Ako získať maturitu a stať sa praktickou sestrou?
Dobrý deň. Potrebujem trochu poradiť mam 35r som vyučený predavač bez maturity pred rokom som sa zamestnal v zdravotníctve ako sanitár momentálne chodím na strednú zdravotnú školu externe 1 rok odbor sanitár ..... otázka znie mám v pláne pokračovať ďaléj keď skončím túto školu ako praktická sestra externe samozrejme potrebujem na prihlášku maturitu ktorú nemám hľadám školu kľudne aj súkromnú zdravotnú školu kde by som si vedel spraviť externe praktická sestra plus maturita neviem či sa to dá pripadne musím si spraviť maturitu niekde inde ? a potom ísť na zdravotnú praktická sestra ? chcem len externe nakoľko teda chodím do práce..... Ďakujem za vaše rady . A prosím neroztrhajte ma v komentároch len preto že sa tomu nerozumiem :D . Ďakujem
Ano, musis mat maturitu, aby si siel na pomaturitne studium praktickej sestry. Takze dokonci sanitara, sprav si maturitu a mozes ist na prakt. sestru
Hmm, nechápem, prečo si hneď nešiel na odbor zdravotná sestra? Záleží, odkiaľ si. Popozeraj zdravotky. V Prešove na cirkevnej si niekto z rodiny robil diaľkovo maturitu, ale ošetrovateľstvo. Takže iste sa to dá.
@anonym_a23d83 zdravotna sestra sa studuje na VS.
@migas987 praktická sestra a zdravotná sestra sú 2 rozdielne pojmy a funkcie, treba rozlišovať.
Praktická sestra = maturita na SZŠ v odbore praktická sestra.
Sestra (zdravotná) = štúdium minimálne I. stupeň VŠ - Bc., odbor ošetrovateľstvo.
Prípadne po maturite na SZŠ (odbor praktická sestra) ísť študovať ďalej vyššie odborné vzdelanie diplomovaná sestra.
@migas987 praktická sestra a zdravotná sestra sú 2 rozdielne pojmy a funkcie, treba rozlišovať.
Praktická sestra = maturita na SZŠ v odbore praktická sestra.
Sestra (zdravotná) = štúdium minimálne I. stupeň VŠ - Bc., odbor ošetrovateľstvo.
Prípadne po maturite na SZŠ (odbor praktická sestra) ísť študovať ďalej vyššie odborné vzdelanie diplomovaná sestra.
@anonym_2790de rozdiel poznám preto som napísal praktická sestra :D
@anonym_a23d83 zdravotna sestra sa studuje na VS.
@majamat ano. On píše praktická sestra, tá sa študuje na SŠ.
@anonym_a23d83 ano.preto som zareagovala na tvoj komentar ohladom zdr. sestry.
@majamat jaaj, myslela som štúdium na SŠ, ale poplietla som odbory. Moja chyba.

Hmm, nechápem, prečo si hneď nešiel na odbor zdravotná sestra? Záleží, odkiaľ si. Popozeraj zdravotky. V Prešove na cirkevnej si niekto z rodiny robil diaľkovo maturitu, ale ošetrovateľstvo. Takže iste sa to dá.