icon

Ako začať s oficiálnym podnikaním v pečení?

17. jan 2026

Ahojte, poprosím o radu žienky, ktoré majú skúsenosť. Počas MD a RD som piekla chlebík, pečivo, zákusky …mám celkom slušnú klientelu. Keďže mi RD konci, chcela by som toto pečenie rozšíriť a hlavne zoficialnit. Najde sa tu niekto, kto si tým nedávno prešiel a vie ma navigovať kde, čo a ako? Aby som si vedela zvážiť či do toho ísť alebo nie. Dakujem.

martinmmartin
17. jan 2026

Kde si to piekla? Ofic nemozes doma nic piect musis mat extra iba na to priestory

sendy1977
17. jan 2026

v dome môžeš piecť ale musíš mat zvlášť na to kuchyňu, chladničky a pod. Musíš mat oddelene súkromie od podnikania.

muchotrafka298
17. jan 2026

Ty nemozes piect doma v kuchyni. Musis mat zvlast priestory, ktore Ti schvali hygienik. Tak isto vzdelanie v tejto oblasti, ak si chces otvorit vyrobnu. Na vsetko musis mat doklady co kupis, neexistuje ze si budes od niekoho na cierno vajcia kupovat napriklad. A porozmyslaj nad tym, ci mas jednak na to dost financii atiez kolko by dane veci stali, aby si zarobila. A nezabudni, ze musis platit odvody do zdravotnej a socialbej poistovne (prve mesiace socialku neplatis) brz ohladu na to, ci a kolko zarobis.

sara07
17. jan 2026

najskôr si pozri kolko sa platia odvody,dan, pri soc . poistovni už neplati rok ale pol rok,
pozri si ich vyšku , prepočitaj si či sa ti to oplati
zvyšok ti už napísali baby
prijem hotovosti , pripadne e -kasa atd

sisa_s
17. jan 2026

Vela oficialnych pekarni a cukrarni teraz zatvara kvoli zmenam v zakonoch, odvodom atd...https://www.bratislavak.sk/clanky/11708/znama-c...

anonym_8e91e8
17. jan 2026

Musíš byť vyucena v odbore. To mas? Potom priestory... osobitne musi byt napríklad aj miestnosť na vajcia, chladničky, je toho dosť...hygiena ti musí schváliť priestory...je to dosť náročný proces...

bosorkabb
Včera o 08:12

Musíš mať vzdelanie v odbore, samostatné priestory, samostatné chladničky. Je to dosť investícia.
Plus k tomu platiť odvody a dane.

jaroslav81
Včera o 11:28

Pokračuj ďalej neoficiálne ako doteraz alebo to ukončí. Teraz fakt nieje vhodná doba na začatie podnikania na Slovensku. Skôr na ukončenie.