Ako si získať rešpekt ako nová šéfka?
V praci som nova, som tu tyzden a som nova sefka. Vsetci kolegovia, kolegyne su super. No mam problem s jednym zamestnancom - on tu je mesiac. Asi vela robi aj to ze ja mam 40 rokov a on ma 55. Poviem mu nech to robi tak ako jq chcem a musim si vypocut pol hodinovy monolog od neho ze preco nie. Nakoniec sa presadim aj tak ale unavuje ma to stale s nim diskutovat ako v skolke. On sa tvari ze vsetko vie lepsie, aj o tom kazdemu rozprava ze aky je on vzdelany. Ale nakoniec robi uplne zakladne chyby. Ako mu po lopate vysvetlim ze ma robit veci tak ako ja chcem bez zbytocnych diskusii? Aj dnes som mu nieco povedala ze ho prosim aby to robil inak, a zas vysvetlovacky od neho. A este sa tvari urazeny ako hovado. A pri tom mu to poviem pekne, ale nie on vie vsetko najlepsie ale je to na hovno. Dakujem za kazdu radu
@aandrea9 a ja som neni po mesiaci sefka ale mna zobrali ako sefku - som nou od zaciatku
A za ten mesiac, co tam on je a takto sa sprava, ho nikto neriesil?

Ak je to ako píšeš, s dotyčným, evidentne má nejaký komplex a vyvršuje si ho na mladších. Takému je potrebné komunikovať veci napriamo - vek vo firme neriešime, k učniciam sa správame s úctou, sú to budúce kolegyne, potrebujeme aby sa naučili a chceli k nám ísť neskôr pracovať. A ku kolegom sa chováme s úctou, bez ohľadu na pohlavie a vek. Akcpetuješ alebo neakceptuješ. Ak nie, rozlúčime sa. Stručne jasne. To je veľmi dôležité, komunikovať veci priamo, jasne a jednoznačne.
A čo sa týka toho, že uvidíš, čo povie tvoj šéf. Ak ty si šéf toho tímu, tak musíš byť so šéfom dohodnutá, že ty rozhoduješ, či niekto v tvojom tíme ostane alebo nie. Nemôžeš viesť ľudí, ak nemáš rozhodovaciu moc povedať, či niekoho v tíme chceš alebo nie.