Ako vypočítať cestovné pri použití vlastného auta?
Dobrý deň,
Prosím poraďte mi ako sa vypočíta cestovné, ak mi zamestnávateľ povedal, že mám používať svoje auto, ale preplatí mi len výšku cestovného ako keby som išla druhou triedou. Ďakujem
Ja len dúfam, že s tým nebudeš súhlasiť.
Mas pouzivat? Toto ti predsa prikazat nemoze.
Pretoze auto nie je len o spotrebe benzinu. Treba platit pneumatiky, servisy, poistky. Cim viacej jazdis, tym sa auto/suciastky viacej opotrebuvaju a to ti zamestnavatel realne nezaplati
Ide o dochádzanie do a z práce, alebo ide o pracovné cesty? Ak ide o dochádzanie do práce, že namiesto hromadnej dopravy (bus, vlak) chceš chodiť autom, tak je to v poriadku. Nie je dôvod, aby ti prispieval viac, aby počítal s amortizáciou. Pretože môžeš do práce dochádzať aj nie autom. Ale ak je auto pracovný nástroj, že s ním jazdíš pracovne, na stretnutia, za klientmi, na pobočky firmy a podobne, tak potom to v poriadku nie je. Okrem nákladov na reálnu spotrebu aj amortizáciu musí platiť. Ale ja osobne v takomto prípade odporúčam odmietnuť používať vlastné vozidlo. Na pracovné účely nech zabezpečí služobné vozidlo. Nie si povinná využívať vlastné auto na služobné účely.
Presne pre to, čo ti tu napísali iní. Cena lístka na vlak ti nepokryje ani benzín a nehovoriac o amortizácii.
Ja mám dieselové súkromné auto na služobné cesty. Vlak BA-ZA-BA je 20€, ale autom účtujem zamestnávateľovi 150€.

na stranke ZSSR najdes nielen spojenie ale aj cenu cestovneho