Ako začať s online doučovaním?
Aké sú najlepšie stránky kde by som mohla začať doučovať ako absolventka gymnázia a ľudia by mali aj záujem?
Zaregistruj sa na www.doucma.sk
Ak neponúkaš angličtinu (či iný cudzí jazyk) alebo matematiku, tak je minimálna šanca, že sa uplatníš...
@anonym_7c51cd nemáš pravdu. Žiadané sú všetky predmety.
Zaregistruj sa na www.doucma.sk
@anonym_7c51cd nemáš pravdu. Žiadané sú všetky predmety.
@koniarova Pracujem v tomto odvetví nie prvý rok, doučujem SJ a ďalšie jazyky, tak asi viem... Slovenčinárom by chcel byť napríklad každý, ale trh je už presýtený a šanca, že sa uplatní niekto nový, takmer nulová...
@koniarova Pracujem v tomto odvetví nie prvý rok, doučujem SJ a ďalšie jazyky, tak asi viem... Slovenčinárom by chcel byť napríklad každý, ale trh je už presýtený a šanca, že sa uplatní niekto nový, takmer nulová...
@anonym_7c51cd ale čoby sa neuplatnila. Platím chalanom doučovanie už pár rokov, keď treba. A zistila som, že aj baba, čo si vypýta 12-15 eur za hodinu, vie byť rovnako dobrá,ako ked si niekto pýta 35. A neverila by si, koľko mi trvalo zohnať doučovateľa fyziky či informatiky. Skúsime skúšobnú hodinu, keď nie som spokojná, meníme. Koľko berieš za lekciu, ak to nie je tajné?
A slovenčinu a jazyky konkrétne som nemyslela. Tie nájdeš ľavou zadnou. Fyzika, chémii, informatika, matika .... To je problém väčší.
K tomu, čo tu už odznelo, dám ešte jednu myšlienku. To, že niekto niečo vyštuduje na gymnáziu či dokonca vysokej škole ešte neznamená, že môže učiť. Mať znalosti a vedieť tie znalosti odovzdávať sú dve diametrálne odlišné záležitosti.
.
K tomu, čo tu už odznelo, dám ešte jednu myšlienku. To, že niekto niečo vyštuduje na gymnáziu či dokonca vysokej škole ešte neznamená, že môže učiť. Mať znalosti a vedieť tie znalosti odovzdávať sú dve diametrálne odlišné záležitosti.
@melanta to je sice pravda,ale autorka je gymnazistka, preto moze pomoct ako rovesnicka...nezatracovala by som vysvetl9vanie niekoho v rovnakom/pribliznom veku..
Ja mam zivnost, zivim sa online doucovanim spanielciny a francuzstiny. V mojich zaciatkoch som sa bala, ze je trh presyteny, ze sa neuplatnim...ale ak si dobra, ludia si referencie odovzdaju dalej a ja som uz tiez musela vela ziakov odmietnut kvoli naplnenym kapacitam. Zacinala som registraciou na doucma, postupne som si vypracovala svoj system a je to naozaj fajn. Treba si dosledne vyplnit profil, pridat benefity typu skusobna lekcia (trebars 20 min) zdarma, atd...takisto je spociatku dobre reagovat na poziadavky na doucovanie (tiez najdes na spominanej stranke). Aj na FB existuju skupiny pre doucovatelov, ludi hladajucich doucovanie. Drzim palce.

Ak neponúkaš angličtinu (či iný cudzí jazyk) alebo matematiku, tak je minimálna šanca, že sa uplatníš...