icon

Ako úspešne požiadať o zvýšenie platu pri brigáde?

9. sep 2025

Ahojte. Ako požiadať o zvýšenie platu, resp.na aké otázky sa pripraviť od šéfa? Nechcem horibilné zvýšenie, ale 1-2 €
Momentálne brigádujem, som tam rok, mám hodinovku a zdá sa mi nízka. Ide o administratívu, mám skúsenosti v odbore, ale ťažko ich ukázať, keďže robím len jeden druh práce, mám VŠ v odbore, pomôžem naviac keď treba, nie sú to však odborné veci a samozrejme aj moju prácu by zvládol asi hocikto iný. Trošku ma to celé demotivuje. Prosím neraďte zmeniť zamestnávateľa.

anjelicek26
9. sep 2025

Verim, ze to asi robis prvy krat, ale po roku normalne poziadat sefa o osobny pohovor, vypocut si, ci je s tebou spokojny, ak ano, poziadat o zvysenie platu, ,normalna vec...

anonym_c4ba12
9. sep 2025

@anonym_autor len ked si popisala co si popisala, tak tazko... lebo vlastne nemas co ponuknut (normalne sa chodi s tym, ze aha, toto som dosiahla, toto robim navyse, toto je moja pridana hodnota..." ... lenze podla popisu, ty mas VS (si prekvalifikovana), si tam na brigade aj ked by si mohla robit... takze ta drzia asi iba kvili peniazom (nizkym)... ak ta mozu vymenit za niekoho, kto nebude pytat vyssiu mzdu... co poradit... skusit to mozes - prides, povies, "nesla by zvysit mzda" a uvidis...

anjelicek26
9. sep 2025

Inak ano, ak mas VS tak robit "brigadu" na nejaku nizku hodinovu mzdu a nepoberat normalnu mzdu je dost zvlastne. Alebo mas iny dovod, preco mas takuto zmluvu?

autor
9. sep 2025

Mám to ako brigádu popri rodičaku na pár hodín mesačne a pred materskou som v odbore toto a kopu iného robila na full time, preto viem ako sa mzdy pohybujú.
A rovnako to vnímam ako vy, že moc nemám čo momentálne preukázať, tak preto sa pýtam, že či má zmysel vypýtať si niečo naviac alebo ako to tým pádom odôvodniť.

rozculena
9. sep 2025
@anonym_autor

Mám to ako brigádu popri rodičaku na pár hodín mesačne a pred materskou som v odbore toto a kopu iného robila na full time, preto viem ako sa mzdy pohybujú.
A rovnako to vnímam ako vy, že moc nemám čo momentálne preukázať, tak preto sa pýtam, že či má zmysel vypýtať si niečo naviac alebo ako to tým pádom odôvodniť.

@anonym_autor nemôžeš požadovať taký plat,ako si mala,alebo ako sa pohybujú mzdy.Keby chceli niekomu dávať taký plat,tak vezmú človeka na trvalý PP.

autor
10. sep 2025
@rozculena

@anonym_autor nemôžeš požadovať taký plat,ako si mala,alebo ako sa pohybujú mzdy.Keby chceli niekomu dávať taký plat,tak vezmú človeka na trvalý PP.

@rozculena to ani neočakávam. Aj keby si pýtam 1-2 €, tak to vychádza menej ako som mala, čo by bolo ok prr mňa vzhľadom k tomu, že je to brigáda a jednoducha práca. Skôr rozmýšľam nad argumentami, keď sa ma šéf opýta, prečo chcem viac.

bennn
10. sep 2025

Ak ti budu predlžovať zmluvu, vtedy si skús vypýtať, alebo sa na niečom dohodnúť... môj návrh. ... neviem o tom že by niekto dostal pridane alebo pytal vyšši plat na brigade... skôr je to o tom, najsť niekoho kto to bude robiť za tie peniaze