icon

Ako správne podpísať brigádnickú dohodu s úradom práce?

30. okt 2023

Prosím Váš vyznáte sa v tom?Podpísala som brigádnicku dohodu viem, že môže trvať max 40 dní, nebudem chodiť denne iba podľa potreby tým pádom môže trvať napríklad 2 mesiace?Niektory týždeň pôjdem len 2x týždenne.Uz som z toho jeleň minulý rok som bola v tej istej firme a vyradili ma, lebo som tam bola o pár dní dlhšie.Personalistka mi tvrdí, že mi ju dá na mesiac a potom predĺženie, ale je to mladá baba a zdá sa mi, že tomu vôbec nerozumie.Ako má vyzerať dohoda, aby ma nevyradili, ak mi to dajú príklad 1.11.-1.1. nevyradia ma?pritom reálne tam pôjdem 30 dni.Sumu viem, že nemôžem presvihnut

wagea
30. okt 2023

Nech ťa prihlási na nepravidelný príjem len na tie dni, kedy budeš reálne robiť. Je s tým viac práce, zakaždým budeš musieť zaniesť na ÚP novú dohodu a jej ukončenie a ona ťa bude podľa toho aj prihlasovať/odhlasovať do poisťovní + posiela sa iný výkaz (ale to nie je tvoja starosť). Toto sú základy, ktoré má mzdárka ovládať a vysvetliť ti. Nie každý zamestnávateľ s tým súhlasí - je to administratívne náročnejšie.

wagea
30. okt 2023

Ak ťa prihlási na celý mesiac, bude sa ti rátať počet dní toho mesiaca, bez ohľadu na to, koľko dní reálne v tom mesiaci odrobíš. Pozor na to.