Ako začať s oficiálnym podnikaním v pečení?
Ahojte, poprosím o radu žienky, ktoré majú skúsenosť. Počas MD a RD som piekla chlebík, pečivo, zákusky …mám celkom slušnú klientelu. Keďže mi RD konci, chcela by som toto pečenie rozšíriť a hlavne zoficialnit. Najde sa tu niekto, kto si tým nedávno prešiel a vie ma navigovať kde, čo a ako? Aby som si vedela zvážiť či do toho ísť alebo nie. Dakujem.
v dome môžeš piecť ale musíš mat zvlášť na to kuchyňu, chladničky a pod. Musíš mat oddelene súkromie od podnikania.
Ty nemozes piect doma v kuchyni. Musis mat zvlast priestory, ktore Ti schvali hygienik. Tak isto vzdelanie v tejto oblasti, ak si chces otvorit vyrobnu. Na vsetko musis mat doklady co kupis, neexistuje ze si budes od niekoho na cierno vajcia kupovat napriklad. A porozmyslaj nad tym, ci mas jednak na to dost financii atiez kolko by dane veci stali, aby si zarobila. A nezabudni, ze musis platit odvody do zdravotnej a socialbej poistovne (prve mesiace socialku neplatis) brz ohladu na to, ci a kolko zarobis.
najskôr si pozri kolko sa platia odvody,dan, pri soc . poistovni už neplati rok ale pol rok,
pozri si ich vyšku , prepočitaj si či sa ti to oplati
zvyšok ti už napísali baby
prijem hotovosti , pripadne e -kasa atd
Vela oficialnych pekarni a cukrarni teraz zatvara kvoli zmenam v zakonoch, odvodom atd...https://www.bratislavak.sk/clanky/11708/znama-c...
Musíš byť vyucena v odbore. To mas? Potom priestory... osobitne musi byt napríklad aj miestnosť na vajcia, chladničky, je toho dosť...hygiena ti musí schváliť priestory...je to dosť náročný proces...
Musíš mať vzdelanie v odbore, samostatné priestory, samostatné chladničky. Je to dosť investícia.
Plus k tomu platiť odvody a dane.

Kde si to piekla? Ofic nemozes doma nic piect musis mat extra iba na to priestory