Ako si nájsť prácu cez Profesiu?
Človek má VŠ, ale už si pripadá akoby bol úplne neschopný a všetci boli lepší než on.
Keď sa hlási na poziciu na svoj odbor, je tam 1 miesto a desať uchádzačov, keď sa hlási na manualnu robotu, pretože nemá žiadne ponuky vo svojom, všetci v údive prečo sa tam hlási, ak vôbec odpovedia na reakciu. Navyše každý hľadá dlhodobého zamestnanca, a teda vás tiež neprijme, pretože však vy pôjdete niekam inam po chvíli, tam čo ste študovali. No jasné, keď niečo dostanete tak pôjdete, logicky, ale dovtedy čo celý rok žiť zo vzduchu či jak ?
Človek sa snaží aby to naňho nedoliehalo psychicky, ale mal konkrétne plány, a tlačí ho čas čo sa týka zariadenia sa v živote, a je to dosť ťažké na psychiku a zdravie.
Najlepšie bolo, keď ma na jednu prac.pozíciu nevybrali, pretože vybrali menej skúseného kandidáta. :D Tak mi to pripadá, keď vidím tie pracovné ponuky, že tá VŠ bola strata času.
Pramálo ponúk je, kde sa nevyžaduje aktívna komunikácia s ľuďmi. To keď je človek introvert, mu zatvára dvere, pretože by ho to psychicky ničilo ak by to mala byť hlavná náplň práce.
O ponúkaných platoch radšej ani nehovorím.
Ďakujem za priestor,trochu pomohlo
@kika572 ono by to možno aj fungovalo, keby som nemal užšie profilovanú VŠ a tých ponúk proste nie je. A do príbuzných proste len tak nezoberú. Tých je jak maku teraz.
4/4 mojich prac boli cez profesiu, takze ja sa stazovat nemozem 😊
Akú máš VŠ, ak sa môžem opýtať?
@klotildabazarik no mňa to zachvilku čaká , chcela by som sa po materskej vrátiť do práce. Uvidíme co zas povymýšľajú. Mne naša republika pripadá ako na hlavu postavená. VS vzdelaní ľudia sedia doma nezamestnaní alebo chodia robiť za almužnu a kde aký chmulo co preliezal z ročníka do ročníka zarába kráľovský.
Bez urážky , podotýkam že neposudzujem ľudí podľa vzdelania
My lepšie pozície riešime výlučne cez linkedin..tak som si našla.novu prácu ja, moja šéfka, moja kolegyňa...
@nitran ked sa vas soyta na deti, tak nej odpovedzte ze a vy? 😂Ja uz neviem nevedia co sa maju ludi oytat tak sa pytaju nepodstatne kraviny, s tou vs teraz uplne katastrofa, radsej sa nevyjadrujem co nam to stat prudi vs ludi ako na beziacom pase🤮 ok nepoviem su profesie kde vs je potrebna,Lekar, atd. Drzim palce ja tiez hladam snad sa zadari k 1mu🙂
Ahoj,ja síce nemám VŠ,ale už od času kedy som mohla brigádovať ma bavila práca pri pokladni . A zrovna cez Profesiu som získala prv 3r brigádu a hneď po poslednej aj TPP. Tak ak človek nemá stanovené fixne že len nejaká pozícia mu vyhovuje keďže má VŠ,na rozbeh nie sú zlé ani takéto (pre niekoho "podradné" práce). Zarobím cca 1200€ netto. Ale nerobím v potravinách.
Ja som si našla prácu na profesii, vedecký odbor. Nemala som problém nájsť prácu🙂
Autor aký odbor na prifuku máš? K nám hľadáme chemika, ideálne jadroveho
Áno pri niektorých odborných profesiách radšej príjmu človeka bez vysokej školy, lebo si ho chcú vypiplať a časom chcú aby mal špecializáciu, a hlavne vysokoškolák ak teda aj chce danú prácu, ponúknu plat SŠ. Naozaj je niekedy vysoká škola na škodu, lebo pri mnohých odborných profesiách si vieš dorobiť špecializáciu popri práci.
Niekedy pozerám (už ako zamestnanec) ako chodia VŠ študenti na prax a je mi ich trochu ľúto, lebo či budu mať VŠ alebo nie, budú si to musieť odmakať od piki, od základného platu bohužiaľ. Taká je realita. Nikto nedá nič zadarminko, len preto, že niekto má VŠ. Pre niektoré odbory je totiž VŠ zdrap papiera, ktorý nič neznamená. Nič. Prepáč za úprimnosť. Dôležitá je totiž prax.
@nelka93 ja som sa autorky pytala este vcera v ako odbore si hlada pracu....neodpisala. najsuper je zaujat postoj ,,mam VS, sama neviem co viem ale za to ze som neschopna najst si zamestanie, moze nejaky internetovy portal"....preto aj celkova situacia slovenskej spolocnosti je taka aka je☺
@rikarika preco by mala byt neschopna?
nevie najst pracu a je frustrovana. ja mam tiez vs a ked som bola zufala, tak by som sla robit aj hranolky do kfc. ono je to vela aj o stasti, mala som vela zamestnani, kde si zo zamestnancov robili otrokov, ked som nasla super pracu so super kolektivom a super vyplatou, tak to bolo casovo obmedzene na projekt. teraz mam pracu s ktorou som spokojna, ale som len zastup na materskej, najlepsie je, ze ta ktoru zastupujem tu pracu ani nechce, lebo jej nevyhovuje, ale ak nenajde nic ine, tak nastupi a ja do posledneho dna nebudem vediet na com som.
Ja som si kazdu moju pracu nasla cez profesiu
@heln lebo nevie co vie. ist robit hranolky do kfc je fajn brigada pre studenta, ale gramotny dospely clovek by si mal vybrat v urcitej faze svojho zivota profesiu a postupne sa v ramci profesie dopracovat k svojej hodnote na pracovnom trhu ale to moze len vtedy ak sam vie co vie. ☺
ja uz som bola na x pohovoroch ale mna sa v zivote na take otazky ze kde dam deti ked budu chore nepytali max. iba ake stare su ale nikdy som nemala pocit zeby mali s tym problem....a to som si este ja mala z coho vyberat ze kam nastupim a to som bez VS vzdelania...dokonca ked som bola na pohovore v praci kde pracujem teraz (deti mali 9 a 5r) este v ten den ako som bola na pohovore mi volali ze ma beru :D
.
@majulino no inak som si povedala pred rokmi, ze pohovor s personalistom je za trest. Zistila som, ze ani majitelia malych firiem nic moc. Nemam idealnu pracu, ale mam aspon chapaveho sefa. Presne ziadne sovinisticke blbosti, narazky na rodinu a deti. Neposereme sa v praci, ked niekto je na OCR alebo PN, dovolenke, odide skor. Zamakame ostatni. Ja napr koli detom a chorym starsim clenom familie nemozem robit ani pevnu pracovnu dobu. Ziadnu ani skratenu. Zavola svokra, ze jej nejde bus od doktora a vonku jak dnes. Co ju tam necham?
Ak si mladý, bez záväzkov, je dobré na nejaký čas ísť možno do väčších miest, v BA si prácu nájdeš, aspoň získaš prax a môžeš sa vždy vrátiť tam, kam ťa to ťahá, aj ja som sa kvôli práci sťahovala, lebo v meste odkiaľ som som si prácu v tej dobe nenašla.. mne pomohlo uchádzať sa o prácu, kde vyžadovali aj test v rámci pohovoru, tie testy mi vždy dobre dopadli, dokonca lepšie ako starším ľuďom, ktorí so mnou boli na pohovoroch a to ma vlastne potiahlo, rovnako motivačný list ti môže pomôcť.. držím palce, neupadaj na duchu, niečo si nájdeš neboj sa 🍀 prípadne skús dočasne aspoň nejakú brigádu aj mimo tvoj odbor a popri tom hľadať robotu, lepšie je mať nejaký príjem ako žiadny
@nwnw ja som bola cez profesiu na desiatkach pohovorov. Našla som si cez profesiu bielkovín prác, ale tie zážitky 😂 TOPka bola veta od generálneho riaditeľa nemenovanej spoločnosti: “A nebude Vám to dieťa pri tejto práci na obtiaz?” 😂😂 a iné. Uvažovala som že napíšem knihu o podivných zazitkoch
Profil s fotkou na Linkedln a s referenciami (nemusia byť len od priameho manažmentu, kľudne aj od spolupracovníkov), kvalitne napísané CV na 1 stranu, vyhnúť sa preplácaniu. Neviem teda akú máš školu ani akú prácu hľadáš, lebo mazes svoje príspevky 🤷 ale dobré pracovné ponuky sú práve na LI.
Ono niekedy motyka vystrelí. Ja som hľadala asi 2 a pol roka a na moju pozíciu vyšiel inzerát tak jeden za rok a pol. A keď som to už vzdala a išla do niečoho úplne iného zrazu bum a vyšiel jeden pre mňa. Síce vraj na tu pozíciu nikto nechcel ísť a aj oni dlho hľadali ale pre mňa je to super praca a som tam viac ako rok.
My hľadáme človeka na mzdy/personalistiku... Prax aspoň 3 roky a rátať s tým, že korporat... No Prima šéfova a kolektív 🙂 ale i nás nájdeš, že hľadáme človeka na Tebou zatracovanom portály Profesia, no i Linkedin... Otázne je, čo vieš robiť, v čom máš prax, a aké máš predstavy... 🙂 lebo i na profesii je habakuk ponúk pre VŠ, no nečakaj, že rovno zo školy, bez praxe, to bude kráľovské 🙂
Mňa si cez Profesiu našiel súčasný zamestnávateľ, mala som tam CV a oslovili ma.
Ja som si našla prácu cez profesiu. Nesťažujem sa. Akože netreba očakávať, že pošlem 3 životopisy a budú mi volať z 3 firiem a všetky 3 firmy ma budú chcieť zamestnať, ideálne od zajtra, to je utópia. Jednoducho denne som pozerala nové inzeráty podľa prednastaveného filtra a rad za radom posielala životopisy a vôbec som neriešila koľko firiem sa naspäť ozvalo a prečo sa neozvali. Keď sa mi za celý čas ozvalo 10 firiem, tak to bolo veľa. Z toho 3 ma chceli, z toho v jednej som zamestnaná doteraz. No a? Spoko. A životopisov som poslala možno aj 100. Fakt som to nerátala a neplakala som do vankúša každý večer že prečo nevolajú.

Ahoj, ja som po vs bola na úrade 3 mesiace.. každý deň som sledovala rôzne portály, vrátane profesie a na každú ponuku, ktorá sa mi zdala adekvátna som poslala žiadosť.. je pravda, že nie odvšadiaľ sa mi ozvali, ale na pár pohovorov ma pozvali a nakoniec som našla pozíciu, ktorá mi vyhovuje.. držím palce 😊