Ako vysvetliť kolegom, že nechcem na prespávacie akcie?
Ahojte,
Pred blížiacim sa teambuldingom by som chcela otvoriť tému prespavania. Veľmi rada s vami budem tráviť čas pri denných aktivitách, no večer vás opustím. Verím, že moje rozhodnutie budete rešpektovať a teším sa na naše spoločne zážitky.
Takto osobne by som sa k tomu postavila ja.
Stale sa nieco organizuje,kde treba prespat. Nepoviem,po praci,raz za cas ist na pizzu,bowling,ok prezijem. Ale na celodenne aktivity kde sa spi?a duplom z piatka na sobotu...v podstate su mi to cudzi ludia a vikendy su aj tak krátke..plus mam na to dalsich xy dovodov preco nie
@hsara99 to znie fajn,no vela krat je to tak,ze nejaky program je poobede a vecer a dalsi je na druhy den,a pokial je to niekde daleko tak sa mi neoplati chodit domov na na noc a rano sa vratit...
Tak proste neprídeš. Nemáš čo vysvetľovať. Pokiaľ sa to netýka výkonu tvojej prace tak kolegov do toho nič prečo nejdes
takto by som im to povedala, ze sa ti neda, ze potrebujes ten vikend vyuzit inak. je nejaky dovod preco to riesis? ved nasilim ta tam drzat nemozu 🙂
@viestta to je pravda,no ked odmietnem jednu akciu,vzapati sa ide riesit chata a vkuse nieco,a potom su len otazky okolo toho preco nikde nechodim
@jomarch je to za kratku dobu pomerne casto,a uz som neraz odmietla,proste je to take blbe stale odmietat
Tak ono je to fajn pre ludi bez zaväzkov, ale pre ludi, co maju rodiny, je to na nic... isla by som piatok, vecer to otocila domov s tym, ze nemam pre dieta-psa-babku dopln vhodne strazenie... sobotu nech si tam doriesia sami... a mas vybavene aj dobuducna, preco nejdes na prespavacky...
Tak neodmietaj stále, odmietni raz, s tým, že to platí stále, dôrazne povedz, že nemáš záujem o akcie s prespaním, nebudeš na nich chodiť, tak nech ťa ani nevolajú.
Ak tam sú vsetci nadseni z takych akcii, tak sa jej to aj vypomsti,že nebude v obraze, lebo tie neoficialne veci sa práve preberaju na takychto akciach. To radšej si asi fakt najst iný job. Vsetci budú vedieť,že sa mení vedenie/že nejaka kolegyna je tehotna/že hladaju niekoho,aby preberal nové oddelenie... Casom ju vyclenia - ved keď je to z ich pohladu taká super akcia a ona nejde, to je akoby ohrdla ich.
Vzdy som ostávala len na "povinnom" školení. Nie si nesvojprávna. Môžeš spať kde len chceš a nikomu nemusíš nič vysvetľovať. To nie je lyžiarsky zájazd.
Jednoducho: “dakujem za pozvanie, ale prespavat nebudem.”
Do Blahu, to čo máš za zamestnanie že sa tam furt na akcie chodí??
nemusis nikomu nic vysvetlovat, nebudes chodit, a oni si zvyknu
Ja som v práci (10 rokov v jednej firme) stále odmietla teambuilding, proste som nemala záujem, ani na večierky Vianočné a neviem aké som nikdy nešla. Proste nie som ten typ, alkohol nepijem a napína ma už len z toho smradu, keď idem okolo nejakého podniku 🤣 Zo začiatku ma stále volali ale asi po roku prestali. Oficiálne pozvanky na večierky firemné som stále dostávala ale stále som nahlásila, že sa nezúčastním. A aj napriek tomu som s kolegami, manažérmi mala super vzťahy. Nikdy som nič nevysvetľovala, proste som poďakovala za pozvanie a povedala, že nejdem. Vec vybavená.
My mám tak raz do roka,Max 2x celoslovensku akciu a tiež nechodím na obe,snažím sa ísť na tú jednu,aby to bolo ok.
Ale nevidím dôvod s kolegami tráviť víkendy,na to mám rodinu, priateľov.
S kolegami,s kt.si rozumiem sa jednak rozprávame v práci a zvykneme si my ísť niekde raz za čas sadnúť.
Také umelé úsmevy a vytvárannie umelých super kolektívov je aspoň pre mňa o ničom.
@titi22 mam doma vela zvierat a som introvert
Ved povedz ze mas zvierata co sa o ne treba postarat a neries.
Ak ta nebavi s tymi ludmi byt, tak sa zucastnuj iba povinnych veci (citaj praca a sluzobky) a na ostatne nechod.
Inak, to, ze si introvert este neznamena ze nemozes byt asertivna, takze trenuj. Bude sa ti hodit neskor do zivota.
Introvert nie je nespolocensky človek. Každopádne pripravuje s sa o rôzne zaujímavé životné možností. Pokiaľ máš 60+ chápem tie zvieratá, inak je to smutné, že pri hadzas o skvelé zažitky. Pravdaže ak sú to ľudia s ktorými máš dobré vzťahy.
@zmrzlinka2021 su to kolegovia,nie kamarati
@zmrzlinka2021 a asi take skevele zazitky ze vacsina tam ide lebo musi,potom ich ostatny pocuju ako telefonuju s rodinou a hovoria ze sa im tam nechce byt
@zmrzlinka2021 Možnosti? Ešte by som pochopila tie zážitky, hoci nie každý je na tento druh zábavy. Ale o aké zaujímavé životné možnosti sa tým pripravuje?
Mňa by to tiež otravovalo. Veď to si od práce a kolegov ani neoddýchneš, akoby si nemala potom ani vlastný život a víkend pre seba. Ale stále len práca. Nebodaj ešte šéfovia, pri ktorých sa človek asi až tak neuvoľní.
@zmrzlinka2021 človek sa pripravuje o životné zážitky ak necestuje, nechodí na výlety. Nie ak nechodí na ožran pracovné párty.
Autorka, si dospelá pre boha. Tak mi fakt nejde do hlavy, ako jedna dospelá osoba toto rieši. Normálne povieš, že teba takéto akcie nebavia a hotovo. Nič viac. Pokiaľ nie si manažér, ktorý by mal potiahnuť svoj tím, tak nemáš čo viac komu vysvetľovať. Keby ste mali také akcie aj každý týždeň, tak každý týždeň opakuj jednu vetu. To nemôže byť pre svojprávneho človeka ťažké.
@melanta prečo ozran?
@zmrzlinka2021 za mňa chaty a akcie, kde sa pije, sú ožran akcie.

Nemusis nic vysvetlovat. Kym to nie su sluzobky a skolenia povinne k vyonu prace chodit nemusis. Oznamis, ze nejdes a hotovo.