icon

Ako ukončiť internetovú zmluvu bez vysokých poplatkov?

sfet
1. dec 2024

Dobrý den, mám otázku. Moji rodičia maju doma internet, viazanost na 2 roky. Teraz z vážnych dovodov chcu zrušit, ale služba končí až v juli 2026.
Na predajni povedali, že musia tu službu využívat, resp.nemusia, ale musia každý mesiac platit danu sumu, alebo ti vyplatit naraz a vrátit router.
Viem, že v Čechách je zakázané platit ako blazon celu sumu až do skončenia viazanosti, maximálne sa plati nejake penále za predčasné ukončenie. Len neviem, ako na Slovensku. Naozsj musíme doplatit vsetko až do jula 2026? S pokutou problém nebude. Len platit 266 eur za nic sa nám velmi nechce. Dakujem za rady.

Strana
z3
sfet
autor
2. dec 2024

@mk1111111111 ale to je niečo iné. Dodávatel ťažko bude prichádzat o kšeft. Ale rozhodne se nenachám od nich, podla typickej slovenskej vlastnosti ,,vyjebeme s ňou" okrádat. Pokutu zaplatím, nech sa aj zadávia, ale rozhodne nebudem platit ako blázon za niečo, čo nemožem využívat. Riešenia som ponúkla, snažila som sa tú službu udržat a polepit to nejako, hoc aj so stratou, ale nič nebolo možné z ich strany, no nech idú do kelu. A neviem, akých šmejdov máš na mysli. Nejedná sa o šmejdov, alen v Čechách je všetko lepšie, zato Slovensku dávam životnost 3 roky.

pieksamaki
2. dec 2024

@sfet to musíš mat dobre argumenty..keď si vyhrala voči poisťovní.. malo kto ťa pochopi

sfet
autor
2. dec 2024

@pieksamaki vtedy nikto neveril, že to dam, a predsa sa stalo. Niekedy aj spravodlivost zasiahne.

pieksamaki
4. dec 2024

@sfet. Áno....hlavne keď človek vie, že právo je na jeho strane....len sa treba vedieť ozvať a dokazovat

Strana
z3