icon

Ako úspešne zmeniť zamestnanie bez praxe?

mackar3p
9. júl 2025

Ahojte.Chcela by som zmeniť zamestnanie,ale v inom obore,ale nemám tam prax,väčšinou som pracovala ako sú pomocné práce-predavačka v obchode pre všetky pozície,v sklade,v gastro,ale hlavne aj kvôli zdravotným problémom s chrbticou a kolenami nevydržím takéto práce,tak som chcela ísť aspoň do základnej administratívy a už som bola na 4 pohovoroch,boli to práce s platobným stykom,ďaľšie v archíve,ale iba administratíva a zas nič.Životopis mám dobre napísaný kamoške som ho dala skontrolovať,aj fotku mám ok,aj oblečenie,dokonca aj o firme som si vždy pozisťovala,,čo najviac aj tak, ďakujeme ozveme sa.Čo robím zle?ďakujem

Strana
z2
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p ked nevies pracovat ani s MS Office tak tazko najdes pracu v administrative. To je zaklad. Takze skus nejake kurzy s certifikatom

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
Autor odpoveď zmazal
melanta
Autor odpoveď zmazal
melanta
Autor odpoveď zmazal
melanta
9. júl 2025
@mackar3p
Odpoveď bola zmazaná

@mackar3p akože sa odpovedá ťažko? Sú to jednoduché otázky. Veľmi jednoduché. Ako chceš uspieť na pohovore, ak nevieš odpovedať ani na základ? Ak sa hanbíš, kľudne mi napíš správu. Ale toto sú tie najjednoduchšie otázky, aké by som ti mohla položiť. Odpovedať by zvládol aj 16 ročný stredoškolák.

Všetky pozície, ktoré spomínaš, že si bola na pohovore, v každej jednej potrebuješ prácu s excel a wordom. MS office (word, excel, powerpoint) ovláda dnes každý absolvent strednej školy. Bez tohto nemáš šancu ani na najjednoduchšiu administratívu. Vieš sa to naučiť sama, na internete a YouTube je množstvo návodov a videí. Alebo si môžeš zaplatiť kurz. Ale bez toho sa nepohneš. To je základ, ak chceš ísť robiť administratívu.

melanta
Autor odpoveď zmazal
justxme
9. júl 2025

No len podľa toho čo si písala, tak v rámci uchádzania sa o pozíciu v administratíve je pre teba konkurencia aj stredoškolský absolvent, ktorý na užívateľskej úrovni ovláda MS Office a má B2 z angličtiny. Druhá vec je, že také tie administratívne klikačky sa všade snažia prehodiť medzi už existujúcich zamestnancov, alebo čo najviac automatizovat. Čo tak spraviť si nejaký kadernícky či nechtársky kurz? To by možno malo väčšiu perspektivu, ak ťa niečo také baví.

mackar3p
autor
Autor odpoveď zmazal
buberova
9. júl 2025

No jednoducho keď príde 50 životopisov (a tomu ver že na bežné administratívny ich chodia desiatky) je z čoho vyberať. A jasné že dajú prednosť na pohovore niekomu so skúsenosťami. Lebo pri výbere zamestnancov to nefunguje tak že dajme šancu každému, lebo on sa to naučí. Žiaľ. Ale tak keď nemáš prax a nevieš ten základ čo by si mala vedieť čiže Office a jazyk budeš to mať veľmi veľmi ťažké.

sisa_s
9. júl 2025

Esteze si vsetko premazala a vieme poradit

melanta
9. júl 2025
@sisa_s

Esteze si vsetko premazala a vieme poradit

@sisa_s nemazala nič resp. iba duplicitné odpovede. Blbol koník a jedna odpoveď sa odoslala aj 5 krát.

janai1
9. júl 2025
@melanta

@sisa_s nemazala nič resp. iba duplicitné odpovede. Blbol koník a jedna odpoveď sa odoslala aj 5 krát.

@melanta veď každá jedna odpoveď autorky je vymazaná

melanta
9. júl 2025
@janai1

@melanta veď každá jedna odpoveď autorky je vymazaná

@janai1 už vidím. Písala mi správu, kde sa viac rozpísala. Tu to zmazala, myslím, že nechcela tu ďalšie názory, že vlastne nevie nič ani na obyčajnú administratívu.

sevrin
9. júl 2025
@melanta

@mackar3p autorka, sevrin možno rýpe, ale spomenula som to aj ja. Začni zmenu tým, že v takejto diskusii dáš bokom slovník čašníčky z tretej cenovej a ak sa ťa niekto opýta na školu, tak odpovedz akú školu. A nie "hnojarina 3+1".

@melanta nerýpem, personalisti si všímajú na pohovoroch aj také detaily, ktoré si bežný človek ani nevšimne alebo neuvedomí. A keď sa niekto o svojom vzdelaní vyjadruje ako o "hnojarine", tak už len toto dosť napovedá o kvalitách uchádzača a to nemusím byť ani personalista.

Strana
z2