icon

Ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej?

nnanii
12. sep 2016

Ahoj mamičky, ako ste dopadli na prvých pohovoroch po materskej? Ja som zatiaľ napisala asi milión žiadosti... a ozvali sa mi z jednej firmy ( taká vysnena praca) formou e-mailu. Uz si píšeme asi tri dni a ja stále neviem či ma vôbec pozvú 😉 na pohovor. Nemali skoro žiadne konkrétne požiadavky, tak som tam volala a informovala som sa či je tá ponuka platná a koho hľadajú. Či potrebujem vodicak, a iné zručnosti. A teraz im začalo vadiť, že budem musieť cestovať do práce, že mám dieťa,....
Prosím podeľte sa o skúsenosti.... Ďakujem 🙂

mircalla
13. sep 2016

@silvia2013 zeby? Robim v nadnarodnej firme momentalne na veducej pozicii.jazykovy kurz nastastie nepotrebujem. Ale trafila si,zavidim ti

mom311
13. sep 2016

@sisaka materska je v zakone definovana ako vykon prace. Ale to sa skor tyka toho,kto sa vrati na povodne miesto. MD sa rata aj do odpracovanych rokov do dochodku. Nemam tym na mysli,ale to,ze sa to bude v CV pisat ako pracovna skusenost a ziskavanie pracovnych zrucnosti.

atenna
13. sep 2016

Nepoznam slovensky pracovny trh kedze som tam nikdy nepracovala. Uz pocas vysky som isla pracovat do rakuska kde som doteraz. Tu sa bezne udava materska dovolenka v zivotopise (teda aspon ja to tak robim 🙂. Dokonca aj meno mojho dietata som tam uviedla s poznamkou ze o starostlivost je postarane (co sa jasli atd tyka).Pracu som si s takymto zivotopisom nasla do par tyzdnov po 2rocnej pauze. Dokonca len na ciastocny uvazok co je tu podstatne tazsie (na ciastocny tu pracuje skoro kazda matka s malymi detmi no vacsina sa vracia do stareho zamestnania kde jej to zamestnavatel tusim po 3 rokoch vo firme musi umoznit). Takze za mna urcite by som matersku dovolenku uviedla do zivotopisu. Nie je nad uprimnost. A zivotopis kde su zavadzajuce informacie ohladom materskej je pre mna klamstvo a taky clovek by u mna ako buduci zamestnanec absolutne neprichadzal do uvahy aj keby sa to upratovaciek tykalo.

sisaka
13. sep 2016

@atenna ake zavádzanie ? Môjho zamestnávateľa zaujíma kde som pracovala a co som tam robila, materskú nepovažujem za pracovnú skúsenosť, preto ju tam nepíšem, ci sa to ráta do dôchodku je uplne irelevantne. Písať deti do životopisu je podľa mna uz uplne cez čiaru, to sa písalo za komancov, štýlom narodila som sa ... vydala, deti ... Ja neuvádzam ani dátum narodenia, ani deti, ani status, toto s mojou schopnosťou vykonávať prácu absolútne nesúvisí a zamestnávatel nepotrebuje vediet ci mam 2 ci 5 deti, alebo som vydatá a takúto osobnú otázku nikdo nikdy na žiadnom interview nepoložil pretože by išlo o jasnú diskrimináciu a mohol by skončiť na sude, ale očividne každá krajina ma svoje pravidla, co je niekde akceptovateľné ine je totálne cez čiaru

martina_l_l
13. sep 2016

@sisaka a co si pises do CV na tie roky ked si bola na MD? Lebo "medzery" v CV si personalisti vysvetluju vseliako. Mohlo to znamenat ze si nemala ziadnu snahu, alebo ze si bola vo väzeni...zase nerobme z MD strasiaka...isto su personalisti kt. si povedia aha dobre, MD ma za sebou, mozno je to pracovnik na dalsich xy rokov.
Inak, "nezamestnany" tiez nie je prac. skusenost a dava sa do CV 🙂

silvia2013
13. sep 2016

@sisaka slepiciam to nevysvetlíš 🙂

silvia2013
13. sep 2016

@mircalla v tvojom veku je už normálne pracovat na vedúcej pozícii, ale ani taká riaditelka firmy, nie je zlé, že ? Jazykový kurz a mat skusku z dalsieho svetového jazyka v krajine, v ktorej je úradným jazykm je rozdiel, tak zapichni vidly do hnoja a podme komentovat.

mircalla
13. sep 2016

@silvia2013 zavisi na tom akej firmy...nasa frma ma asi 10000 ludi. Takze ani nie....

silvia2013
13. sep 2016

@mircalla možno ti poradia s čím vycistit vanu alebo aku tasku do skoly kupit pre dieta, a teraz tu o červenej čiapocke, pani veduca

mircalla
13. sep 2016

@silvia2013 to je presne to, co riesia it firmy. Opat trefa

guinevre
13. sep 2016

@silvia2013 Prepac, ale podla fotke by som nepovedala, ze si ty nejak mladsia od @mircalla, skor starsia, ale tvoj sposob vyjadrovania je tak na nastrocnu, neviem preco mas potebu urazat tu baby. Ved nikto tu nepovedal, ze sa materska ma uvadzat v zivotopise, ale zase "maskovat" to nejakym jazykovym kurzom tak to ti nikto nezozere je to fakt. A este aj tu povysenecky sa tvarit voci zene ktora v zivote ma ovela viac skoly ako tvoj 3-4 mesacny jazykovy kurz "v zahranici" lebo len o tom tu tocis dokola, asi nic ine tam nie je, a ktora mozno aj studovala v zahranici alebo vystudovala jazyk - tak to je trosku smiesne.

atenna
13. sep 2016

@sisaka zavadzanie je pre mna ak si niekto udava v cv ze pracoval 5 rokov v jednej firme pricom 3 roky bol z toho na materskej!!

silvia2013
13. sep 2016

@guinevre dalsia co zapichla vidly do hnoja a podme komentovat 🙂)) , kde nie su argumenty, ide sa utocit na vyzor? To je detinske. Ved je zrejme, z fotky že nemá ani 30 ani 40. Ja sa za svoj vek nehanbí,m a mám ho aj zverejnený .Apropo, odkial vies ake skoly mam ja za sebou? A to aké ma ona skoly ma nezaujima. Moze mat aj 3 VS , ak je primitívna, nezakryje to. Prečo sa vobec do toho miešas ty? Reagovala som na Teba? Hlavne že reaguješ na všetky a nadavas im . Nehádam sa s ludmi, ktorých názor si nevážim,. pekný večer.

guinevre
13. sep 2016

@silvia2013 Pises na verejnom fore, nepisala si jej sukromnu spravu. Ja som ti pisala iba argumentovane. Sama si narazala na jej vek, tak niekto ta musel dat do obrazu. Mozno nevidis dobre, ale mircalla mi nevyzera na 50ku a ani na 40ku, ale je to uplne jedno kto kolko ma rokov. Jedina ktora tu pise primitivne si ty, tak sorry, ale verim, ze sa s tymto zhodne vacsina. Skusas urazat, ze vily do hnoja, ze na tvoj vek blabla, vsetky sme tu primitivne, a potom ked ta niekto spusti na zem, zrazu sa rozculujes ze preco ti to niekto povedal. Mimochodom, koho som urazila?

sam2
13. sep 2016

@silvia2013 prepac, ale jedina primitivna si tu ty....na svoj vek by si sa mala spravat ako dama a nie akoby si prisla z piatej cenovej. Chcela si zhodit vsetky naookolo len aby si vynikla, no bohuzial zhodila si len samu seba....

eliska13
13. sep 2016

@atenna a prave pretoto sme 100 rokov za opicami v zahranici je bezne, ze zeny s malymi detmi bud nepracuju, alebo len na polovicny ci tristvrte uvazku.zeny z rodiny, ktoru mame vo Svajciarsku nepracuju vobec muzi maju taky plat, ze zeny sa mozu venovat detom, kruzkom.Podla mna prac.trh na Slovensku je pre vydate zeny s detmi uplne nepriaznivy a vela zien by islo na pol uvazku robit, keby malo moznost.Nebolo by tolko vyhoretych vystresovanych rodin

siska53
13. sep 2016

@guinevre preco by to bol odrb. Ved ked pises odkedy dokedy,tak ak mi PP trva,tak tam.nebudem davat dokedy,ked neviem urcite,ci ostanem alebo dostanem vypoved. Ja beriem uvadzanie nazvov zamestnavatelov ako info,kde mi kolko trval.pracovny pomer. V motivacnom som uviedla kolko na ktorej pozicii som realne odrobila. Bolo to aj predmetom.pohovu,skor okrajovo ale. Rovnako vedeli,ze mam deti,ale viem si to zariadit. Nemali s tym problem a vzali ma. Skor ked som priamo uviedla,ze som bola,resp.v tom case som na materskej,tak nula bodov,nik sa neozval. Takisto ked som dala vysku platu (pri vyplnani dotaznika na profesii), nik sa neozval. Az ked som napisala,ze osobne na pohovore a MD som neuviedla,zrazu sa mi ozvali postupne zo 4 firiem..

guinevre
13. sep 2016

@siska53 Vysvetlim ti. Priklad, zakoncila si VS alebo SS, zamestnala si sa na pozicii uctovnicky. Realne trva pol roka kym sa clovek zauca, po pol roka uz zvladne pracovat samostatne. Po pol roka neskor odchadzas na matersku. Na materskej si 3 roky, nechces sa vratit do starej firmy, hladas si pracu inde. Myslis si ze je v poriadku uvadzat v zivotopise ze mas 4 roky skusenosti ako uctovnicka?

sisaka
13. sep 2016

@martina_l_l ako som uz písala nedávam si tam nič, ak by sa niekto spýtal tak by som povedala. Uz vonkoncom by som nepísala, ze nezamestnaná, to ako súvisí s prácou?
Odporúčam ľudom okrem surfovania po MK posurfovat internet a pozrieť sa ako sa v DNEŠNEJ dobe píšu resume. Este som nevidela, ze by niekto pod pracovne skúsenosti napísal: nezamestnaný 🙄

guinevre
13. sep 2016

@siska53 Inak, to uvadzanie platu hned na profile na profesii samozrejme ze nie je dobra vec. To sa vacsinou riesi na druhom pohovore.

poisonblu
13. sep 2016

Ja som bola na 3 pohovoroch, na dve miesta ma vzali...7 mesiacov uz pracujem na druzstve, robim fakturacie a zakladne prostriedky zatial, nesmor budem robit aj kontrolu uctovania...inak to miesto mi padlo z neba, uz druha baba im sla na MD (neplanovane), tak potrebovali novu zamestnankynu...

mircalla
13. sep 2016

@silvia2013 Neviem, ze prave ty pises nieco o primitivnosti - citas svoje prispevky o vidlach? Len za to, ze nevies stravit, ked ti niekto otvorene a pravdivo napise nazor o 2 rocnom jazykovom kurze.....Nikto neriesil ani teba, ani tvoje schopnosti, uz vobec si tu nikto nedovolil napisat dehonestujuce komenty o niekoho praci, najma ak nevies o nej nic...ani ho firme ani o samotnej praci.
uz len hlupa poznamka o nejakom riaditelovani je uplne mimo a zodpoveda skreslenej realita malomesta a kolajnickam, v ktorych sa vo svojom mysleni pohybujes. firmu najdes medzi S&P 500, ak teda vies, co to je.

petulka124
13. sep 2016

Ja som bola po siestich rokoch na 3 pohovoroch a zobrali ma v tej poslednej firme. A potom som este odmietla pozvanie na pohovor. Robim part time, 4 hodiny denne, tiez som ani len vo sne nedufala, ze si najdem tak rychlo a este aj nieco co mi vyhovuje

mircalla
13. sep 2016

@silvia2013 A este co sa certifikatov tyka - ja nemam ani jeden, len maturu a daky z vysky. A nejako si ho nikto nikdy nepytal a ani som si ho nemala potrebu robit, nakolko anglicky hovorim denne aj doma aj v praci asi 25 rokov. vacsinou mam skusenosti, ze ak sa jazyk nevyuziva pravidelne, tak vcertifikaty su dobre akurat do ramika. Ale kedze si taka excelentna, urcite nebudes mat problem si najst pracu s platom plus 2000 v cistom asap.
Ludia v tvojom veku - ak uz teda narazas na vek, uz maju vacsinou aspon nejaku karieru za sebou a nechodia do UK na "jazykove pobyty"

stastnablcha
13. sep 2016

@sisaka zamestnavatela zaujima aj to ako dlho si pracovala a pocas MD si nepracovala. takze ked na to pride bude sa citit podvedeny a to nieje dobry zaciatok ziadneho vztahu.. niet nad uprimnost a v tomto tiez

stastnablcha
13. sep 2016

@sisaka vies co ja som tych zivotopisov idela na mraky.. a "nezamestnany" je napisane strasne vela krat. a viac si to cenim ked tot akto niekto napise ako keby ma mal zavadzat a klamat

lauricka
13. sep 2016

@nnanii mi pride divna firma, od ktorej furt nemas blizsie info a tri dni si vymienate emaily, urcite chces v takej firme pracovat? A ci to riesia? Ano, jasne, ze riesia. Hladaj si serioznu firmu radsej.

martina_l_l
13. sep 2016

@sisaka no tak to by si si veru namiesto vypisovania tuna mala nastudovat ako sa pise KVALITNY cv. Lebo to co pises ti moze zozrat jedine tak firma co hlada dilerov (lebo nikoho nemozu najst).aj priemerny hr ti povie ze sa to uvadza.
Ale v pohode,ved nebola by si jedina s nespravnym fake cv ;)

stormie
13. sep 2016

Ja som v zivotopise normalne uviedla zamestanie aj dlzku materskej/rodicovskej. Uspech bol vobec to ze sa mi niekto ozval. Na 2 pohovoroch som bola uspesna ale nakoniec sa miesto rozhodli obsadit internym kandidatom. Skusala som aj personalnu agenturu - pohovorom som presla a zaradili ma do svojho zoznamu kandidatov, viem ze nie kazdeho beru. Ponukli mi ist na pohovor na dve roboty - jednu som odmietla koli pracovnemu casu a druhu koli naplni prace. Nakoniec som sa dostala do medzinarodnej firmy, plat vyssi ako som chcela, pracovne podmienky a benefity vysnivane, napln prace mimo toho co som robila pred tym a robota tak specificka ze tazko v nej niekto moze mat nejaku predchadzajucu prax. Asi som fakt zaujala 🙂 Kto hlada najde a netreba v zivotopise ani klamat. Aj ked sa priznam ze to nebolo jednoduche obdobie, Robotu som si hladala 6 mesiacov, posledne 3 aktivnejsie, reagovala som aj na ponuky ktore ma neuzaujali ale splnala som podmienky. A ak by ma nezobrali tu kde som, uz som chcela ist do Mcdonaldu lebo nikto na moje ziadosti o zamestnanie ani nereagoval.

mircalla
13. sep 2016

@stormie suhlasim.