Ako si nájdem prvé zamestnanie?
Ahojte,ako najst prve zamestanie?mam skoro 30 a nemam ziadnu prax.Aj ked rozposielam mnozstvo zivotopisov, vzdy samozrejme vezmu niekoho s praxou.
@lenuska1907 tak Toto je tak trefneeee
@lenuska1907 to by si mohol konik napisat do “O nas” na webe 😀
Akože nemáš prax? Veď vychovávaš dve detičky 😉 ak nenájdeš , tak si zriaď svoju súkromnú škôlku 😉 veľa šťastia prajem 😉
Su rozne projekty cez urad prace. Skus napriklad to. Ja som robila dobrovolnicku cinnost v skolke.
@lenuska1907 môžem si to požičať? 😀
Neviem teda, kde bývaš ale, že ťa nikde nezoberu je len výhovorka, v niektorých lokalitách je taký dopyt po tvojom odbore, že berú aj ženy čo niesu kvalifikované... A sú bez praxe.. Takže prvé čo sprav, napíš životopis a motivačný list, pošli ich na školský úrad, pod ktorý spadá tvoje mesto, najprv ber zástupy MD, PN a potom to pôjde samo..
@lenuska1907 trafila si klinec po hlavne!!!
@janulik2008 jasne :D
Odkial si? V Ba je brutalny nedostatok uciteliek v MS, kazdu chvilu sa niekto hlada, ale zas ak mas male deti a si vela na OCR to tiez nie je nic moc pre skolku.
@poopsie poslala som uz
@maris5 zial niesom z ba
@poopsie preco vyhovorka,?ved ja chcem pracovat, nie ze ma niekto nuti ze musim a ja sa vyhovoram ze neviem najst
To ze bez praxe neberú, berú aj mimo BA, mne sa cca po 3 mesiacoch ozvali z úradu, ci nemám záujem o zástup... Nakoľko som dostala zmluvu na neurčito neoplatí sa mi vymýšľať, zatiaľ..
@poopsie no vidis ja som bola aj na pohovoroch a nic z toho
Asi známosti sú tvoje jediné riešenie, tie ti tu uz ktosi poradil.. Je to naozaj zvláštne, že si ani nebrigadovala nikdy.. Lebo mne aj ta blbá brigáda zachranila kožu na pohovore..
len bohuzial nie kazdy ma take znamosti aby to pomohlo, mne pomohlo skusat, cim viacej hladas ponuky, posielas zivotopisy, tym vacsia sanca 😉
Nedávno som sa pýtala ja tu na mk, ako si nájsť prácu po siedmich rokoch na md. Nemala som ani tušáka, ako sa ťažko hľadá práca. Ešte keď je človek dlho doma. Neprešlo ani dva týždne a už som sa zamestnala. Nie je to síce "v mojom obore" ale som rada že som vypadla z domu. Môj muž tiež nezarába zle a nemusela som ísť do práce, no chcela som.. byť medzi ľuďmi a nie stále doma s deťmi. Úplne ťa chápem a verím že si niečo nájdeš. Na začiatok čokoľvek a popri tom dať žiadosť na mesto keď máš pedagogické vzdelanie, veď učiteľov potrebujú.
@hailey1 ja mám podrobených takmer 9rokov, doma s deťmi som bola doma 8,5r - myslíš že budem mať nejaký iný start ako autorka príspevku? Ja si to nemyslím, to čo mam v životopise z rokov 2004-2011 je teraz už úplne pasé a budú sa na to tak pozerať aj zamestnavatelia.. jednoducho uprednostnila rodinu, neviem čo je na tom také divné..
@jana_eyre_2 ja nikoho nesudim, nepovedala som, ze je zle uprednostnit rodinu. Kazdy nech sa stara o seba a robi podla svojho vedomia a svedomia, ale potom nech sa necuduje, ze ju nikde nechcu zamestnat, ked nemala anilen brigadu. A nemyslim si, ze budes mat rovnaky start, ale to je znova len moj nazor. Vsetky matky, ktore zostali doma dlhe roky s detmi si to teraz beru k telu a beru si to, co som napisala osobne. Vratim sa k tomu, ze je to moj nazor a snazila som sa tym povedat len tolko, ze byt matkou je pre zenu neskutocne nadherna vec, sama sa nou za par dni stanem, ale snazim sa mysliet na to, ze jedneho dna mi to moje dieta odide z domu, uz napriklad do skolky a ja nechcem zostat doma, na niekoho odkazana - opakujem sa po 100x, je to len moj nazor, za ktory ma tu pranieruju, lebo “zhadzujem”. Robte si zeny co vam kazde srdce, rozum, zivotna situacia, ale nestazujte sa na system, zamestnavatelov ani na nikoho, ked ste si taku cestu vybrali same 🤷🏼♀️.
@hailey1 Ahoj, ja sa nechcem do teba navazat za to co si napísala je to tvoj názor, ale napíšem ti taky príklad ja som hneď po škole tiež sa vydala, zakladala rodinu. Mam 3 detičky a 27 rokov. Popri materskej som si dokoncovala školu.Moja sesternica 35 ročná hneď po škole šla pracovať, a keď sa rozhodla zakladať rodinku mala veľky problém, proste to nešlo, Chvála Bohu, Pan Boh jej doprial byť mamou. Ja len ze napr. Teraz moja mala ma 7 mesiacov a idem do prace od 1..tiez by som nemusela, mohla by som ostať s deťmi a starať sa o domácnosť ale proste idem lebo už sa doma nudím. Ja len ešte takú menšiu poznámku, veľmi tak necitluvo si to napísala autorke, myslím si ze žijeme v tak hektickej, zlej dobe že prívetivé slovo každého troska zahreje ako keď človek pýta radu a niekto na nho brechne. Ja len toľko nechcela som ta uraziť alebo niečo
@hailey1 vieš, ja chápem čo chces povedat, ide však o to ako to hovoris - samozrejme že ide o tvoj názor sociálne siete nie sú o ničom inom len o názoroch jednotlivcov, preto sú ale na nete aj ich výmeny - tak ako si sa ty dotkla jednej strany, sa cítiš dotknutá za to že ti niekto oponuje.. nikto doma "nesedí", to že je niekto s deťmi ma na to svoj dôvod a áno, keď budeš označovať tie čo sú s deťmi za ženy, ktoré "sedia doma" tak samozrejme že sa to dotkne veľkej časti diskutujúcich.. mimochodom keď som deti nemala tiež som mala vseliake predstavy, tie sa však menili deťmi a ich počtom, vekom a okolnosťami..
Určite pošli životopis do všetkých dostupných škôlok a ZŠ, veľmi často sa hľadajú zástupy za PN, MD, ...
...nie je to ziadna tragedia a ani nezvycajna vec, 30 rokov to je stale nic, ak si skolu skoncila v 25ke vsak ti nic neuslo, mat rodinu je prirodzene a kazdy to chape a aj zamestnavatelia. Niektore zeny sa nudia pri detoch, niektore si to uzivaju a slovo nuda nepoznaju ani nahodou. Ved nie sme vsetky rovnake. Ja som si uzila a aj stale uzivam materstvo a rodicovstvo pri troch detoch, nie su sice vsetky uplne za sebou, medzi nimi som aj pracovala a aj sa tesim do prace uz, ale ostanem s detmi najdlhsie ako sa bude dat. Ja som z tych co si tie deti a okamihy s nimi chcu uzit, lebo viem ze sa uz nezopakuju a nesedime len doma, uzivame si zivot, cestujeme spolu po svete, doprajeme si (financie nastastie riesit nemusime). Zachvilu toto obdobie skonci a nas volny cas sa rapidne obmedzi len na vikendy a par dni dovolenky ☹ Myslim ze nie je nic zle na tom ze si sa starala o svoju rodinu a je pochopitelne ze ak su uz deti v skolkach, skolach, cloveku sa ziada do prace a medzi ludi. Neboj praca sa najde, momentalne je na hladanie prace blbe obdobie, nezamestnanost rastie ☹. V pohode to skusaj aj nadalej, v skolstve aj pocas roka sa prijma. Ak mozem poradit ked uz posielas zivotopis mailom, tak si aj zavolaj a porozpravaj sa, este lepsie urobis ak donesies osobne. Neboj najdu si na teba cas. Ja som po prvej RD presedlala z vyskumu tiez do oblasti skolstva, nelutujem a pracu sa mi vzdy podarilo najst (skoly som si ale obehala osobne a bez toho aby som si predom dohodla stretnutie, vsade ma vedenie prijalo a porozpravali sme sa). S druhym dietatom som bola doma az do 3,5 roka nakolko je januarova a do skolky ju vzali az ked mala 3,5 a s tretim budem zrejma tiez tak, nakolko aj on je zimny. Pride mi to uplne prirodzene. Kludne si sprav nejaky kurz napr. uctovnictvo ( na to sa aj ja chystam 🙂), vylepsi ANJ v nejakej dobrej jazykovke, nech sa tvoje sance zvysia aj v inej oblasti, nikdy to nie je na skodu vediet nieco naviac. A mozes doucovat napr. ja som pocas prvych dvoch materskych doucovala stale, si napis inzerat a telef. prilep na skolu alebo zastavku blizko skoly a niekto sa ti ozve. Ja som zacala doucovat jedneho chlapca a do mesiaca uz som mala aj dalsich troch jeho spoluziakov 🙂 neboj nic. Vyhodu mas ze financie ta netlacia, tak uzivaj zivota, popri tom sa vzdelavaj, teraz mas konecne cas na seba tak si ho venuj a co najlepsie ho vyuzi 😉 Este trochu na povzbudenie, mam kamaratku, kt. po VS nenasla pracu, sla do UK robila baby sitter cca 3-4 roky (pre naseho zamestnavatela na SK nic moc, ziadne referencie, nic), potom prislo prve dieta potom druhe bola s nimi 7 rokov doma (v UK), vratili sa na Sk a pracu do pol roka nasla a je spokojna. Mala 37 a ziadnu prax ale teda mala aspon dobru ANJ. Drzim ti palce nech si v zivote spokojna a nech najdes pracu kt. ta bude bavit a naplnat.
Postovy dorucovatel, vyskusaj. Ak si z malej obce tak tam volne mat zrejme nebudu, ale vo vacsom meste sa na poste miesto najde vzdy si myslim.
@lenuska1907 ja sa necudujem je lahsie dakoho kritizovat ako sa zaoberat svojimi vecami...
@lenuska1907 lebo vzdy sa pod danou temou zidu ti, ktorym to vadi. Tych to najviac (logicky) irituje. A kedze je tu ludi pozehnane, vzdy sa taka skupina najde.
Zase su v tych temach aj ludia, co to schvalia, nie len hejteri.
Lebo moze ty byt aj opacne:
Dieta hned po skole - to si dobre urobila, ze si sa takto rozhodla.
Viac deti za sebou hned po skole - to si dobre urobila...
Najprv kariera, potom dieta - to si dobre urobila...
Dieta v jasliach, zena v praci - to si dobre urobila...
...
A potom bude otazka, preco tie zeny teda maju problem, ked vlastne neexistuje zle rozhodnutie.
@fidka79 nechapem tvoj koment, ved ma 30 rokov a deti. niektore zeny jednoducho prv zakladaju rodinu. keby boola hnida, nechce sa jej robit. a kolko zien je doma ako zienka domaca, ked muz dobre zaraba,,,ved je to na kazdom..

Logika konika :
Dieťa hneď po škole nemôžem sa zamestnať--------------- tvoja chyba mala si najskôr robiť, potom dieťa
Dieťa hneď po škole nemôžem si ho nechať, potrebujem pracovať-----------práca ti nikam netečie, bábo je prvoradé, budeš ľutovať
Som doma s deťmi, manžel mi neprispieva na domácnosť / musím si pýtať peniaze---------nemala si si robiť deti s takým volom
Som doma s deťmi, manžel nás zabezpečuje môžem si užiť celé 3 roky s dieťaťom (s každým dieťaťom)-------chce aby si bola na ňom závislá, nechce sa ti robiť, potom budeš vyplakávať, že si musíš na všetko pýtať peniaze, keďže sama si sa nezabezpečila
Deti dám do jaslí, nech môžem pracovať a byť nezávislá -------načo máš muža, nevie sa o vás postarať ? ten čas s deťmi ti už nikto nevráti, budeš ľutovať
Nemôžem mať dieťa, mám xy rokov----------------čakala si moc dlho, si karieristka,
Dieťa po naštartovaní kariéry -------------si moc stará, keď bude mať tvoje dieťa stužkovú, bude z teba stará babka, nedožiješ sa vnúčat
Kritizovať, kritizovať, kritizovať.....