icon

Ako vypočítať cestovné pri použití vlastného auta?

27. máj 2025

Dobrý deň,

Prosím poraďte mi ako sa vypočíta cestovné, ak mi zamestnávateľ povedal, že mám používať svoje auto, ale preplatí mi len výšku cestovného ako keby som išla druhou triedou. Ďakujem

viestta
27. máj 2025

na stranke ZSSR najdes nielen spojenie ale aj cenu cestovneho

rooskoliv
27. máj 2025

Ja len dúfam, že s tým nebudeš súhlasiť.

autor
27. máj 2025
@rooskoliv

Ja len dúfam, že s tým nebudeš súhlasiť.

@rooskoliv dôvod?

natalka13
27. máj 2025

Mas pouzivat? Toto ti predsa prikazat nemoze.

zuzanaete
27. máj 2025

Pretoze auto nie je len o spotrebe benzinu. Treba platit pneumatiky, servisy, poistky. Cim viacej jazdis, tym sa auto/suciastky viacej opotrebuvaju a to ti zamestnavatel realne nezaplati

melanta
28. máj 2025

Ide o dochádzanie do a z práce, alebo ide o pracovné cesty? Ak ide o dochádzanie do práce, že namiesto hromadnej dopravy (bus, vlak) chceš chodiť autom, tak je to v poriadku. Nie je dôvod, aby ti prispieval viac, aby počítal s amortizáciou. Pretože môžeš do práce dochádzať aj nie autom. Ale ak je auto pracovný nástroj, že s ním jazdíš pracovne, na stretnutia, za klientmi, na pobočky firmy a podobne, tak potom to v poriadku nie je. Okrem nákladov na reálnu spotrebu aj amortizáciu musí platiť. Ale ja osobne v takomto prípade odporúčam odmietnuť používať vlastné vozidlo. Na pracovné účely nech zabezpečí služobné vozidlo. Nie si povinná využívať vlastné auto na služobné účely.

rooskoliv
28. máj 2025

Presne pre to, čo ti tu napísali iní. Cena lístka na vlak ti nepokryje ani benzín a nehovoriac o amortizácii.

Ja mám dieselové súkromné auto na služobné cesty. Vlak BA-ZA-BA je 20€, ale autom účtujem zamestnávateľovi 150€.