Ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej?
Ahoj mamičky, ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej? Ja som zatiaľ napisala asi milión žiadosti... a ozvali sa mi z jednej firmy ( taká vysnena praca) formou e-mailu. Uz si píšeme asi tri dni a ja stále neviem či ma vôbec pozvú 😉 na pohovor. Nemali skoro žiadne konkrétne požiadavky, tak som tam volala a informovala som sa či je tá ponuka platná a koho hľadajú. Či potrebujem vodicak, a iné zručnosti. A teraz im začalo vadiť, že budem musieť cestovať do práce, že mám dieťa,....
Prosím podeľte sa o skúsenosti.... Ďakujem 🙂
@pallacinka ja som v Kanade, tiež úplný súhlas aj s tým očkovaním , drvivá väčšina deti ockovana aj proti kiahňam, za cely cas co bol syn v škôlke nemali výskyt kiahni, iba raz, jedno dieta od ktorého sa nakazilo tiež jedno, pravdepodobne neočkovane dieta, zvyšok ok.
@marisha1982 ale nevieme, ci za tu kolegynu ktora uz ma odrastene deti netahala predtym jej kolegyna. Ved to je super, ze to tak funguje.
@sisaka Snáď zle čítam ... po 3 dňoch ATB pošlete deti do škôlky... si robíte žarty??? pre niečo sú tie ATB asi niekoľko dňové ... to Vás musia mamičky detí ako je moje, t.j. s oslabenou imunitou milovať ☹ žasnem ... tiež nevysedávam s malým celú chorobu, vždy sa vystrieda celá rodina ale pri ATB nám vždy prizvukuje MUDr. že treba aspoň 10 dní preliečiť lebo jasné teraz to potlačíme ale v dospelosti sa nám detičky pekne ďakujú ... a ešte sa s tým chváľte a povyšujte sa nad matky, pre ktoré je dieťa priorita nie módny doplnok
... ako to tu čítam tak fakt načo sú nám práva a nejaké sociálne balíky, decko treba porodiť hodiť do škôlky či vlastne už do jasiel, alebo dať ho opatrovateľke, ktorá mu bude bližšia ako matka, lebo veď mamička pracuje, zároveň kašlať na zdravý vývoj a preliečenie však v škôlke preliečia a nakoniec sa treba povyšovať nad iné matky lebo však 3 roky a dlhšie na MD/RD sú len matky s demeciou neschopné sa zaradiť do pracovného či iného života... wau vôbec sa nebudem čudovať keď Vás decká hneď ako to bude možné zavrú do domova dôchodcov a nenaštívia ani raz za rok, však čo sami s ste im dali príklad ...
@natalienka12 teda ty si kriticka🙂su zeny, ktore vdaka tym tortam ci inym nemudrym veciam ktorym sa venovali na MD zistili, ze sa nechcu znova vratit do prac.procesu kde stadovito robia od do a kazdy na nich zazera kvoli prazdninam ci dnu u lekara s dietatom.Nie kazda zena chce robit karieru v nadnarodnej firme a dieta dat od roka do skolky.
@natalienka12 asi si to moze dovolit a jej muz asi dobre zarobi hold niekoho 10 r zivit popri MD nie je lahke.Je to jej vec nie?preco sa tak o nej pohrdavo vyjadrujes?keby musela ide robit aj za ten pas za 400 eur
@nnanii ja som sa do prace vratila o 8 mesiacov skor, lebo muza prepustili, takze som vsetko vybavila v priebehu 3dni. nestacila som sa na to ani psychicky pripravit.
pocas toho som si ale hladala inu pracu, poslala som par cv a aj ma pozvali na pohovor a aj ma vybrali 🙂 ale na pohovore som nepovedala, ze mam male dieta, vtedy mala este stale nemala 3 roky a ani sa ma nikto nepytal. 😝 a to robim veducu funkciu. 😉
@nnanii mozno vedia, ze budu nadcasy, ze dochadzas a v zime ci zapche to bude problem....mozno tie ichn otazky maju velky vyznam a su pre tvoje dobro 🙂 Ja poznam x zien v mojom okoli, ktore po dietati ci dvoch a x rokoch doma zistili, ze chcu byt flexibilne mat s detmi prazdniny byt sama sebe panou a skoro vacsina zacala podnikat.Zriadila si pedikuru, dalsia skolku, upratovaciu firmu nemyslim si, ze zeny po x rokoch su hlupe a stracaju navyky.Skor prehodnotia priority a nie su ochotne chodit domov o 18 a po veceroch odpovedat na firmne maily.Ja poznam zenu co bola doma 12 rokov s detmi vysmiata chodi po ihriskach, deti maju denne teplu stravu a nechodia s klucom na krku neviem preco sa tak dehonestuje byt zenou v domacnosti?
... a ešte jednu vec musím napísať lebo ma to neskutočne žerie ... ja sama som nebola doma 3 roky lebo inak sa nedalo, tiež som na dosť vysokej pozícii a tiež nie vždy môžem ostať s chorým dieťaťom ale nikdy, nikdy, nikdy v živote by som si nedovolila povyšovať nad ženy, matky, ktoré sú na nižších pozíciach, s nižším vzdelaním, či v menej rozvinutom kraji Slovenska a pohŕdať nad tým, že pečú, či háčkujú, či sú s na MD/RD viac ako 3 roky je @natalienka12 viac než úbohé a len tvoj postoj poukazuje na tvoju osobnosť a inteligenciu, kto si ty, že s dovoľuješ iných súdiť a povyšovať sa ???
@misinka26 hej, čítaš zle, nad nikým sa tu nepovysujem, sama som bola doma s dieťaťom 3 roky i ked materskú som mala len rok, ak by malo moje dieta problem s imunitou nešla by som som do práce, ale ostala doma, Keby si čítala všetko a poriadne, tak by si sa dozvedela, ze dieta išlo do škôlky na 6. Den od vypuknutia choroby, nie na 3., nebol nákazlivý a cítil sa dobre. Štandardy slovenských lekárov, ktori su ochotní vypísať dieta s nádchou na 3 týždne ma nezaujímajú, mame tu svojich doktorov s inymi pravidlami. Deti tu bežne chodia s nádchou a kašľom do škôlky, nikto sa nikomu "nedakuje", deti tu chodia do škôlok preto lebo su rodičia v práci a nie preto, ze su doma a chcú si od dieťaťa oddýchnuť a vytáča ich ked ochorie a musia byt s ním doma. Ja tiež nie som doma ked mam nádchu a kašeľ môže po prekonaní choroby trvať aj niekoľko týždňov.... Učiteľky ked majú podozrenie ze je dieta choré zmerajú teplotu a ak dieta teplotu ma je izolovane a rodič si ho musí prist čím skor zobrat, platí aj v prípade vracania hnačky ci podozrenia na nakazlivu chorobu, funguje to tu tak desaťročia a nie je problem, teda problem mas asi len ty aj ked tu nežijes a dieta nemáš v miestnej škôlke.
Sorry, súvislosť medzi danim dieťaťa v 3 rokoch do škôlky ci užívaním ATB a domovom dôchodcov nevidím
@sisaka presne tak zeny si nedovolia ostat na ocr 5-7 dni je to nemyslitelne a hlavne este som nevidela jednu matku riesit sople spoluziaka jej dietata. Ak ma dieta naozaj zly zdravotny stav tak jeden rodic zvycajne matka - ostava doma (tiez to uz nie je pravidlom kedze pri krize mnoho rodin tento model vymenili)- na vlastne naklady zvycajne od statu pokial to dieta fakt nema odsuhlasenu nejaku invaliditu tak dostava velke prd.
Jedini co maju aketake vyhody su funcionarios - statni zamestnanci ti ak maju definitivu - svoju pracovnu poziciu istu na dozivotie - tak ti citaju ten zakonik len cast prava. A poznam len jediny pripad kedy ostala zena pri dietati a ku koncu uz aj otec - smrtelne chore dieta ktore nakoniec aj zomrelo aj to si mohli dovolit len koli tomu ze boli funcionarios ako hovorim.
A to s tymi atb - problem je ten ze sa predpisuju atb ako lentilky - kazdy mesiac brat atb je nehorazne nie poslat do skoly dieta ktore je cule a nema teplotu ani ziadnu zavaznejsiu chorobu a vidis ze ti skace po celom dome a nic mu nie je
@eliska ak dieta nie je pchane ATB v kuse a su správne vybraté zaberajú veľmi rýchlo, ak sa niekto cíti zle este po 5 dňoch tak asi sa zjavne lekár pomýlil. Syn ATB dobral celu dávku tj 7 dni, mal zapal stredného ucha, tak možno reval nie od bolesti ale od radosti a lekár vIdel v uchu nie zápal, ale sa mu niečo prisnilo a vlastne dieta bolo zdravé, takze sa ani nemalo z čoho vyliečiť, dik uz som múdrejšia. Inak ak si si všimla bolo to pred 5 rokmi odvtedy žiadne ATB nebral vola sa to imunita, ktorú ziskal v týchto hnusných kapitalistických škôlkach, kde rodičia si dovolia dať dieta s ATB a nádchou
@prasiatko30 presne, ale to tu nevysvetlíš, ze dieťaťu nič nie len potrebuje dobrat ATB, doma by robilo presne co v škôlke, urcite by som ho neudržala v posteli, to moje deti vydržia len s teplotou, takze nevidím dôvod ho nechávať doma
Jasné my chudáci zo Slovenska a pani múdra z Kanady ... že sa vôbec niekto ozýva na Vaše pokrokové praktiky ... mne je jedno daj si decko do škôlky aj s tuberou ale nepoučuj tu iné matky, že je ok dať decko po 6 dňoch brania ATB do škôlky a že soplíky (inak tiež nehovoríme o každom soplíku ale o infekčných zelených soploch) nie sú vlastne choroba ... ja ako dospelý človek tiež nesedím doma pokiaľ to nie je nutné ale dieťa nie je hračka a choroby sa s ním nesú a nedovolím niekomu ako si ty poúčať ma čo je pre moje dieťa najlepšie ...
@sisaka ved ako pises deti hodit do skolky nedoliecene so soplom, lebo rodicia musia ist do prace.A v tom je mozno rozdiel este medzi Slovenskom a empatiou zien, ktore su u nas viac vedene k materstvu a rodine ako takej.To je chore srdce a rozum by mi to nedovol viem ako sa citim, ked mam nadchu ci na mna nieco lezie a nie male dieta tak dat do kolektivu.
@sisaka ale ved hned nevyskakuj je to tvoja vec a dieta🙂jasne, ze nezabrali hned, ked ma dieta 40 tky teploty a hrdlo plne hnisu.Kanada Velka Britania maju velmi vlazny vztah celkovo k liekom a lekarskej starostliuvosti tak to prosim neporovnavajme so Slovenskom vsetci nadavame na nase zdravotnictvo,ale je na top urovni oproti Kanade.Kamaratkin syn mal v Kanade zapal pluc a pokym si matka nevydobila po x telefonate lekarovi, ktory jej odporucal caj vylezat a hotovo navstevu lekara v nemocnici, kde sa nakoniec zapal pluc potvrdil.Ja sa ani necudujem, ze zeny maju po MD RD take nizke sebavedomie, ked citaju na fore ako su odpisane stracaju prac navyky,nepracovali na sebe, ved to je smiesne.
@misinka26 mas pravdu na Slovensku su ženy hrdinky a matky s veľkým M lebo su 3 roky na materskej a aspoň 2 týždne na OCR, presne to je to meradlo akým sa meria láska k dieťaťu, tu na západe sme chudery, ktore uz po roku idu do práce, deti su tu choré v škôlkach a v podstate sme tu všetky karieristky, ktore zaujíma len práca. Dúfam, ze sa cítiš lepšie, ked si si potvrdila , aká si lepšia matka....
@sisaka kazda sme museli nieco obetovat ... my co sme s chorymi ci zdravymi detickami dlhodobo doma sme sa museli (docasne) vzdat uznania v praci, intelektualne zaujimavej naplne dna, z velkej casti socialnych kontaktov, nezanedbatelnych financii, dobreho postavenia na trhu prace .. vy zasa mnohych kazdodennych radosti s detickami, slnecnych dni stravenych tulanim sa v prazdnom meste ked su vsetci zavreti v kancelariach, pokrokov deticiek na videnych na vlastne oci, domacej stravy, castokrat aj dlhsieho kojenia atd. .. preto je to taka vybusna tema .. kazdeho trochu trapi o co prisiel (az na uplne vyrovnane zeny ktore su uplne spokojne s volbou ktoru museli urobit)
@sisaka Lenze tam u vas asi tie ucitelky detom aj tie atb daju. Tu je zakaz nosenia akychkolvek liekov vratane obycko sprejov do nosa. Ani v skrinke to nemoze mat,nieto este ziadat,aby dietatu o 12,tej dali antibiotika. A nie kazdy ma funkcnych starych rodicov ci na to,aby si zo zvacsa ubohych platov platil este speci opatrovatelku na choroby. Nevravim o sopli ci slabom kasli,vtedy aj tu vacsina deti do skolky/skoly chodi. Podaktore aj vyslovene chore. Ale vsak co,bud nam to prejde a nok si nic nevsimne alebo prinajhorsom ucitelka pred obedom zavola,ze ano.. Aj tu uz je moda nadopovat chore dieta liekom proti horucke a sup s nim do skolky. Co to ale s nimi spravi v neskorsom veku? Nemyslim v mladosti,ale tak uz okolo 40-50rokov a neskor,ci ich to nedobehne,nevie nikto..
Podaktorych uz dobehli z nasej a trosku starsej generacie prechodene chripky ci ine ochorenia v posobe srdcovych chorob. Ale vsak co,hlavne,ze som.chodil do prace a nevymeskal. Ze sa pritom nakazi x ludi a zliznu si to ti s horsou imunitou,to ich netrapi. :/
@sisaka a este k tomu "len dobratiu antibiotik". Ak beries atb,nemas co chodit na slnko. Ale vy tam mate asi take skvele ucitelky,co vedia zabezpecit,ze deti boli maximalne v tieni.. Mne talianska lekarka povedala,ze ked budem.musiet brat atb,slnku sa mam vyhybat.
Ale vsak robte si,co chcete.
Ja platam ako sa da a mam vycitky,ze chore dieta,ktore tuzi po mojom.objati nechavam s niekym.inym,aj ked je to moja mama. Zial,uz so sebou som.bola 6x doma,takze s detmi nevyhnutne minimum,ak nasi nemozu. Tiez uz maju svoje zdravotne problemy a ano,aj oni sa od nas nakazia a ochoreju.
Aj za socika sa OCR latali ako sa dalo,akurat ze ta nemohli vyhodit,lebo pracovat musel kazdy. Ked mi to mama po rokoch povedala,tak spm.pochopila,preco nieked s nami nebola. Lebo nemohla. A v chorobe som potrebovala ju. Ani nie otca,ci babky. Hoci som.ich mala rada,ale mama je mama.
@siska53 áno ATB ci ine lieky podajú. Nikde som nepísala, ze som dieta dopovala liekmi proti horúčke a dala do škôlky, ani takú ženu nepoznám, ale urcite to aj tu skúšajú, lieky proti horúčke nevydržia cely den a rodič si pre takéto dieta nakoniec aj tak musí prist. Pravidla su jasne dane. Co bude o 50 rokov samozrejme neviem, myslím si, ze oveľa horšie pre zdravie dieťaťa je, ked majú aj 10 ATB ročne, k tomu rozne inhalers, sirupy...a kto vie co este.
Pracujem v nemocnici, do práce chorí nechodíme, mame 100% platu ak ostaneme doma 1-2 dni netreba ani potvrdenie lekára.

@sisaka prepac.to som zle precitala.