icon

Ako úspešne zvládať námietky klientov pri predaji v banke?

10. sep 2025

Ahojte začala som robiť v banke a vôbec neviem ako zvládať námietky prípadne ako ľudom vôbec niečo predať, nikto nič nechce. Ďakujem za rady

balerina2025
10. sep 2025

nemali ste skolenia?

autor
10. sep 2025
@balerina2025

nemali ste skolenia?

@balerina2025 mali ale tam nás naučili len teoretické znalosti o produktoch ale to ako predávať si máme vycucať z prsta

petamich
10. sep 2025

Predajne zrucnosti bud mas alebo nemas, podla mna to nie je vec, ktora sa da naucit. Predavat to, co clovek potrebuje alebo chce, to vie asi kazdy. Predat to, co si clovek mysli, ze nechce a nepotrebuje, tam nastupuje predajca.

Uz len, ak si hodis prompt do ChatGPT, tak ti da celkom solidne hinty, ako na to ist.

anonym_b30b25
10. sep 2025

Na toto buď máš alebo nemáš žalúdok

anonym_4ea735
10. sep 2025

@anonym_autor nechcem byt zly a chapem, ze z niecoho zit musis, ale teda minimum produktov z bank je dobrych (urcite nie vsetky kazdemu, ako vas urcite nutia predavat)... Takze skor si "na zlej strane barikady"... :(

bennn
10. sep 2025

No nemôžeš ľudí donúťiť niečo kúpiť... aj ked par ludi sa fakt dá nahovoriť len zo slušnosti alebo tak... čo sú blbí. A presne na tých sa cieli... vlastne so všetkým. ... ja som si napr. dal investovanie a cestovatelske poistenie lebo som išiel do zahraničia, a navyše v TB potrebuješ nejake produkty aby si mal zadara vedenie účtu. ... Buď sú to znalí ľudia, alebo nemajú peniaze. ako pracovnik banky asi iba predstavuješ produkty ktore napr. suvisia s tym, alebo by mohli suvisieť s tym čo tam zakaznik prišiel riešiť... Osobne si radšej zistim info na internete, ale niektori ludia vyššieho veku ani internet nepužívajú stále takže...

beata_k
10. sep 2025

@anonym_autor Nic si z toho nerob. Este len zacinas. Casom sa naucis finty. Ci uz sama alebo od kolegov. A taktiez si zvyknes na odmietave odpovede. Usmejes sa, podakujes za moznost im ponuknut a to je cele. Drz sa 😉

autor
10. sep 2025

dakujem za odpovede

balerina2025
10. sep 2025
@anonym_autor

dakujem za odpovede

@anonym_autor vsetko chce cas. prax. a cas ukaze ci na to mas drzim palce

nelka93
11. sep 2025

@anonym_autor aka banka? Tiež som robila v banke, ale mali sme aj školenie ako zvládať námietky a aj ako argumentovať.

maya_hi
12. sep 2025

@anonym_autor tak na to potrebuješ školenia... ale aj prirodzený talent 😏 Musíš im CHCIEŤ niečo predať. Väčšina ľudí nič nechce, ale dobrý obchodník potrebu vytvorí

gab1sol
12. sep 2025
@bennn

No nemôžeš ľudí donúťiť niečo kúpiť... aj ked par ludi sa fakt dá nahovoriť len zo slušnosti alebo tak... čo sú blbí. A presne na tých sa cieli... vlastne so všetkým. ... ja som si napr. dal investovanie a cestovatelske poistenie lebo som išiel do zahraničia, a navyše v TB potrebuješ nejake produkty aby si mal zadara vedenie účtu. ... Buď sú to znalí ľudia, alebo nemajú peniaze. ako pracovnik banky asi iba predstavuješ produkty ktore napr. suvisia s tym, alebo by mohli suvisieť s tym čo tam zakaznik prišiel riešiť... Osobne si radšej zistim info na internete, ale niektori ludia vyššieho veku ani internet nepužívajú stále takže...

Presne ako píše @bennn , musíš počuvať, sledovať klienta. Je to už dávno, čo som robila na pobočke, ale dodnes mi je smiešné, ako kolegovia ponukali úvery, hlava-nehlava s naučenou otázkou zo školenia, či má klient vyriešené vlastné bývanie. Zbytočne by som sa na toto pýtala klienta, ktorý mal riešené 3 poistenia na tri nehnuteľnosti a prišiel sa pýtať na výmenný kurz na dolár. Evidentne bol zabezpečený a chystal sa za hranice. Tak som mu ponukla skor úložkové produkty a cestovné poistenie. A podarilo sa… No a neskôr sa vďaka prístupu vrátil aj po úver, lebo sa mu viac oplatilo požičať si ako siahať na investície.
A snáž sa byť úprimná. Proste, keď vidíš, že ten produkt nie je vhodný pre klienta, tak sa nesnáž ho za každú cenu predať.

mariaaaaa
12. sep 2025

chce to len prax... na začiatku mi jedna kolegyňa povedala, že najskôr tak po roku mi to značne dávať zmysel - a mala pravdu 🫣 naučíš sa ,, čítať klientov '' a pôjde to. Niekto potrebuje pocit výnimočnosti, že mu ponúkaš niečo mimoriadne a len pre neho. Niketo potrebuje počuť, že toto čo mu ponúkaš si dávajú všetci. Je to trošku taká psychológia. Na začiatok dosť pomáhajú dohodnuté stretnutia, kde si ráno, alebo aj deň vopred spravíš prípravu, prelustruješ mu portfólio a dopredu si s niekým skúsenejším prejdeš, čo by si mu mohla ponúknuť, čo by asi potreboval a ako mu to odprezentovať a časom to už pôjde samo 😊 držím palce 🍀

bucko555
12. sep 2025

Musíš mať na to aj žalúdok predavat produkty o ktorých vieš že sú nevýhodné alebo tam nie je také plnenie ako je sľubované .... Ja som na to žalúdok nemala po necelom roku som skončila

misanthropicdann
12. sep 2025

@anonym_autor na to aby si vedela zvládať námietky a dokázala predať potrebuješ kvalitné rozumieť produktu a sama mu musíš veriť.
Druhá vec sú ľudia ktorí si proste nič od teba nezoberú, a aj ja som ten prípad. Kvalita znalosti ľudí na pobočkách je žalostne slabá lebo sa tam striedajú rýchlejšie ako ročne obdobia.
Ďalšia vec produkty bánk sú horšie ako tie co si človek dokáže poriešit po svojej osi, preto reálne dokážeš predať produkt len tomu co nemá až tak dobre znalosti alebo si to nedokáže poriesit sam.

bielasovicka
12. sep 2025

Ja v banke nič nekupujem.

simca06022011
12. sep 2025

skor by bolo vhodne, aby si napisala nejake kontretne veci, ktore potrebujes. Zaklad je aby si ty vedela, co ponukas, a ked pride clovek, aby si vedela co ma/co by sa mu mohlo zist. V praxi to vyzera tak, ze ak pride clovek za hlupost vybrat/vlozit peniaze atd neporiesis nic s nim. Mozes sa max spytat ci nieco nepotrebuje, ci neplati vysoky poplatok za ucet atd... ak pride riesit uvery, sporenie, svoj ucet atd (co ale mna napr zvycajne vola sukr.bankar) tak si prejdete co ma, co je nove, ci nechce nieoc ine .. ak chce vezme ak nie , nie.. pristup velmi robi divy... a to pri kazdom predaji :DDD ano nie vzdy sa to oplati, su ludia co investuju napr. cez ine kanaly ale kopa ludi to neovlada alebo sa im to nechce, najdu sa taki co ostanu v banke. mne sa napr nechce
ja napr. nechapem, preco niekomu kto ma minusy na ucte ponuka neznala osoba investovanie, cize s kockou co mi to ponukla investovanie, ked som bola v banke pred cca 3r (niekedy medzi kovidom) a na kreditke, osobnom ucte.. vsade minus, som sa ani nebavila, usmiala som sa, ze dakujem a dovi.
A zase.. nie je banka ako banka, niekde ani nemas co zakaznikom predat/ponuknut. Ked nechcu uver, tak nic pre nich nemas.

anonym_b3c938
12. sep 2025

@anonym_autor Mal som známu , pracovala u jedného telekomunikačného operátora , a ako ona povedala : Musela som odísť ,nedávala som to psychicky, aby ona presviedčala ĺudí o výhodach ktoré prakticky neexistujú , najradšej by bola klienta poslala ku konkurencii, ale nemohla ...

anouschka5
13. sep 2025

Predávaš niečo čo má výhody najmä pre banku, preto sa nečuduj, že klienti sú skeptickí

prdeelka
16. sep 2025

Hlavne s úsmevom a trpezlivosťou