Uvádzali ste do životopisu materskú a rodičovskú dovolenku?

9. dec 2021

Zienky, prosim vas, uvadzali ste do zivotopisu, ze ste aktualne na materskej/rodicovskej?
Som zamestnana, ale uz 4,5 roka doma. Teraz si chcem poslat niekde zivotopis do inej firmy.
Dakujem

iwesska
9. dec 2021

Ak tvoj pracovny pomer stale trva,tak to normalne zarataj odkedy dokedy si tam pracovala. Ja som uvadzala rodicovsku,ale preto,ze som bola vyse 1r.bez prace,tak aby som tam nemala dieru.

autor
9. dec 2021

@iwesska ano, trva.... len je to trosku zavadzanie. Kedze som doma 4,5 roka. Co je uz dost a je jasne, ze som kusok z toho vypadla...ale chcem zamakat.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinka_1807
9. dec 2021

Jednoznačne to treba uviesť. Lebo síce ti trvá pracovný pomer, ale reálne nepracuješ a teda nezdokonaľuješ sa v tom. Ak by si neuviedla,môže to byť zavádzanie. Aj keď chápem, že s uvedením rodičovskej v životopise sa práca ťažšie hľadá, ale ... Aspoň obaja (zamestnávateľ aj ty) viete na čom ste. 🙂

maggie1978
9. dec 2021

Pripojim sa ,ak dovolíte . Tiež si riešim životopis, a teda pracovný pomer mi skončil dňom ukončenia RD ( nie z mojej strany, po 13 rokoch 😒), mám uvádzať tie 3 roky na MD, RD? Od septembra som nezamestnaná, ale viacmenej stále s malým, či dcérou doma. Tak tento čas tam nemám pokrytý. Takže radšej uviesť? Ďakujem vopred za odpoveď.

simca06022011
9. dec 2021

@maggie1978 uvadzas trvanie pracovneho pomeru, cize az do konca RD. V ramci toho uved roky MD/RD ak to uznas za vhodne.

bluka2
9. dec 2021

A koľko si pracovala predtým? Keby si bola tak do roka to by som neuvádzala, ale toto už hej - ale rataj s tým, že si okresas príležitosti

autor
9. dec 2021

@bluka2 robila som 9 rokov a teraz som 4,5 doma

bluka2
9. dec 2021

Tak to je stále lepšie, ako keby si predtým pracovala povedzme iba 2 roky. Keby si za tych 4,5 roka našla niečo, čo by mohlo byť v životopise, ako nejaké publikácie, ocenenia, certifikáty alebo proste niečo, tak to by bol ideál

iwesska
9. dec 2021

Co je zavadzajuce? Ze ti trva pracovny pomer?? To je klamstvo? Materska a rodicovska sa do zivotopisu nemusia uvadzat vobec, je to tvoja dobra vola. Ja som mala retazovu rodicovsku a mam to zahrnute v pracovnom pomere. Odvtedy som bola v 2. zamestnaniach a nikto sa ma nepytal kolko som tam realne bola a kolko z toho som bola na materskej. Ked chces to tam uved,ale myslim,ze je to zbytocne a len si tym znizis sance.A vobec si nemyslim,ze by som zavadzala. Ty nie si povinna ani len spominat,ze mas deti. Ine by bolo,keby si uz zamestnana nebola a uvedies,ze tam stale pracujes,to by bolo zavadzanie.

autor
10. dec 2021

@iwesska dakujem

joannita
10. dec 2021

Ide o profesny zivotopis, cize uvadzaj tam svoju pracu. MD a RD sa do zivotopisu nedava. O to viac nie, ak ti pocas MDa RD trval pracovny pomer.
Ak sa ta opytaju na to na pohovore, treba povedat pravdu samozrejme.