icon

Ako si privyrobiť popri rodičovskej dovolenke?

4. feb 2025

Ahojte, som na RD a stalo sa niečo nečakane. Namočila som manžela do takej somariny, a teraz budeme musieť zaplatiť dosť peňazí. Možno aj 5tis. Manžel má peniaze ale cítim sa vinna ja a chcem mu to preplatiť. Chcem ju na to tie peniaze dat ja. Minulý rok som vyplatila zo všetkých úspor pôžičku. Čiže mam len 1tis. Teraz svojich skrytých. Netajím si s manželom peniaze ale za toto sa cítim zle a chcem to jednoducho uhradiť ja. Do práce môžem ísť len na 4 hodiny a zatiaľ kde som poslala životopis mi nik neodpovedal. Viete mi prosím nejak poradiť kde ešte môžem zarobiť?

nikoleta999
4. feb 2025

Tak ja neviem, zrejme tam bolo riziko, že môžete prísť o peniaze, či ?? čiže si bol asi vedomý, že to nemusí vyjsť ... Chápem, že sa cítiš vinná, ale na RD neviem kde inde by si sa chcela zamestna,ť jediné dieťa dať do jaslí a Ty naspäť do svojej práce, aby si mala normálny príjem, aký si mala a z toho vracať manželovi, keď tak veľmi chceš...

jaja20
4. feb 2025

Čo znamená, že manžel má peniaze? Ak ste manželia,tak peniaze sú spoločné. Obzvlášť, keď si ty na RD.
Ak s tou investíciou súhlasil,tak mu nemáš čo vracať.

autor
4. feb 2025

@nikoleta999 no ide tu o súd, presvedčil nás aj pravnik ze v tom budeme jasný víťazi. Lenže na nás vytiahli takú vec ktorú nik nečakal. Ešte to súd neuzavrel ale mame pocit že to bude v nás neprospech.

cacianka
4. feb 2025

tie pôžičky si vyplatila zo svojich vlastných úspor spred manželstva ? boli to tvoje pôžičky ,

autor
4. feb 2025

@cacianka naše spoločne

autor
4. feb 2025

Dobre, moja otázka znela kde sa dá rýchlo zarobiť. Je riešiť tu na co potrebujem peniaze

melanta
4. feb 2025

Kde rýchlo zarobiť cca 5000 eur? V práci s vysokým príjmom. Akú inú radu chceš? Robila si pred materskou prácou, kde si dobre zarábala? Tak sa tam vráť, ak nie na full time, tak aspoň na skrátený úväzok. Ak ti zamestnanie netrvá, tak si nájdi iné. Alebo podnikaj (v niečom, kde nie sú žiadne vstupné náklady a kde je rýchly a dobrý príjem) resp. ponúkaj svoje služby na jaspravim.sk alebo na stránkach pre freelancerov. Akú inú radu by si chcela? Ak potrebuješ rýchlo zarobiť, iné ako práca s dobrým príjmom neexistuje.

zojazoja
4. feb 2025

otazka za milion. vazne čakas, že dostaneš odpoveď na tuto otazku? ako inak chces prist rychlo k peniazom ak nie prácou.

joannita
4. feb 2025

Autorka, nikde sa nedá rýchlo zarobiť 5000e na rodicaku. Keby to išlo, robili by sme to všetky.

autor
4. feb 2025

Ja nepíšem ze chcem mať ihneď tie peniaze. Ja chcem poradiť nwjaku prácu co môžem robiť tie 4 hodiny denne. Ja chcem ten príjem pomaly mať nie naraz mať 5000

zojazoja
4. feb 2025

a my ako mame vediet aku pracu na 4 hodiny ponukaju v tvojom meste / obci / pri obci kde zijes? ved kukaj inzeraty na webe, na FB,..upratovanie, umyvanie okien, nejaka časnicka na 4 hodiny (tringelty by ti isli snad tiez) ..teda neviem ci beru aj len na 4 hodiny.....roznos letakov...ved kadečo...daj si ty inzeraty na net, ze ponukas to a to (neviem čo vies robit).....

melanta
4. feb 2025

Ale veď dostala si odpoveď. Máš možnosť robiť na skrátený úväzok pre existujúceho zamestnávateľa? Ak nemáš zamestnávateľa, tak čo vieš? Aké máš zručnosti, z akého si mesta? Keď nič o sebe nenapíšeš, čo ti máme poradiť? Keď nevieme, či radíme upratovačke, lekárke alebo sekretárke?

fliacik
4. feb 2025

Pozri si na profesii sekciu práca z domu, určite tam niečo nájdeš, napríklad rôzne call centrá vždy hľadajú zamestnancov formou home office na pár hodín denne. Alebo sleduj lokálnu inzerciu na FB, u nás v meste každú chvíľku hľadá niekto niekoho na dokladanie tovaru, výpomoc v kancelárii, upratovanie domu či kancelárií, stráženie detí. Neviem, aké máš schopnosti a očakávania, podľa toho hľadaj. Držím palce.

barborachors
4. feb 2025

upratovanie, strazenie deti, šoférovanie, doučovanie, kozmetika, vestenie. Neverila by si kolko penazi su schopní dat ludia vestcom. Su na to aj kurzy.