icon

Ako si zvyknúť na prácu v zahraničí?

4. okt 2024

Ahojte, uvažujem,že by som odišla robiť do zahraničia asi Rakúsko alebo Švajčiarsko. Vedel by mi prosím niekto povedať,ako ste si zvykli atď. Nemčinu viem. Preto rozmýšľam napr. že v škole by som možno mohla robiť. Mám obavy,nakoľko som sama a už mám taký vek. Ďakujem

Strana
z2
bobrina1
5. okt 2024

@vroni ja som reagovala, ze nemcina na c1 na tvoj koment,ze nedochadzaju ucitelia zo Sk, kedze ste kusok od hranic😉 ved aj pisem, ze ucitelia z SK.

vroni
5. okt 2024

@bobrina1, ale áno, odpovedám na päť veci naraz a potom mi to toho vyjde šalát 🤣🤣🤣 A čo sa C1 týka.... Ja som nadšený "nemcinar" (ako milovník nemeckého jazyka, nie učiteľský smer) a keď počujem niektorých ľudí vraj s touto úrovňou, jezia sa mi chlpy aj na zuboch. Takže asi aj C1 nie je ako C1.....

kiki68
5. okt 2024

@vroni c1 je iba certifikat, kto to nejak spravi, tak moze studovat napr vysku v AT, alebo robit nejake pedagogicke smery a dat si uznat vzdelanie. Nic menej, nic viac. Toto aj mne napadne, ze ako ma niekto c1 a vie ledva niektore veci, porozumenie ma tak na ani nie b2, ale toto nie je moja starost to posudzovat. Ked vidim ako native speakers maju nemcinu horsiu ako napr ja pred 5 rokmi

kiki68
5. okt 2024

@guiseppinka ano pred EU akreditaciou odborov to moze byt velka smola. Ja som koncila v roky 2010 a bola som prvy alebo druhy rocnik, co mal EU akreditaciu. Ked som prisla v 2011 do AT, tak som isla na Uni a zistovala, ze ci to je uznane vobec tak, ako tvrdili na SK a nastastie bolo. Tam ode o pocet kreditov z toho uznaneho odboru. Vsetko pred EU je maler na uznavanie. Nakolko tie Pflege mozu potom podliehat nostrifikacii a nie Anerkennung in 1 Step

nedockavasom
5. okt 2024

@vroni a vidis, moja skusenost je presne opacna. 🙂 v NÖ by to pre mna bolo omnoho dlhsie trvalo a viac vyzadovali.. Vieden uplne v poho..

Strana
z2