icon

Ako vysvetliť kolegom, že nechcem na prespávacie akcie?

10. sep 2024
Strana
z2
autor
11. sep 2024

@melanta vela dospelych osob to riesi,ked su akcie kazdy mesiac pomaly,partia v praci je mala,cize je to pre ludi divne a vsimaju si ak kazdu akciu odmietnem preto to riesim

melanta
11. sep 2024

A čo že je to každý mesiac. Si dospelá a svojprávna? Si? Tak potom nemôžeš mať problém každý mesiac povedať, že nejdeš. Nech si všímajú preboha. Čo máš 15 rokov že riešiš, či si to všímajú alebo nie? To ako budeš v živote riešiť ak nastane niečo naozaj vážne, ak toto nevieš stráviť? Trochu sa vzchop a nerieš, čo si kto všíma.

mk1111111111
11. sep 2024

Chod, ak sa Ti chce na "uvodnu ceremony"a ked sa Ti uz nebude pacit, vypar sa domov, to si nikto nevsimne, ak nie si firemna "zabavacka". To je lepsia cesta, nez upozornit vopred, ze nezostanes na noc.

princezna_bosorka
11. sep 2024

@lucia147852 jj, viem, ze v niektorych firmach sa to strasne riesi. proste nejdes a hotovo

zuzubb007
11. sep 2024

Mám pre teba pochopenie, tieto trápne teambildingy sme mali aj mi v praci, doslova som to neznášala, síce nie prespavačky to by som nedala, ale pomaly každý mesiac jeden piatok nejaká zurka, oslava projektu zábava, pitie do rána proste nervy som mala brutálne, a akože účasť viacmenej povinná proste trapne, rodinu mám chcem tráviť čas s ňou a nie takéto kraviny, a kamošky z práce keď sme chceli išli sme von, mne to prídu nútené akcie, zmenila som robotu a vieš čo milujem žiadna akcia ani raz do roka jabadabaduuu, proste ostáva ti len povedať, že nemáš záujem o takéto akcie nič ine

maciatkolulu
11. sep 2024

@zmrzlinka2021 pozri,napríklad môj muž. Nikam nechodí. Na žiadne akcie,ani denne,pretože je väčšinu dní v práci a s nami malo,je logické,že každý voľný čas,chce byť s nami. Nepotrebuje byť s kolegami,s ktorými je denne viac ako s manželkou a synom. Máme svojich známych,kamarátov. Čo je počas pracovnej doby,ok,mimo,proste nie a všetci to akceptujú,o nič neprichádza,je tam sedem rokov.

lienka.7
11. sep 2024

@autorka ďakujem za pozvanie, cez týždeň si s vami rada sadnem ale víkendy venujem svojej rodine

betulinka1
11. sep 2024

Normálne im povedz, že máš doma zvieratá a nemá sa kto postarať. Vybavené. V práci môjho muža, veľký korporát, majú akcie pomaly každý druhý mesiac + diskotéky+ mikuláš+vianocny vecierok. Lebo hlavný šéf oddelenia, síce ženatý s troma deťmi ale teda v praci a na akciach mal isto viac sexu ako doma. Takže hlavny iniciator. Muž tam pracuje už 15 rokov ale už ked sme sa spoznali, tak nechodil s nimi. Išiel max na také, kde bolo niečo zaujímavé, napríklad išli do baní alebo mali turistiku ale večer prišiel domov. Lebo on tam nebude spať a na druhý deň sú aj tak všetci ožratí a žiadny dalsí program sa nekoná. Radsej ide na nejaké girlovačky, ktoré si pár kolegov organizuje súkromne, sú tam len taka blízka skupinka, čo spolu skočia na obed alebo na kávu. Ale tam sa nespí, čiže ide na obed a večer príde domov. A keďže sú všetci zvyknutí, že nechodí, tak ho ani nevolajú. Akurát včera hovoril, že zase idú do Štiavnice ale už mu ani mail neprišiel, či má záujem alebo nie. Čiže aj na teba si zvyknú, že nechodíš a prispôsobia sa tomu.

danica2711
11. sep 2024

sústavným odmietaním sa tak vyčleníš z kolektívu, že ostatných prestane zaujímať, či a prečo nejdeš

bohumilabohumila
11. sep 2024

Ja tieto pracovné prespávačky považujem za výbornú príležitosť mať intímny vzťah s niekým cudzím. Pripadajú mi priliz intímne na to, aby som strávila jednu noc v jednej izbe čo i len s kolegyňou. Nie je mi rodina, nič. Ja som nechodila. Bez dôvodu.

mamamasama
11. sep 2024

@bohumilabohumila ono to aj je tak ako si napísala.

zmrzlinka2021
11. sep 2024

@melanta Ja som nikdy taku akciu nikdy nezazila.

@h2 Pri neformalnych podujatiah sa vzdy lepsie ludia spoznavaju, vytvaraju hlbsie vztahy, vytvaraju aj nove vztahy. Nemusi ist pritom o super hlboke priatelstva ale mozu to byt vyborne kolegialne vztahy. A ak clovek je este k tomu aj odborne zdatny, aj toto mu pomaha otvarat dvere pre mnohe karierne prilezitosti.
Polovica uspechu v mnohych veciach je fungovanie medzi ludmi, ziskavanie ludi, ich sympatii. Za svoju x rocnu prax som si vsimla katerogiu ludi ktori su tzv. mukle, extremne vazne beru pracu, totalni perfekcionisti, ale nie su prilis "kontaktni", tak to nazvem, vyhybaju sa casu s kolegami mimo prace a pravdaze cely zivot robia "mukle". A naopak, niekto je sikovny rovnako ako oni, dokonca aj mierne menej, ale pokeca, ide na spolocnu turistiku, do divadla, usmevcek tam, usmevcek hentam a taky clovek sa radikalne vysvihne smerom dopredu.

Tu nejde "zit s kolegami", ale sem tam bud ist na spolocnu pizzu alebo turistiku je celkom fajn.

senta_sofia
12. sep 2024

Ja mam na toto tiez alergiu, ja sa vzdy opytam, kedy bude nejaky family building, aby som mohla travit cas tso svojimi najblizsimi. Lebo stale chcu len utuzovat pracovny kolektiv, ale bohuzial,vacsina ludi je v praci viac ako doma… Nie si povinna tam chodit, ani nikomu nic vysvetlovat.

drobcek100
12. sep 2024

@melanta súhlasím s Tebou.Obrazom takýchto je česká komédia Jedeme na teabuilding.

lakebabe
12. sep 2024

Normálne som v každej práci som povedala, že o to nemám zaujem. Prve roky v korporáte som sa zucastnovala všetkého, ale to som mala po 20tke, vtedy to bolo čosi nové, ale rokmi sa mi to úplne zhnusilo. Zabíjať víkendy s ozratymi kolegami , ktorých vidím cely týždeň . Prestala som na prespavacie chodiť aj vianočné večierky. Zo začiatku to brali tak všelijako, ale časom tam začali pracovať väčšinou ženy po MD s deťmi a už im tam nechodil skoro nikto. Chodila som len na večere a akcie ktore boli jednodňové.
Chvalabohu potom v malých firmach to nikto neriešil. Keď sme niekde isli tak na večeru alebo také niečo.

elzena2
12. sep 2024

@lakebabe no tak na mňa sa vyslovene stazovali,že sa nesocializujem. Keď odmietam chodit na take akcie s prespavanim.

lakebabe
12. sep 2024

@elzena2 to aj môj riaditeľ, on bol sam bez frajerky bez kamarátov, vyslovene tie akcie organizoval, aby mal s kým chodiť po welnesoch zadarmo. Stazoval sa a potom ho to prestalo bavit. Rázne som mu vysvetlila , že v praci pracujem a voľný čas trávim s kým ja uznam za vhodné. Bol chvíľu zduty, ale časom sa nás pridalo viac. Obmienal sa kolektív rokmi , baby sa vracali po MD už mu tam chodili len mladí, slobodní a nás nikto neriesil

1aduliatko1
12. sep 2024

Vo financnictve pracujes?? Aby bolo viac rozvodov 🙈

1aduliatko1
12. sep 2024

@elzena2 ja som bola na pohovore kde sa ma pytali ci s takymi akciami nebudem mat problem 🙈

maciatkolulu
12. sep 2024

@zmrzlinka2021 ano,pravdivé,len v tejto dobe plnej rozvodov,by som asi viac odporúčala sa venovať vo voľnom čase utuzovania vzťahov s rodinou. Lebo väčšina chlapov býva v práci od vidím do nevidím. Ženy doma samé s deťmi,takže je dosť času podľa mňa v práci si čo to utužiť,plus nejaké poobedne akcie pár x do roka ,netreba sa k tomu spijat a hrať priblbe hry. Najmä z toho nerobiť alfu omegu. Lebo verím tomu,že sa nájdu jedince,čo si to radi užijú,ale aj tí,čo nie. Môj muž je total mukel,ale total a nechodí NIKDE,iba v pracovnej dobe čo majú a čuduj sa svete,posúva sa hore. Vidieť výsledky práce a nie vycereny ,ukecany chrup,ktorý vymetá akcie zadara. Anooo,máme tu aj druh vlezoritov, ale úprimne,tých nemá rád nikto,z tých sa smejú. Človek vie očariť nie len na akciách,ale aj v práci. Poväčšine výsledkami.

hara_vara
12. sep 2024

nevysvetľuj nič
povedz že nechceš ísť

katkaseiner
13. sep 2024

Moj muz ma teraz akciu s prespavačkou - odmietol prespavačku, pojde tam a vecer pride domov. Je to asi 80 km od nas, cize nie za rohom, ale ids vyslovene len zo slušnosti... U nas prespavačky nerobia, sme team kde hadam okrem 2 vsetci maju manzelku a male dieta, kazdy rad pride na team building, ale potom ide domov. A to si myslim ze sme viac menej celkom fajn banda ludi a rozumieme si, ale sme len kolegovia. Mne vobec nevadi ze mame len 1-2 akcie rocne. V predoslej robote som bola za 12 rokov na asi 1 vianocnej party a asi 3 grilovackach...aj to viac menej len na chvilu zo slusnosti. Ja som rada doma a mojimi 😊

Strana
z2