Ako vydržať v práci?

25. aug 2023

Po výške som ihneď nastúpila vo svojom odbore a práca ma baví. Máme však jednu kolegyňu, novú, ktorá akosi nezapadla a robí dosť problémy. Vedenie si ju chce nechať, lebo v práci šikovná je aj v odbore len ľudsky je to horšie. Každý deň s ňou pracujem, ale iba určitý čas a to 1 hodinu, pretože s ňou riešim nejaké interné veci. Potom už pracujem samostatne no ona ma tak dokáže vyčerpať ako nikto. Celý deň som po práci s ňou ako vyfľusnutá.
Aby som sa mohla posunúť vyššie, musím odpracovať v odbore min. 2 roky. Ešte mi chýba 10 mesiacov, aby som potom mohla postúpiť vyššie. Ako sa od toho odosobniť a zvládnuť to? Chcem mať aj prax v životopise, nechcem meniť zamestnávateľa, keďže mi chýba naozaj len tých 10 mes.
Ďakujem🙂🙏

h2
25. aug 2023

Vydržať. Je to len hodina denne. Neviem si predstaviť, čo také ti robí, že sa to nedá vydržať.

januska12323
25. aug 2023

Rozprávaj sa s ňou len o práci.

marcellka32
25. aug 2023

1 hodina? Vytvor si okolo seba polmetrovu bublinu a tam ju nepusti (to je intímna zóna), vnimaj len veci týkajúce sa práce, všetko ostatné vypusti druhým uchom von

andy48
25. aug 2023

Vydrž to!!! To dáš!!! Jedna hodina denne, buď rada, že nie viac...

tanikka
25. aug 2023

s týmto som sa aj ja stretla veru. je to hrozné, keď máš sedieť vedľa niekoho, kto z teba vysáva život, už len tým, že je pri tebe a dokáže ti pokaziť náladu behom sekundy.

lukbe
25. aug 2023

To je nič,1 hodina, 10 mesiacov,naozaj, iní musia znášať oveľa horšie veci celý život. Naozaj nechápem,čo také to u teba je,že nevieš vydržať, aj keď sú aj ľudia na nevydrzanie,ale nemás toho už veľa.

veronikavaneska
25. aug 2023

Som počula že je dobre si niečo otočiť na oblečení ponožku hocičo plus ak už ti začína byť zle z nej tak si prekriz prsty alebo nohy... Že to pomáha nedostane sa ti dovnútra a nevysaje ťa. Skús zato nič nedáš.

deti95060810
25. aug 2023

prinajhoršom magnézium... však tým nič nepokazíš...

macekovam
25. aug 2023

Preberaj s nou len to co je naozaj nutné.. Nesnaž sa s ňou vychádzať za každú cenu a byť,, dobra,, kolegyňa... P. možnosti nehovor o súkromí.. Na veci mimo prace odpovedz jednoslovne najlepšie,, neviem,,. Zapni si rádio pri práci.. A mysli na to ze tvojich 60 minút už plynie a už teraz ich je len 59.

maruski99
25. aug 2023

musis sa len zatat. vies kam sa chces prepracovat, tak to proste budes musiet nejak zvladnut. ak sa ti podari odosobnit sa, pojde to lahsie

zuzuliennka1
25. aug 2023

@h2 to su take typy ludi, taki "vysavaci energie" aj ja som mala taku kolegynu, neohriala sa dlho, ale stihla za necely mesac liezt na nervy skoro vsetkym. Neviem ako ini, ja nemam potrebu v praci rozoberat sukromie a nevypytujem sa kolegyn dennodenne co maju nove,... a pocuvat to denne, bolo uz na palicu, a to som robila len na skrateny uvazok.
autorka - treba sa len zatat, robit si svoje, nenechat sa rusit, hodina zbehne 🙂 nemusis s nou vychadzat ani byt prehnane zdvorila, fakt len nutnosti a vediet aj povedat nie - "nerus ma, nemam zaujem" a pod.

ndrag
25. aug 2023

Ignoruj jej spravanie, ries iba pracu, nereaguj na hlupe poznamky, hysteriu.. Ak to bude velmi zle, tak sa porozpravaj s jej manazerom. Je to kolegyna a nie kamaratka, nemusis mat s nou blizky vztah.

dagmarovita
25. aug 2023

A vlastne tá kolegyňa, co s nou musis hodinu pracovat čo robí zlé? Ohovára druhých, špatne rozpráva alebo co konkrétne.

sasa2
26. aug 2023

Ber to ako skúšku do ďalšieho pracovného života. Pracuješ dva roky, takých kolegov za ďalších niekoľko 10-tok pracovných rokov ešte stretneš ....
Nie každý ti musí sadnúť , ale každý ti môže priniesť niečo a ty sa môžeš niečo naučiť. 😊
Aj to ako s takými ľuďmi vychádzať . Máš plán, máš možnosť na postup, tak toho sa drž. Ak by to bola bezvýchodisková situácia , kde sa nič nezmení ,zmenila by som prácu.

katkati
28. aug 2023

Ja to tak mám 8 hodín denne už pár rokov. Pomáha iba bublina a riešiť iba pracovné záležitosti.