icon

Ako úspešne zmeniť zamestnanie bez praxe?

mackar3p
9. júl 2025

Ahojte.Chcela by som zmeniť zamestnanie,ale v inom obore,ale nemám tam prax,väčšinou som pracovala ako sú pomocné práce-predavačka v obchode pre všetky pozície,v sklade,v gastro,ale hlavne aj kvôli zdravotným problémom s chrbticou a kolenami nevydržím takéto práce,tak som chcela ísť aspoň do základnej administratívy a už som bola na 4 pohovoroch,boli to práce s platobným stykom,ďaľšie v archíve,ale iba administratíva a zas nič.Životopis mám dobre napísaný kamoške som ho dala skontrolovať,aj fotku mám ok,aj oblečenie,dokonca aj o firme som si vždy pozisťovala,,čo najviac aj tak, ďakujeme ozveme sa.Čo robím zle?ďakujem

Strana
z2
domkakvet
9. júl 2025

@mackar3p ako sama pises nemas prax a este pravdepodobne na to nebudes mat ani vzdelanie.

zooeynka
9. júl 2025

Maturitu aspon mas? Strednu skolu mas aku?

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
zooeynka
9. júl 2025

Ak mas strednu s maturitou preco si isla robit pomocne prace?

aliii3
9. júl 2025

Máš deti? Ako je to smutné, ale sestra má tri deti a mala veeľký problém nájsť si zamestnanie presne kvôli tomuto...

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p dostať sa do administratívy môžeš ale svojimi predchádzajúcimi prácami si si veeeeľmi sťažila nástup na také pozície. 🙂 takže treba nejak premakať to, ako obhájiť na pohovore, prečo by mali vziať teba, lebo keď ťa pozvali na pohovor, tak bude problém v osobnej prezentácii

zooeynka
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p cudzi jazyk vies? Opac korporat. To sa da robit aj remote z domu.

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p mne veľmi pomohlo nahrávať si videa ako asi vyzerám pri pohovore 🙂 tým som dokázala vypiplať svoj prejav, že som brala pohovor ako bežné stretnutie s kýmkoľvek.

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p

1. MS office
Word - vieš s ním naozaj pokročilo pracovať?
Excel - vieš robiť tabuľky, používať aspoň jednoduché vzorce, príkazy, jednoduché kontingenčné tabuľky?
Powerpoint - vieš robiť prezentácie, pracovať s textom, urobiť prezentáciu so základnou animáciou?

Toto potrebuješ vedieť ak chceš ísť robiť hoci len tú najjednoduchšiu administratívu. Musíš to vedieť pred nástupom. Nikto nebude čakať, kým sa to naučíš v praxi.

2. Jazyky
Vedela si nemčinu? Čiže máš certifikát C1? Pretože vedieť znamená úroveň C1. Nad ňou je už iba úroveň rodného jazyka.
Aké úrovne máš v CV uvedené pri AJ aj NJ? Ak by som z ničoho nič prešla v pohovore do AJ či NJ, budeš vedieť naozaj komunikovať v tej úrovni, ako máš uvedené v CV?

3. Škola
Skús zmenu svojho profesného života začať tým, že sa budeš normálne vyjadrovať. Čo je to hnojarina? Tak sa volá tá škola? Takže akú školu máš, prípadne aký typ odbor?

4. Ako dlho si po škole? Čiže ako dlho si robila nekvalifikovanú prácu?

5. Aké kurzy si si v poslednej dobe urobila, aby si zvysoka svoje šance uplatniť sa inde?

6. Pozerala si videá, ako sa máš tváriť? Tváriť sa máš tak, aká si v skutočnosti. Takže kľud, prestaň brat prípadný pohovor ako nejakú skúšku. Ber to ako pokec so známymi.

7. Na aké pozície si si posielala CV a bola si následne na pohovore?

melanta
Autor odpoveď zmazal
sevrin
9. júl 2025

A keď si na pohovore, svoju alma mater ako spomínaš? Ako "Strednú odbornú školu poľnohospodárstva" alebo ako "Hnojarinu 3+1"?

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
sevrin
9. júl 2025

Ale na pohovore nehovoríš, že máš hnojarinu, že nie?

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p autorka, sevrin možno rýpe, ale spomenula som to aj ja. Začni zmenu tým, že v takejto diskusii dáš bokom slovník čašníčky z tretej cenovej a ak sa ťa niekto opýta na školu, tak odpovedz akú školu. A nie "hnojarina 3+1".

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2