icon

Ako si nájsť prácu cez Profesiu?

22. apr 2024

Človek má VŠ, ale už si pripadá akoby bol úplne neschopný a všetci boli lepší než on.
Keď sa hlási na poziciu na svoj odbor, je tam 1 miesto a desať uchádzačov, keď sa hlási na manualnu robotu, pretože nemá žiadne ponuky vo svojom, všetci v údive prečo sa tam hlási, ak vôbec odpovedia na reakciu. Navyše každý hľadá dlhodobého zamestnanca, a teda vás tiež neprijme, pretože však vy pôjdete niekam inam po chvíli, tam čo ste študovali. No jasné, keď niečo dostanete tak pôjdete, logicky, ale dovtedy čo celý rok žiť zo vzduchu či jak ?
Človek sa snaží aby to naňho nedoliehalo psychicky, ale mal konkrétne plány, a tlačí ho čas čo sa týka zariadenia sa v živote, a je to dosť ťažké na psychiku a zdravie.

Najlepšie bolo, keď ma na jednu prac.pozíciu nevybrali, pretože vybrali menej skúseného kandidáta. :D Tak mi to pripadá, keď vidím tie pracovné ponuky, že tá VŠ bola strata času.
Pramálo ponúk je, kde sa nevyžaduje aktívna komunikácia s ľuďmi. To keď je človek introvert, mu zatvára dvere, pretože by ho to psychicky ničilo ak by to mala byť hlavná náplň práce.

O ponúkaných platoch radšej ani nehovorím.

Ďakujem za priestor,trochu pomohlo

frantiseks
25. apr 2024

@majulino dnes som vyberal uchadzacov na zamestnanie. Pisete, ze spatna vazba je nulova. Pozrite, ja som zamestnanec a som plateny v tomto pripade aby som vybral, tym som napisal, ale fakt sa mi nechce jednotlivo posielat dalsich 30 emailov ostatnym. Je to ako na internetovej zoznamke, skratke nerieste, ze niekto neodpisuje, chodte dalej. A niektori tak odflaknu zivotopis. Aj ked nemaju vhodne vzdelanie, uz len ked si da niekto zalezat posunie ho to dalej, lebo vidim, ze sa snazi.

sevrin
25. apr 2024

Naposledy som reagoval na 3 ponuky. Z jednej odpísali, že aby som prišiel na pohovor. Týždeň po pohovore sa mi ozvali, že ak chcem tak môžem. Som tam 5 rokov.

belaanabela
25. apr 2024

Treba skúšať, posielať A možno ako v mojom prípade motyka vystrelí,,,a ďakujem za svoju prácu🙌 v ktorej.som vyše 17r. (Štátna sprava) sama tlačenka, a nikdo neverí že som po známosti a naozaj kontakt som mala cez úrad práce....a keď som prišla na pohovor a zbadala koľko majú adeptov, tak že idem off strata času,.,není šanca. Tak som sedela čakala, sledovala dianie A potom som si povedala že absolútne o nič nejde Nemám čo stratiť len získať, bola som komplet sama sebou uvoľnená, až spontánna Lebo šak o čo ide Veď není šanca,,,komisia asi 6 ľudí otázka za otázkou bla bla dokonca sa mi na konci podarilo odpovedať vtipne,,,

bororka
Autor odpoveď zmazal
petrooshka
25. apr 2024

@nicicka mozem len cisto zo zvedavosti,prosim,ze co je to za poziciu? 🙂

gesture
25. apr 2024

@bucko555 taketo veci by da nemali pýtať! Myslím, že o tom hovorí aj nejaký zákon! Je to diskriminacne

rain15
26. apr 2024

Ahoj, počas tých 5 rokov štúdia na vysokej škole si niekde brigádoval? začala by som na tvojom mieste tam
mne práve toto pomohlo, že počas výšky som si našla brigádu vo firme, ktorá bola pre mna zaujímava lebo som vedela, že brigádnické miesto ziskam a hlavne získam skúsenosti . Po skončení VŠ som ich priamo v tej firme oslovila s tým, že by som mala záujem o prácu a získala miesto, ktoré sa ani na profesiu nedostalo nakoľko si uvedomili, že som pre nich hotový človek, ktorého reálne nemusia nič zaúčať.
Takže ak si brigadoval tak chod sa popýtať tam, tam ta už predsa poznajú a vedia, že aký si.

martina87
26. apr 2024

Skus ist aj osobne zaniest zivotopis.

vev82
26. apr 2024

No ja ti neviem. Tie inzeraty tam podavaju firmy. Profesia je len sprostredkovateľ 🤷🏻‍♀️. Cize Profesia nezadava poziadavky ani nevybera uchádzačov na pohovory. Je otazne ako dobre mas vypracovane CV, ake mas poziadavky a co ponukas. By si sa cudovala ale CV obcas chodia ku nam do firmy. Je to hanba, ze ludia si nevedia vypracovat zivotopis. Potom sa aj tazko vybera. Ja osobne s Profesiou problem nemam a nikdy som nemala. Dokonca posledné 2 zamestnania su vdaka tomu, te som mala zverejnene CV na Profesii a firmy si ma nasli same, dali ponuku a ja som prijala. Dokonca som si mohla vyberat.

vev82
26. apr 2024

A je otazne aj aku VS mas. Lebo na Slovensku mame tolko zbytocnych VS, ze az. Viem ze niektore fiemy vyslovene ignorujú uchádzačov s určitými VS. Na tvojom mieste do CV neudam VS ak mas zaujem o manualnu prácu alebo pracu, kde sa VS nevyzaduje.

nicicka
26. apr 2024

@petrooshka kvalitar stavieb. A veru nemôžem za stav našich ciest 😆

judar
26. apr 2024

Ono dneska ma uz skoro kazdy druhy az treti VS co uz nieje nejake wau a to mam tiez dost specificku VS s ktorou to je na pracu v odbore mizerne...preto u mna je vyhodnejsia SS na pracu lebo druhotne napojene vyuzijem aj VS ...a co sa tyka toho psychickeho nicenia mam taky pocit ze ti co robia pohovori su castokrat psycho s tymi ich otazkami do zivota uplne cudzieho cloveka a ani nie tak podla zivotopisu a skusenosti selektovat ludi ale podla odpovedi kedze castokrat je dieta ci deti a vztah su novodobym problemom

nicicka
26. apr 2024

@petrooshka pre predstavu. Toto vyšlo nedávno po dlhom čase.
https://www.profesia.sk/praca/vahostav-sk/O4811...

didiana333
26. apr 2024

Sorry,nečítam vsetky odpovede...moja skusenosť s profesiou je podobná...podla mňa nikto ani neručí za pravdivé ponuky...bola som uz na viacerých pohovoroch,v inzerate plat od 1300€ a na pohovore ti povedia minimálka a doplatok na ruku...pokial takto budu jednať firmy s ludmi ,tak nic nieje v poriadku....všetko sa to deje za tichého suhladu IP a nikto s tým nič nerobí. Ludia sú fokonca tadi,že vobec nejaku robotu maju a BOJA sa to riešiť...
Inak,mám 50r a na trhu práce sa cítim ako človek co nic nevie a nezvladne....ak nevies anglicky ,tak sa s tebou nikto ani nebaví,ruština je na obtiaž 😂 pc mám na normálnej užívatelskej úrovni ,vždy som pracovala s konkrétnymi programami a aplikaciami,ktoré používal zamestnávatel...mám dojem,že keď neviem vytvárať programy a byť niekedy až na hackerskej urovni,tak sa možem zakopať....som vo veku,že na MD uz nepojdem 😆 a do dochodku je stále ďaleko...a nikto ma nechce....

bucko555
26. apr 2024

@gesture hej hej viem o Tom že sa na niečo také nemajú pýtať ale žiaľ na každom pohovore.riesilo dieťa

dooscoby
26. apr 2024

Neviem aky druh prace hladas, ale vela korporatov ma stranku, kde si nielen vies pozriet ponuky, ale aj nahrat CV a reagovat na danu ponuku. Vyhoda je, ze mozes reagovat na viac oddeleni. Mna neprijali na jednu tak som si poslala zivotopis na druhu a prijali ma. Treba skusat kludne oslovit aj personalne agentury len pozor lebo obcas si ich zamestnanec a ta prenajimaju aspin kedysi davno som tak bola zamestnana a po pol roku presla pod firmu. Ale situacia je teraz biedna, v korporatoch sa prepustalo hoci co pocuvam vela z nich si hned aj naslo pracu. A este ak by to dlho neslo su takzvani poradcovia, ktori ti za poplatok pomozu prekopat cely zivotopis a naucia ta na aku poziciu co napisat, pretoze vela ludi ma jedno CV, ktore posiela na kazdu ponuku. Firmy uz velakrat pouzivaju programy pri vyhladavani kandidatov a ked nemas v zivotopise to klucove slovo, ktore hladaju program ta automaticky vyradi.

matovicova
26. apr 2024

Ty si môžeš svoje CV zverejniť a budú sa ti ozývať firmy, ktoré majú o teba záujem. Tiež som počula o prípade, ked si niekto zatajil VŠ a už niekoľko rokov úspešne pracuje na pozícii, kde nebola VŠ žiaduca 😀

victoriab
26. apr 2024

@dooscoby hm len ja nechapem ako prekopat, ked mam bc z toho a z toho, nemam to tam napisat?

qwert87
26. apr 2024

Ja nastupujem teraz od 1.5 do firmy, ktora mala inzerat na profesii. Takze ano, da sa to. Prvy zivotopis som poslala v polovici januara a v marci som uz vedela kde pojdem. Plus ma zobrali este do 3 firiem, tiez na zaklade inzeratu na profesii.
Poslala som vela zivotopisov, neratala som ich, ale bolo ich dost. Na kazdu pracovnu ponuku som posielala zivotopis, motivacny list (upravovany podla inzeratu) a aj samotnu ziadost. Na vsetkom som si dala zaležať. Keď sa dostaneš na pohovor je to už o tebe, tvojich schopnostiach a šikovnosti.

lenka2589
26. apr 2024

@nelka93 ja som jadrový chemik 😁 kde sa mam hlasit😁

akvi
26. apr 2024

@frantiseks podľa mňa je vrcholne neprofesionálne neozvat sa uchádzačovi. Robím v našej firme to prvé pretriedovacie sito a odpovedám každému. Mám pripravený mail a naozaj nie je problém poslať odpoveď každému. Je to základná slušnosť a aj takto sa buduje meno firmy. A veru, stáva sa pravidelne, že mi záujemca ešte aj poďakuje, že dostal spätnú väzbu, aj keď bola zamietava, že je to ojedinelé. A to je podľa mňa veľmi smutné, že sa vytráca slušnosť.

ivka67
26. apr 2024

@frantiseks mňa toto čaká čoskoro. Ak sa smiem spýtať, zaváži u personalistov aj motivačný list? Jedná sa o administratívne ponuky väčšinou, s aktívnym nemeckým jazykom, kam sa budem uchádzať.

michala11111
26. apr 2024

No neviem kde si všetci hľadáte prácu ale ja vždy len cez profesiu a vždy som si bez problémov našla. Rok dozadu som začala a v priebehu mesiaca ma zobrali do 4 prác a ja som si vybrala kam pôjdem...nikdy som problém a nájdením práce nemala, samozrejme som hľadala na základe svojej doterajšej praxe asi nebudem hneď po vs chcieť manažérsku pozíciu za 4000

lucopeda
26. apr 2024

@olifcek prosim si viac info k tej personalistke (pokial je ponuka aktualna, a miesto vykonu prace Ba), dakujem

lucopeda
26. apr 2024

@akvi zial 90% firiem na Slovensku ma takyto mizerny pristup, vynimku snad tvoria korporacie

oxiba
26. apr 2024

Aku mas VS? Ake mas soft skills? Ako si na tom s cudzimi jazykmi?
Mas nejaku prax?
Vies ako ma vyzerat spravne CV?
Vidim denne desiatky CV a vacsina z nich je zle napisana, nevies z nich zistit, co ti ludia robia na danych poziciach robia - treba to strucne rozpisat, ake maju schopnosti. CV si treba upravit i podla pozicie, na kt sa uchazas - zvyraznit schopnosti, kt zodpovedaju danej pozicii.
Nepisat do CV divne zaluby - napr. tancujem pri splne mesiaca hola na luke - i to som videla.
Vyuzivaj motivacne listy - popis cim ta pozicia zaujala a aky budes ty prinosom pre firmu - na zaklade akych tvojich danosti a skusenosti.
Dobre CV robi divy, plus priprava pred pohovorom.

17alexis
26. apr 2024

Ja som si nasla pracu na bazosi. A bola to dost odborna pozicia, takze aj tam sa da. Treba len hladat.

mamina198
26. apr 2024

Áno,ako píšeš dnes ,keď niekoho nepoznáš práca sa hľadá naozaj so stiahnutým žalúdkom. Ja som tým tiež prešla, ale vždy sa niečo nájde aspoň na čas. Prípadne hľadaj prácu tak,že si ťa zamestnávatelia vyhľadajú na profesii je taká možnosť, ak aj to nefunguje ,raz sa podarí,držím palace.

janababana
26. apr 2024

To je dobre, ze sa ti uvolnilo uz len napisanim ☺️ to je zaklad. A teraz k veci - ake mesto, aka profesia? Ak si studoval/a muzejnictvo a andragogiku a chces pracovat v Dolnej Lehote, tak zial musis urobit nejaky kompromis. Ak mas vystudovane riadenie malych a strednych podnikov, tak pre vacsinu bank, poistovni, business centier mas otvorene dvere dokoran. Pokial nemas vysliapanu cestu vopred niekym inym, musis si ju urobit sam/a.