Ako si zlepšiť životopis a zvýšiť svoje šance na trhu práce?
Ahojte, potrebovala by som objektivne poradit. Po rodicaku si budem hladat novu pracu, dcerka bude mat 3roky az 7/2024, ale chcela by som zacat s hladanim prace 1/24. V tom case budem mat 35 a dve deti.
Chcela by som si za ten rok zvysit sance na lepsiu pracu, vyuzit nejake kurzy a tak.
No tu je moj problem, ze neviem presne aky konkretne.
Pred materskou som 5 rokov pracovala v 4* hoteli najprv ako asistentka riaditela a postupne som sa vypracovala na obchodnu a eventovu manazerku.
Neviem vsak velmi, ktorym smerom sa ma novo uberat, gastro po covide dostalo riadne na hubu to mam obavy, nebranim sa ani obchodu, popri skole som predtym pracovala v mensich obchodoch ako zastupkyna veducej.
Chcela by som skusit oslovit aj velke firmy, korporaty, no som IT antitalent, pripadne statne podniky, ale to nemam predstavu ci je realne sa tam dostat aj mimo konexii.
Pre predstavu doplnim, ze mam ukoncene mgr studium na UPJS Fakukta verejnej spravy, anglictinu ovladam na urovni B2 (to su musim este otestovat), nemecky viem iba zaklady a mam hygienicke minimum.
A teraz moja otazka 😀 Akym smerom sa uberat, skusit nejaky kurz biznis anglictiny, ci nejake zaklady IT ci sa na novo zacat ucit nemcinu, alebo nejake zaklady uctovnictva napr.?
Viem, ze mam este cas, no len tak zo srandy som si otvorila profesiu a nebolo tam vobec nic, kde by som si vobec zivotopis poslala.
Dakujem za vase nazory a postrehy.
@moni106 vidis to mi nejak uslo, vdaka za postreh. S tym mam prax, bolo by fajn mat o tom aj papier. Vobec som to este nehladala, ale mas skusenost s nejakym konkretnym? Vdaka
Na korporat potrebujes jazyk a zakladnu orientaciu. Potom uz zalezi, na aku poziciu sa hlasis. Ak uctovnik, tak ucto, ak nejaky analytik, tak kvalitny excel…IT ti staci bezny uzivatel PC, outlook, excel, zakladne aplikacie pokial sa nehlasis na nejaku technicku rolu. My sa zvykneme pytat take logicke veci, napr co je viac 2/3 alebo 3/4, dost ludi na tom pohori 🙂
@saskatorok korporat s hovorenou anglictinou by mal stacit a tam su uz rozne pozicie, urcite nejake kurzy pomozu aj z dovodu ze uvidia tvoju snahu, pripadne skus aj teraz nejake dobrovolnictvo ked mate v okoli sa zapojit, to si tam vies nahodit do zivotopisu
Vies co, hladala som si prácu po 5r dvoch detoch s malou dusickou, podobne cv ako ty (odbor vs, ang, prax troska ina). A bola som velmi prekvapena, vsade sa mi ozvali a vzali ma v tretej firme priamo na mieste! A to som sa aj priznala, ze nastupujem po md. Sance zvysit si jazyk/kvalifikaciu som na rd prepasla, co ma mrzelo ale napriek tomu nebol problém. A ak ta bavilo gastro, isla by som do toho, event manazerka je velmi zaujimava praca. Len ci ti bude cadovo sedieť k detom
kurz si spravit je jedna vec, ale aj popri rodičaku si vies spravit prax napr. vo vedeni, v managemente napr. v mateskom centre ako dobrovolnik, ja som si takto zlepsila zivotopis ked som par rokov "pracovala" v materskom centre a vypomahala co bolo treba drzim palceky
Nebavil by ta project managment? V dnesnej dobe ma kazda firma, oddelenie project managmentu. Mohla by si sa certifikovat PRINCE al PMP a zvysit tvoje sance. Certifikacie je na 5rokov, potom sa musi obnovit, mrkni!
Insk super, ze sa tym uz teraz zaoberas ;)
@ropucha6 ja som sa tiež nad tým začala hlboko rozmýšľať 😂😂😂 ale povedala som si že by som na to išla možno aj rozmýšľaním nahlas že 1/3 zo 100 je 33x2 je 66.. a 1/4 zo 100 je 25x3 je 75 takže 3/4 sú viac 😂😂 a vy by ste mi povedali že takého človeka ktorý na to ide tak zdĺhavo nepotrebujete a že môžem kývať domov 😂😂
@ropucha6 ahoj, vieš dat viac takýchto príkladov? Celkom ma to bavilo zamyslieť sa nad tym😁

@saskatorok nejaky manazment si neskusala?su aj manazerske kurzy.skor oslovia korporaty