Ako slušne odmietnuť ponuku na staré miesto?
Pre pochopenie by som chcela nejak opísať situácia asi to bude dlhé. Pred 15r som pracovala na jednej pracovnej pozície, ktorá ma veľmi bavila a ako bonus bola na našej ulici hneď vedľa našej mš. Zvrtli sa tam určité nedobre veci a následne som svojim spôsobom bola rada, že som tehotná a môžem zostať doma na rizikovom. Moja nadriadená potom zrušila moju pozíciu, dňom keď mi zmluva končila. Popri materskej som začala podnikať a mám aj prácu na čiastočný úväzok.
Včera som bola na návšteve bývalej susedy, ktorá mi povedala že ma doporučila na moju bývalú pracovnú pozíciu. Totižto je vypísané výberové konanie na najvyšsiu vedúcu pozíciu a jej kamoška sa dostala do najužšieho výberu, keď vyhrá chce tam mať ľudí ktorým dôveruje. Počula som klebety z bývalej práce ako kto je kým ako prepojený. Už vtedy som registrovala určite skutočnosti ktoré neboli úplne s kostolným poriadkom, a komu sa nepáčilo držať hubu a krok tam už nie a moja nadriadená tam od vtedy dosadila vlastných ľudí. Aj s najvyšším šéfom ťahajú roky za rovnaký koniec...
Aj keby tam bola nová šéfka a vymenila by úplne každého od vedúcich pozícií až po upratovačku čo nevidím príliš reálne, bude tam bordel, čo sa len tak upratať nedá, mám veľké podozrenie na určite činnosť čo nie sú s kostolným poriadkom ale nechcem to rozpisovať. Ani na podnikanie by mi nezostal časť aj keby tie peniaze prišli vhod ale nie za tú cenu. Ak raz príde pracovná ponuka, ako sa slušne odmieta dobrej platená práca na vyššiu pozíciu, bez toho že by som nahlas vyslovila svoje obavy?
@tundra suseda jej povedal že ja tú prácu isto vezmem, ja sa cítim kvôli tomu blbo
Ako ťa oslovia, keď si si nedala žiadosť o prijatie do zamestnania ? Nebolo vyhlásené výberové konanie na tvoju pozíciu, nezverejnili inzerát - neprihlásila si sa.
Nastúpi nová šéfka (ak vôbec), zavolá ti na tvoje číslo, ktoré jej dá suseda - sakra prečo rozdáva tvoje číslo bez tvojho vedomia a súhlasu?! A keby aj .
Stačí povedať " ďakujem za vašu ponuku, veľmi si to vážim, ale v momentálnej situácii mi z osobných a rodinných dôvodov nevyhovuje ".
Blbo sa bude cítiť suseda keď tu prace odmietnes, nie ty.
Ty len povieš: ďakujem, momentálne pracujem pre inú firmu. Ponuka je to síce zaujímavá, ale nevyhovuje mi
Slušne ale jasne odmietnutie.
Suseda je riadna trúbka, keď za teba vyhlasuje, rozhoduje a sľubuje. By som jej slušne vyčistila žalúdok
Ja neviem,ale si dospela svojpravna osoba a môze ti byt šuma fuk,kto co povedal.Nepotrebujes si vymyslat rozpravky a rozoberat dôvody.Ak, ti to nevyhovuje,zdvorilo podakujes a odmietnes...
Si dospelá? Si! Si svojprávna? Asi áno. Máš ústa? Asi áno. Normálne povedz susede, že si neželáž, aby ťa niekde odporúčala bez toho, aby ti najprv o tom povedala a ty si sa rozhodla či máš, alebo nemáš záujem.
Keď ťa oslovia, tak normalne povedz, že ďakuješ za ponuku, ale momentálne nemáš záujem, lebo máš inú prácu, dieťa, rodinu...atď. Úplne jednoduché.
Suseda povedala 😂😂😂😂. Bože, žena. Keď suseda povedala tak teraz čo? Mne ani môj muž nerozkazuje a nie ešte suseda 😂😂😂 keď suseda povie, že do roka budeš mať dieťa tak si ho kvôli nej urobíš? Keď povie že skoč z mosta, skočíš?
No jednoducho povieš že podnikáš a si spokojná s terajším stavom, spoluprácu v budúcnosti nevylučuješ, ale teraz ti spokojná s aktuálnym stavom....diplomaticky a necháš si zadné dvierka😉ale neviem čoho sa obávaš, povedala by som rovno svoje obavy....
To naozaj takáto otázka? Veď píšeš, že podnikáš. Nič jednoduchšie nie je - podnikám, preto nemám priestor venovať sa inej práci, takže ďakujem za ponuku.
@melanta ale to je len popri práci 400-50O€ mesačne, viac by som nestíhala popri deťoch s domácnosti

Dakujem, nemam zaujem.Nz.