Ako začať?
Zdravím niekedy som sa z tohto fóra vysmieval ale teraz som si prišiel sem sám pre radu.
Ako začať mám 27 moja manželka 24 máme dcérku 3r. Pred 4 rokmi som dostal výpoveď :D lebo som povedal svoj pravdivý názor a som sa zaprisahal že sa nezamesntám založili sme firmu ktorá funguje do dnes no tento rok je naozaj ziskový predošle čo sme zarobili sme investovali do nej každý rok je samozrejme lepším no momentálne sme na tom tak , že aj napriek tomu že si vieme lepšie zarobiť je to stále málo na hypo resp aj sa bojím brať lebo keď bola corona sme takmer skrachovali premýšľame nad predajom celej firmy a chcelisa presťahovať do BA a začať odznova bez firmy je toho na nás veľa nakoľko riešíme marketing , reklamácie , výrobu , trávim 16+ hod denne v nej a nemám takmer žiaden voľný čas ani sa neda urobiť na zamestnanca obraty nemáme je to fajn pre nás 2. No obávam sa toho že som po škole takmer nebol zamestnaný poriadne a po tej výpovedí začal spolu s manželkou s podníkaním a či nebude problem sa zamestnať obaja sme vyučený v IT a grafickej oblasti so strednou školou s maturitou čo na čo bola cca zameraná aj naša firma . Keď som čítal rôzne príspevky niekto hovorí že v ba potrebuješ zarobiť 2000 iný zase že sa da aj z 1400 vyžiť samozrejme na osobu nie za 2 🙂 Čo by ste robili :D bo mne už z toho šibe :D
V podstate či by ste predali firmu a šli odznova bojim sa toho , že čím starší budem a nahodou do budúcna by som sa chcel zamestnať tak už o mňa nejaký záujem v tejto oblasti nebude nakoľko už budem starý taktiež či je to správny krok momentálne bývame u rodicov v dome no máme samostatnú byt. jednotku no to tiež stým nie som zmiereny :D
4 roky podnikáte a keď sa vám konečne začalo dariť, chceš to nechať a byť zase zamestnanec? Ja by som to nerobila.
@anonym1995 ja len tolko, ze ak ste obaja vyuceni v odbore IT, mate prax a vyznate sa, tak sa vobec nemusite bat, ze si v BA nenajdete dobre platenu robotu. Dokonca si ju najdete aj na home office, ani nemusite hladat priamo v BA, dopyt je vsade vysoky a dobrych IT-ckarov je fakt malo.
A to s tym vlastnym podnikanim...ja to plne chapem. Manzel mal firmu, robil nonstop, ked sme sa rozhodli mat rodinu, tak povedal, ze to takto nepojde, chce byt co najviac casu so synom. Tiez mal obavy, zamestnal sa ale v korporate na veducej pozicii, aktualne uz aj zaraba lepsie a ma omnoho viacej volneho casu ☺️. Tak vam drzim palce, nech to dopadne dobre, nech sa rozhodnete akokolvek! 🤞
@anonym1995 ked uz chces urobit radikalny krok, tak nie na SVK! Ked mas pocit ze musis, tak chod! Prajem hodne sil! Odvaznym stastie praje.
@anonym1995 Skus polozit otazku aj na stranke reddit. Tam chodia vacsinou muzi. Mozno ti viac poradia.
Ísť do zahraničia keď už máme dcérku nechcem verím že ak je človek šikovný tak vie si zarobiť aj tu . Čo sa týka toho že chcem pustiť keď konečne to ide ? Tento rok sa to naozaj rozbehlo čoto sme si našetrili no ten čas viem že keď budem chodiť do práce tiež nebude to bohvie čo ale asi mi začalo chýbať vypadnúť niekde medzi ľudi komunikácia , manželka ako skončila školu strednu hned som ju do toho zatiahol a prestahovala sa k nam nema tu poriadne ani kamáratky nakolko sme stale riesili len prácu s vidím to na nej že ju to trápi firma je zameraná na grafiku vyrábame rozne doplnky , darčeky máme rozne tlačiarne a iné stroje 🙂 Na jednej strane závidim niekedy ľudom že skoncia po práci a maju čistú hlavu kdeto ja som dnes mal 58 hovorov popri výrobe objednávok …
@anonym1995 Ano. Podnikanie si vyžaduje celého človeka. A ťažšie možno dostaneš úver v banke ako obyčajný zamestnanec. Tam sa to inak berie.

@anonym1995 ak tomu spravndme rozumiem ty aj tvoja zena pracujete vo vasej firme? A comu sa venuje? Grafika a reklama?