Ako správne uviesť materskú dovolenku v životopise?
Ahojte. Prosim vas potrebujem radu. Som este na rodicovskej dovolenke, pracovny pomer mi stale trva a chcem si poslat zivotopis do inej spolocnosti. Pracovny pomer mam uvedeny od 2013 - sucastnost. Mam tam uviest aj od kedy som na materskej a rodicovskej? Lebo realnu prax mam 7 rokov a 5 rokov som doma alebo to tam nemam vobec pisat? dakujem
Ja som to mala normálne v životopise a dobre bolo. Niekto to neuvádza, ale tak či tak sa na to spýtajú, takže je úplne ok to tam rovno dať.
Ak máš s kým nechať dieťa, keď bude choré a nebudeš stále na OČR, tak tam tú materskú ani nemusíš uvádzať.
5 rokov je dlhá doba, určite uviesť
Ako personalista ti môžem povedať, že to tam uveď napr. 2018 - 2025 MD/RD. Nič nie je horšie, ako keď si zavolám na pohovor babu s 10r praxou a zistím, že z toho 8 rokov bola na reťazovej rodičovskej a teda nie je ani junior už, ani senior.
Ako personalista ti môžem povedať, že to tam uveď napr. 2018 - 2025 MD/RD. Nič nie je horšie, ako keď si zavolám na pohovor babu s 10r praxou a zistím, že z toho 8 rokov bola na reťazovej rodičovskej a teda nie je ani junior už, ani senior.
@anonym_34f5f8 to este funguje, ze niekoho na zaklade zivotopisu volaju rovno na osobny pohovor? Vsak urob prve kolo online alebo telefonicky. A ked sa jej spravne spytas (napr. ake pracovne vyzvy riesila pocas corona obdobia), tak hned z nej nepriamo dostanes, ci v poslednych rokoch pracovala.
@anonym_autor vobec by som to neuvadzala. Si stale zamestnancom tej firmy? Si. Napisala by som od 2013 Firma xy, vypisala svoje kompetencie / okruh uloh... A hotovo. Tiez som to tak urobila s tym rozdielom, ze som po x rokoch v tej firme skoncila, takze som uviedla od - do mesiac a rok skoncenia.
Na pohovore do novej prace nik neriesil. Realne som v tej firme odrobila vela rokov, veci v zivotopise som skutocne riesila, mala som vela pracovnych skusenosti na pozicii, o ktoru som sa uchadzala teraz, takze to bolo irelevantne, ci som bola medzitym na materskej alebo nie.
Pravdupovediac sa ma na pohovore ani nepytali, ci mam deti. Potrebovali cloveka so skusenostami, nezaujimal ich ani vek ani deti.
@anonym_34f5f8 to este funguje, ze niekoho na zaklade zivotopisu volaju rovno na osobny pohovor? Vsak urob prve kolo online alebo telefonicky. A ked sa jej spravne spytas (napr. ake pracovne vyzvy riesila pocas corona obdobia), tak hned z nej nepriamo dostanes, ci v poslednych rokoch pracovala.
@anonym_3b174c prescreening samozrejme funguje. Ale robím online pohovory. A niekedy skipnem prescreen, lebo ten urobím ako súčasť pohovoru. Čiže informácia, že niekoľko rokov bola na MD/RD nie je vôbec na príťaž, skôr je to korektný prístup kandidátky a transparentná komunikácia.
@anonym_autor Neuvadzaj, pracovny pomer ti trva. Moja skusenost, kym som to tam mala, ani sa neunuvali ma zavolat. Akonahle som to odstranila, tak zrazu ma na pohovory volali.
@anonym_autor Neuvadzaj, pracovny pomer ti trva. Moja skusenost, kym som to tam mala, ani sa neunuvali ma zavolat. Akonahle som to odstranila, tak zrazu ma na pohovory volali.
No ja cim viac diskusii citam, tak zeny po materskej/rodicovskej, co im pracovny pomer netrva, su veru odpisane. Osobne poznam viac sikovnych zien aj s VS a chodia upratovat 🤨
@anonym_31e95a
No ja cim viac diskusii citam, tak zeny po materskej/rodicovskej, co im pracovny pomer netrva, su veru odpisane. Osobne poznam viac sikovnych zien aj s VS a chodia upratovat 🤨
@anonym_31e95a
@anonym_16413a tak jasné, čo čakajú, ak sedia na rodičáku kľudne aj 6 - 10 rokov? Sú v horšej pozícii ako absolvent.
@anonym_autor bola som v rovnakej situácii, neuvadzala som do pohovoru RD. Bola som stále zamestnancom, to bolo podstatne. V novej práci sa tak či tak musíš zaškolit, zaradiť, aj keby si robila to isté čo predtým, nikdy to nebude presne to isté. Zbytočne uvádzať materskú alebo rodičovskú, mne bolo povedané, že pre nich je to nepodstatná informácia. Že podstatné je, či som spôsobilá na prácu, o ktorú mám záujem. Takže nemusíš uvádzať. A tie, čo Ti tu radia, že to máš uviesť, tym sa neriad.
Materská do životopisu nepatrí. Bodka. Nie je to pracovná skúsenosť a pre zamestnávateľa je (mala by byť) irelevantná. Keď chces byť veľmi korektná, môžeš do životopisu uviesť firmu xy od roku 2013, 5 rokov praxe ako junior asistent (napríklad).
@anonym_16413a tak jasné, čo čakajú, ak sedia na rodičáku kľudne aj 6 - 10 rokov? Sú v horšej pozícii ako absolvent.
@anonym_16413a Asi ano,..mne trval, cize ja som v jeden den ukoncila a na dalsi den nastupila inde...
Ale ja co pozorujem, horsie pracovne navyky maju skor studenti, nie mamicky, toe mozno viac chubaju, ale su vacsie pracantky nez studaci... Moja skusenost.
@belllinka
@anonym_autor voči firme je férové uviesť skutočný počet rokov praxe. Aby pri pohovore nedošlo k nedorozumeniu.
MD / RD podľa uváženia. Niekde to môže byť aj prínosom.
@anonym_autor ja som MD/RD uviedla. V poslednej práci 9 rokov, z toho 8 doma, takže tváriť sa, že mám na danej pozícii prax 9 rokov predsa nešlo.
Materska a rodicovska dovolenka nie je vykon prace. Si v mimoevidencom stave, odhlasena z poistenie a nevykonavas svoje pracovne ulohy. Preto bud ju vyjmes zo CV, alebo ju tam uvedies. Lebo naozaj do CV patria pracovne skusenosti a toto to nie je.

hlavne si to oprav na "súčasnosť"