Ako začať kariéru ako profesionálna groomerka?
Ahojte 👋
Chcela by som sa poradiť a poprosiť o pomoc alebo skúsenosti.
Veľmi ma láka stať sa groomerkou (strihanie a úprava psov a mačiek) a chcela by som sa tomu začať venovať. Milujem zvieratá a myslim si, že by to mohla byť práca pre mňa , no neviem úplne, kde a ako začať.
Zaujímalo by ma aký kurz odporúčate pre úplného začiatočníka?
Prepláca úrad práce nejaký kurz? Ak áno, aký a kde?
Je tu medzi vami nejaká groomerka, ktorá by sa chcela podeliť o svoje začiatky?
Budem vďačná za akékoľvek rady, tipy, skúsenosti alebo aj konkrétne odkazy. ❤️
Ďakujem vám vopred za odpovede.
Ahoj, mas nejake skusenosti celkovo so psami mackami, ako majitel ci chovatel, pohybujes sa trosku v tomto poli? Ci mas "len" rada zvierata?
Uz si si pozerala ako to funguje - na asociacii strihacov/groomerov slovenska? Tam najdes najpresnejsie informacie.
@colsami ahoj áno mám 2 psov a 4 mačky, starám sa o ich srsť sama (kúpanie + česanie) a neskutočne ma to baví, preto premýšľam že týmto smerom by som sa chcela aj uberať.
Ďakujem za tip, pozriem sa na to🤗
Vyskusaj tym smerom. Ale vezmi na vedomie dnesnu narocnost klientov na domacich milacikov, sluzby suvisiace s nimi, dalej ze realne v praxi 90% z nich su zial nevychovane zvieratka ktore nie su zvyknute na manipulaciu a ta praca je boj. Drzim palce, ak Ti sen vyjde.
akože ako začať? Veď si vyhľadaj kurzy,či ani to nezvládaš? Ako chceš potom zvládať nejakého psa,čo neznáša strihanie?
akože ako začať? Veď si vyhľadaj kurzy,či ani to nezvládaš? Ako chceš potom zvládať nejakého psa,čo neznáša strihanie?
@rozculena Ja viem používať Google, neboj. Ale vďaka za obavu. Moja otázka bola o skúsenosti s konkrétnymi kurzami, (keďže na internete ich je viac a nie každý je kvalitný) nie o tom, či zvládnem kliknúť na vyhľadávač.
Ak nemáš chuť pomôcť, môžeš jednoducho nereagovať. Ja som sa slušne opýtala – ak je to nad tvoje sily pochopiť, tak vďaka aj za ticho.
A inak ďakujem aj za tvoj prínosný komentár. Najmä tá časť o tom, ako zvládnuť psa, čo nezvláda strihanie. Super paralela, len škoda, že si sama práve ukázala, ako nezvládaš komunikáciu s ľuďmi.
@anonym_autor no urobiť si kurz treba, nájsť vhodné priestory a zriadiť si prevádzku, spraviť podnikateľský plán, zakúpiť potrebné pomôcky, možno cez úrad práce ako nezamestnaná by ti dali príspevok na prevádzku, urobiť dobrú reklamu a získať si klientelu..,...

Ahoj, mas nejake skusenosti celkovo so psami mackami, ako majitel ci chovatel, pohybujes sa trosku v tomto poli? Ci mas "len" rada zvierata?
Uz si si pozerala ako to funguje - na asociacii strihacov/groomerov slovenska? Tam najdes najpresnejsie informacie.