do obchodu /vtedy strážila babka/ tebe to uz odpadá,deti mas v zariadeniach.v čase nástupu do škôlky som nastúpila-asi obrovské šťastie a aj moja sikovnost-ako veterinárna sestra na 6-7h.da sa úplne v pohode najst zamestnanie, ked sa chce.v lidli ,kauflande-na par hodin...ako čašníčka v čase obedov...a to som z dediny zo stredného Slovenska 💪 takže hľadať