Ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej?
Ahoj mamičky, ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej? Ja som zatiaľ napisala asi milión žiadosti... a ozvali sa mi z jednej firmy ( taká vysnena praca) formou e-mailu. Uz si píšeme asi tri dni a ja stále neviem či ma vôbec pozvú 😉 na pohovor. Nemali skoro žiadne konkrétne požiadavky, tak som tam volala a informovala som sa či je tá ponuka platná a koho hľadajú. Či potrebujem vodicak, a iné zručnosti. A teraz im začalo vadiť, že budem musieť cestovať do práce, že mám dieťa,....
Prosím podeľte sa o skúsenosti.... Ďakujem 🙂
@zuzitko74 defenzivne? chapeme spravne vyznam slova?🙂
prepac, tato nasa komunikacia je o nicom - teba som v nicom neoslovila, ty si sa tu zacala branit ze mas 3 deti ( akoby to bola nejak obrovska rodina ) a si happy ze ich mas... neviem co ja s touto informaciou mam... ty asi problem nemas, tak o com chces debatovat?
@dai ved jej dopraj.praca nie je zajac.neutecie a deti su dar☺ Ja by som chcela aj 4 ale uz ich tolko asi nestihnem☺
@lucinka511 a nedoprajem jej?🙂 nechapem o com su tieto prispevky... ako som pisala, nech ma deti aj 10, len potom sa netreba stazovat na zlych ostatnych... kazdy si planuje ako uzna za vhodne...
@nnanii gratulujem, ja som to mala podobne .. a to sa nam druhe dlho nedarilo, tak ze teda skusim konecne robotu aj ked zdravie starsieho nebolo najlepsie ... no stacilo ist na pohovor a hned 2 ciarky :D sice som sa uz aj tesila na to miesto lebo vyzeralo v ramci moznosti korporatneho jobu este vcelku zaujimavo, ale toto bola lepsia sprava. dobre vsak ze som ani nenastupila, asi by ich so mna porazilo, starsi bol aj tak vkuse doma ..
@zuzitko74 jasne... ach jaj... pisat na toto forum nieco normalne sa neoplati 😒 mas pravdu, stane sa zazrak a po 7mich rokoch na materskej sa ti pracovne ponuky len tak pohrnu😀 prepac za moj realizmus... som zabudla ze zazraky sa deju ako na beziacom pase a mala som pocit ze tato debata je o realite a nie ruzovom babatkovskom osiali🙂
ale suhlasim s tebou ze zivot je nadherny a pozitivny - akurat treba preto aj nieco robit, nie ako je vsr zvykom, cakat s nastrcenou rukou a nadavat na vsetko okolo seba 😉
@alaguema ked si sa tu uz aj ty zbehla🙂 treba to dat zavriet🙂
@zuzitko74 pozri ... ako poznam mk tak tu by sa stadovito situacia zmenila keby nam napr. teraz zakladatelka napisala ze je ciganka - uplne by to stacilo aby tu nasledne bolo milion realistickych prispevkov podobnych mojmu... lebo uz by to bolo nezodpovedne🙂 ze? ( zazila som tu takych diskusii kopu kde milujuci maminky pri bielej prajuce sa zrazu menili na furie pri cigankach... )
moj pohlad na realitu sa nemeni a ja osobne zijem velmi pozitivny zivot naplneny detmi... nikdy ma asi nenajdes na takejto stranke mrncat ze zamestnavatelia su zli lebo ma nechcu lebo mam 1 dieta... cize tu by som trosku zacala...
ked takyto prispevok niekto napise tak uz urcity postoj k zivotu ma ... a potom to co mu najviac pomoze je podla mna realisticky pohlad na zivot a nie pchanie sa do zadku a hranie sa na hodnoty😉
fakt ale uz nemam naladu na tento dalsi dialog - chapem o co ti ide ... dostat sa do pozicie milujucej matky s neuveritelnymi hodnotami a kazdeho s inym nazorom vtiahnut do konfliktu aby si ukazala aka si mudra... nech sa paci ale na toto si najdi niekoho ineho, ja taketo hry nehram😉
zakladatelke som popriala vsetko dobre k dietatu, to ale nic nemeni na tom ze si stale myslim ze v danej situacii to nie je najstastnejsie riesenie 🙄
@dai čo bude o 7 rokov to naozaj ani srnka netuši... 🙂
Byvame v BA a tu si pracu nenajde len ten kto nechce alebo moc špekuluje. Mam kamaratky čo maju 3-4 deti a pracuju a čuduj sa svete pracu si našli niektore aj na pol uväzky - učitelky, administrativa, farmacia...dokonca ta s farmaciou ma 7 deti 🙂
Nehovorim, ze su to top menezerky a riaditelky zemegule ale pracu maju...alebo aj nepracuju a su doma a nikoho to netankuje.
Takze ja to nevidim tak čierne..ok dotyčna byva v inom regione ale kto vie čo bude pomaly za 10 rokov.
@sardinka336 ale ved presne toto som napisala 😀 som myslela ze ty citas prispevky 😖
pisala som ze su zeny co nemaju problem najst si pracu aj s 5timi detmi... a potom take co po prvom maju ( aj v BA ) - to bolo vsetko co som pisala... ak mam ten problem po prvom tak nie je jeho riesenim mat druhe dieta - ale vidim ze viditelne pre vaecsinu zien je - tak uz som ticho🙂
@dai citala som len par dozadu 😀 😀 😀 si mi prišla ,,nabrusena,, 😀 😀 ale ved chapeme sa. Ved kazda uz ako uzna za vhodne.
@sardinka336 nabrusena🙂 to uz davno na mk nebyvam... viem s kym tu komunikujem🙂 okrem odpovede na otazku som tu napisala 1 prispevok autorke... nato mi tu zacali vypisovat presvedcene matky plne hodnot - a taketo pokrytecke prispevky a la hram sa na najvaecsiu matku na svete ma fakt uz nebavi citat - hlavne ked si ich ani nepytam🙂 takze mozno preto tie moje odpovede nasledne vyzneli ako vyzneli... 😎
@dai Pochopila si to nejako zle, nechcem sa s tebou hádať ani robiť so seba super matku. Zakladateľku jednoducho trochu zaskočilo, že zamestnávatelia robia takú vedu zo zamestnania matky po materskej. To isté zažila aj moja známa, ktorá mala prvé dieťa až okolo 40 a keď si následne hľadala prácu, tak niektorí zamestnávatelia na ňu čumeli, že v takom veku má len trojročiaka. Ja mám VŠ a istý čas po materskej som strávila v Tescu na nočných dokladačkách tovaru, lebo pre mňa osobne bolo lepšie mať nekvalifikovanú prácu, než žiadnu. Nie som žiadna rozmaznaná princezná s ružovými okuliarami na nose. V zásade zdieľam tvoj názor, že pre svoje šťastie musí človek niečo urobiť , nikde som nepísala, že to tak nie je. Ten tvoj realizmus mi však silne pripomína pesimizmus a s tým sa už naozaj nedokážem stotožniť.
@zuzitko74 tak to sa nepozname🙂 ja som totiz viac ako presvedceny optimista... len hold hlavne ked sa uz clovek rozhodne mat deti tak si nemyslim ze by sa mal spoliehat na nahody ale aj trosku planovat...
ja tiez nemam 20 a pracu som si musela hladat s 2mi malymi detmi - a bola to pohodka kedze som mala dobre cv - pohovor som robila pred 3mi seniornymi manazermi , jasne im povedala ze mam 2 male deti a niektore veci ktore tvrdili ze su vo firme normalne z toho dovody neakceptujem - nemali s tym problem, ponuka mi prisla na dalsi den ( s druhym dietatom som pritom bola doma plne 3 roky...)
cize vsetky moje prispevky v tejto teme nie su o detoch, ale o dospelych a ich zodpovednosti voci svojmu zivotu a rozhodnutiam co robia... deti urcite nie su prekazkou, vnimam ich ako obrovske obohatenie, ale nemozu byt ani vyhovorkou za moju neschopnost...
@dai chcela by som vidieť, ako toto povieš do očí známej, ktorá ti povie, že je tehotná: "hm... myslim ze toto tvoju situaciu v buducnosti este viac zhorsi... V kazdom pripade kazdy si je strojcom vlastneho osudu, treba len za svoje rozhodnutia prevziat zodpovednost."
Nerozlišuješ medzi diskusiou o javoch, alebo názoroch a medzi komentovaním prudko súkromných vecí, na ktoré sa ťa nikto nepýtal?
@alaguema Myslim, ze pragmaticky vyjadrila nazor, ze to jej (pracovnu) situaciu este zhorsi, kedze teraz mala problem s pracou, o par rokov ten problem bude este vacsi. Inak niezeby to bola moja vec, ale bud si hladam pracu alebo riesim dieta, nie obe naraz....Ale samozrejme k dietatu gratulacia, len potom nechapem celkom to hladanie zamestnania. A tiez nemozem sa zbavit pocitu, ze u nas sa casto riesit neschopnost ci neochota sa zamestnanat dalsim dietatom, netvrdim, ze to je tento pripad - bez nejakeho planovania ci uvazovania nad buducnostpu a financiami
@alaguema autorka tejto temy riesila hladanie si prace - a ze ju odmietaju lebo ma 1 dieta? ci tato tema bola o snazivke ktora nevie otehotniet? prudko sukromna tema kde sa ma nikto nepyta na nazor??? som v nejakej sukromnej debate?
prepac, asi sa teda ja mylim a ty mas pravdu - tato tema je o zienke co chce otehotniet a ja som sa nedopatrenim dostala do sukromnej diskusie, nie do verejnej anonymnej na mk 😕
tak uz fakt neviem... 🙄
@dai
@mircalla neviem...mne to pripadá ako nevhodná a zbytočná poznámka smerom k žene, ktoré sa práve dozvedela, že je tehotná a podelila sa o radosť. Navyše, je to jej súkromná vec, ktorá nebola predmetom diskusie. Teda mňa osobne vôbec nezaujíma pozadie ako a prečo otehotnela. Viem, že mnoho ľudí hľadá prácu a zároveň by aj uvítali druhé dieťa a čakajú, čo príde skôr a sú schopní sa zariadiť tak i onak. Nič nenormálne na tom nevidím.
@alaguema je to jedno... ako pises, je to jej vec , osobne sice by som nezakladala diskusiu ze si hladam pracu a nenadavala na inych ze ma nechcu s vyhovorkou ze mam dieta keby zaroven rozmyslam nad dietatom dalsim... ale tak vseliaky sme...
keby tu napisala ze chce otehotniet a nasledne da prispevok ze hura podarilo sa, tak jej rada zagratulujem a tesim sa s nou .... kedze ale tato tema bola o niecom uplne inom tak mi moja poznamka odveci stale neprichadza... ona si svoj problem pravdepodobne vyriesila tak super... vsetko dalsie su uz len nase prekaracky ktora je krajsia - cize o nicom☹
@dkethe ďaľšie parádne riešenie 😀😀😀😀 ako nerobiť a zarobiť. A nezabudnúť zapísať do CV ako prác. skúsenosť😉

@dai Prečo tak defenzívne?