icon

Ako určiť spravodlivú odmenu za umývanie okien?

19. mar 2025

Požiadali ma umyť okno. Veľké dvojkrídlové plus balkónové dvere v rodinnom dome. 10€je ok. Ja myslím, že cena za okno je viac ok ako umývať okná na čas?

autor
19. mar 2025

Lebo hodinovka mi príde nefér

doriiis
19. mar 2025

30 € by som si vypytala

rozculena
19. mar 2025

ja som platila pred rokom 15 za 3krídlové okno na paneláku

autor
19. mar 2025

@doriiis vážne? Ale ja som v menšom meste, nie BA

autor
19. mar 2025

Žienky, je lepšie teda pýtať za okno ako za čas? Podľa mňa viac férové.

januska12323
19. mar 2025

To je na tebe ako sa dohodnete.

autor
19. mar 2025

@doriiis 👍

autor
19. mar 2025

Podľa mňa cena za okno je férovejšia ako za čas.

autor
19. mar 2025

Keďže jedno okno môže pomalejšia žienka robiť hodinu a druhá zvládne za polovičný čas. Ja sa pýtam, lebo ma požiadali a nechcem sa podceniť.

sylvester1
19. mar 2025

Preto si ja radsej umyjem sam, a mam pokoj, ako by mi tu daka mravcala ze musela umyt, a mam to raz dva, bez placu a fnukania 🤷‍♂️🤓

viestta
19. mar 2025

Kludne si zapytaj za okna, aj upratovacie firmy uctuju na stvoraky takmer vsetko. Ci je 10€ ferova cena tazko povedat, lebo ak su tam zdrbane zaluzie, tak to sa narobis.

tiezjedna
19. mar 2025

nedávno nám bola firma umývať okná na dome, máme 4 veľké francúzske, 6 normálnych a 4 strešné. Platila som skoro 5 tisíc Kč (cca 200 €). Vrátane umytia žalúzií teda, ktoré sú na všetkých okrem strešných

lavender94
19. mar 2025

Dávala som si umývať okna nedavno a za 10 okien z toho dve strešné, jedno dvojkrídlové a jedno veľké francúzske som zaplatila 120€, svokra to dávala v byte kde ma 5 okien a zaplatila 55€. A bolo to komplet aj so žalúziami, okna total zanedbané takže bolo na čom makať. Takže za jedno okno maximálne 15€. Podľa mňa 30€ je adekvátna suma. Pokiaľ je to pre známych, tak by som aj za 25 súhlasila. Reálne to máš za dve hodiny aj keby tam bol kentus na tých oknách.

autor
19. mar 2025

@lavender94 takže tých 10€ je ok? Nechcem prestreliť

martinka13
19. mar 2025

Správna cena je ta, kde sa stretne dopyt a ponuka. Takže je to rôzne.

katusskaa
19. mar 2025

je to málo

lavender94
19. mar 2025

10€ za okno, nie za celú robotu. Zasa nemusíš ani otročiť zadarmo, keď už si sa na to dala. Ak to potrvá dve hodiny, tak snáď nechceš za 5€ na hodinu robiť. Opýtaj sa samej seba či ti to za 10€ stojí. Pred 15 rokmi som umývala okna za 7€ na hodinu. Teraz si chceš vypýtať 5?
Vypýtať si 10€ je horsie ako to urobiť zadarmo. Lebo keď to urobíš zadarmo tak to vyzerá aspoň ze to robíš z dobroty. Keď vypytaš desika tak budeš vyzerať ako puťka čo sa nevie ozvať a radšej oberie seba o čas ako niekoho o peniaze

zirafienka
19. mar 2025

autorka, v prvom rade by si mala napísať, koľko máš rokov, či máš s umývaním okien aj nejaké skúsenosti, či k oknám patria aj žalúzie (tie dajú zabrať aj časom aj prácou). Inú cenu berie skúsená žena, inú brigádnička, ktorá si potrebuje zarobiť ako 15-ročná, síce šikovná ale len na nejaké vreckové. Ženy ti tu riadia a veľmi dobre, ale treba vychádzať aj zo skúseností. Či si okná umývala a pomáhala si mame, alebo chceš skočiť do reality a tam ti domáca pani ukáže, čo od teba vyžaduje.

svetlonos
19. mar 2025

Ja som upratovala 3 domy popri robote ako hoby 😁. Odporučili ma jednej pani na umytie okien. Veľký dom, pivnica 3 okna, 1 poschodie a 2 poschodie - brala som za hodinu 15e pred 3 rokmi v AT. Ale úprimne- rovnako by som pytala aj na SK.
Okná boli zaprášime ešte po stavbe od betónu a v obyvemacke mali pol steny preškolenie. Bonus boli 3 deti do 6 rokov a okná sa tam priebežne neumyvali.
Bola som tam 7 hodin a 2 som ani poriadne neumyka, proste ten betón nešiel vyčistiť. No a tie zaočkované v obyvacke to bol čistý masaker.
Ty si vyhľadaj firmy, ponúkajúce tieto sluzby, zavolaj im a opytaj sa kolko ny vzali za tieto okna. Podka toho sa zariaď.

luccija
20. mar 2025

Keď ide niekto umyť veľa okien je predsa iná cena ako, keď ideš umyť 2.Musis tam prísť s autom? atď...pýta sa za okno nie hodinu.Je to po stavaní či zabyvane?10 je malo

zafir01
20. mar 2025

Pozri pred 8 rokmi som na dedine na severozápade sk zarobila 5€ / hod popri materskej ,a bolo v tom pravidelne upratovanie aj umývanie okien so žalúziami.
Dnes za 5€/hod by som to už nerobila . Pracujem tak ,aby som pod 10€ /hod , netto nešla bez ohľadu na charakter práce

nelka93
20. mar 2025

Ja neznášam umývanie okien, čiže keby prišiel niekto ze za 10 eur umyje okno, tak som šťastná 🤣