Ako určiť spravodlivú odmenu za umývanie okien?
Požiadali ma umyť okno. Veľké dvojkrídlové plus balkónové dvere v rodinnom dome. 10€je ok. Ja myslím, že cena za okno je viac ok ako umývať okná na čas?
30 € by som si vypytala
ja som platila pred rokom 15 za 3krídlové okno na paneláku
@doriiis vážne? Ale ja som v menšom meste, nie BA
Žienky, je lepšie teda pýtať za okno ako za čas? Podľa mňa viac férové.
To je na tebe ako sa dohodnete.
@doriiis 👍
Podľa mňa cena za okno je férovejšia ako za čas.
Keďže jedno okno môže pomalejšia žienka robiť hodinu a druhá zvládne za polovičný čas. Ja sa pýtam, lebo ma požiadali a nechcem sa podceniť.
Preto si ja radsej umyjem sam, a mam pokoj, ako by mi tu daka mravcala ze musela umyt, a mam to raz dva, bez placu a fnukania 🤷♂️🤓
Kludne si zapytaj za okna, aj upratovacie firmy uctuju na stvoraky takmer vsetko. Ci je 10€ ferova cena tazko povedat, lebo ak su tam zdrbane zaluzie, tak to sa narobis.
nedávno nám bola firma umývať okná na dome, máme 4 veľké francúzske, 6 normálnych a 4 strešné. Platila som skoro 5 tisíc Kč (cca 200 €). Vrátane umytia žalúzií teda, ktoré sú na všetkých okrem strešných
Dávala som si umývať okna nedavno a za 10 okien z toho dve strešné, jedno dvojkrídlové a jedno veľké francúzske som zaplatila 120€, svokra to dávala v byte kde ma 5 okien a zaplatila 55€. A bolo to komplet aj so žalúziami, okna total zanedbané takže bolo na čom makať. Takže za jedno okno maximálne 15€. Podľa mňa 30€ je adekvátna suma. Pokiaľ je to pre známych, tak by som aj za 25 súhlasila. Reálne to máš za dve hodiny aj keby tam bol kentus na tých oknách.
@lavender94 takže tých 10€ je ok? Nechcem prestreliť
Správna cena je ta, kde sa stretne dopyt a ponuka. Takže je to rôzne.
je to málo
10€ za okno, nie za celú robotu. Zasa nemusíš ani otročiť zadarmo, keď už si sa na to dala. Ak to potrvá dve hodiny, tak snáď nechceš za 5€ na hodinu robiť. Opýtaj sa samej seba či ti to za 10€ stojí. Pred 15 rokmi som umývala okna za 7€ na hodinu. Teraz si chceš vypýtať 5?
Vypýtať si 10€ je horsie ako to urobiť zadarmo. Lebo keď to urobíš zadarmo tak to vyzerá aspoň ze to robíš z dobroty. Keď vypytaš desika tak budeš vyzerať ako puťka čo sa nevie ozvať a radšej oberie seba o čas ako niekoho o peniaze
autorka, v prvom rade by si mala napísať, koľko máš rokov, či máš s umývaním okien aj nejaké skúsenosti, či k oknám patria aj žalúzie (tie dajú zabrať aj časom aj prácou). Inú cenu berie skúsená žena, inú brigádnička, ktorá si potrebuje zarobiť ako 15-ročná, síce šikovná ale len na nejaké vreckové. Ženy ti tu riadia a veľmi dobre, ale treba vychádzať aj zo skúseností. Či si okná umývala a pomáhala si mame, alebo chceš skočiť do reality a tam ti domáca pani ukáže, čo od teba vyžaduje.
Ja som upratovala 3 domy popri robote ako hoby 😁. Odporučili ma jednej pani na umytie okien. Veľký dom, pivnica 3 okna, 1 poschodie a 2 poschodie - brala som za hodinu 15e pred 3 rokmi v AT. Ale úprimne- rovnako by som pytala aj na SK.
Okná boli zaprášime ešte po stavbe od betónu a v obyvemacke mali pol steny preškolenie. Bonus boli 3 deti do 6 rokov a okná sa tam priebežne neumyvali.
Bola som tam 7 hodin a 2 som ani poriadne neumyka, proste ten betón nešiel vyčistiť. No a tie zaočkované v obyvacke to bol čistý masaker.
Ty si vyhľadaj firmy, ponúkajúce tieto sluzby, zavolaj im a opytaj sa kolko ny vzali za tieto okna. Podka toho sa zariaď.
Keď ide niekto umyť veľa okien je predsa iná cena ako, keď ideš umyť 2.Musis tam prísť s autom? atď...pýta sa za okno nie hodinu.Je to po stavaní či zabyvane?10 je malo
Pozri pred 8 rokmi som na dedine na severozápade sk zarobila 5€ / hod popri materskej ,a bolo v tom pravidelne upratovanie aj umývanie okien so žalúziami.
Dnes za 5€/hod by som to už nerobila . Pracujem tak ,aby som pod 10€ /hod , netto nešla bez ohľadu na charakter práce
Ja neznášam umývanie okien, čiže keby prišiel niekto ze za 10 eur umyje okno, tak som šťastná 🤣

Lebo hodinovka mi príde nefér