Ako získať potvrdenie pre zamestnávateľa pri vyšetrení so psíkom?
Ahojte, chcem sa spýtať, keď ste išli z roboty so psikom na vyšetrenia, čo ste si dávali ako potvrdenie pre zamestnávateľa kde ste boli? Nechcem si míňať svoje P, v robote mi nikto nevedel povedat, ale myslite si že by som si to mohla dať ako doprovod? Aj keď to rodinný príslušník nie je, myslím “ľudsky”, lebo sám sa tam nedopravi, aj by som sa išla spýtať do kancelárie, ale radšej takto, ak niekto vie z vás. Ďakujem :D
@mima1608 Aj s deťmi sa dá ísť pred prácou, po práci.
Zneužívanie očr/paragrafov na deti som zažila na vlastnej koži takže nie nevidím v tom rozdiel.
Dokážem však vždy pochopiť situáciu keď ten čas človek nemá a je mi jedno či sa jedná o deti alebo zviera.Keď ti pes umiera na rakovinu a v ten deň sa ti nepostaví na nohy tak asi nemáš čas čakať do večera.
Je to uhol pohľadu.
Vždy keď som mohla som ľuďom vyhovela a dokázali sa medzi sebou dohodnúť.
@medda_beda tak tú nadradenosť tam cítiš možno preto, že si sama nadradená. Ako napísala vroni - pes je tvoj záväzok a tvoja povinnosť a nie tvojho zamestnávateľa. Jeho nezaujíma tvoj súkromný život. On ťa platí za tvoju prácu a tú si máš vykonávať a zo zákona máš určité práva a povinnosti. A viac ho do tvojho života nič nie je.
Takže ak ti pes zomiera na rakovinu, máš možnosť zobrať si dovolenku, neplatené voľno, ako sa dohodneš zo zamestnávateľom.
@medda_beda čo je to za človeka, že keď mu pes umiera na rakovinu, tak nie je ochotný obetovať ani deň dovolenky? To už je skôr na zamyslenie.
@ibatanecnica Ale ani to, že niekomu nemá kto ísť po deti zamestnávateľa zaujímať nemusí.A mne to teda nepríde ako normálne zmýšľanie.
Mňa sa to netýka.Ja si svoje zviera zaopatrujem tak, že to moju prácu neovplyvňuje.Zatiaľ čo mňa cudzie deti ovplyvňujú a mne to do súkromia teda zasahuje ak sa musím niekomu prispôsobiť.
Chcela som len poukázať na to, že aj keď to nikde v zákone zakotvené nie je tak to neznamená, že k sebe nemôžeme byť ľudský a navzájom si vyhovieť ak sa to dá.
@belllinka Dovolenku ti musí schváliť zamestnávateľ takže ak ti ju nedá tak si nemáš ako pomôcť.
@medda_beda a kto povedal, že nemôžeme byť ľudskí? Autorka sa pýtala, či má nárok na P. Odpovede dostala. Kde tam chýba ľudskosť?
@medda_beda ale nebavíme sa o tom, že jej niekto nechce dať dovolenku. Ona si totiž tú dovolenku nechce na psa míňať. A ešte tak naivne píše, že si nechce míňať ani svoje Péčko. Chce to ako "Doprovod člena rodiny". Takže si trochu mimo.
@ibatanecnica Zaujímalo by ma prečo si myslíš, že som nadradená.Ja sa prispôsobujem niekoľko rokov ľuďom s deťmi s chorými rodičmi.
S mojím psom nikoho nezaťažujem.
@medda_beda pretože sa tam vyjadruješ o druhých a ja s om nepostrehla u nikoho nadradenosť. väčšinou si myslíme o druhých to, čo platí na nás.
@medda_beda takže cudzie deti ti do súkromia zasahú, ale keby si tvoje kolegyne brávali OČR kvôli psom, rybkám a potkanom, tak by ťa to neovplyvňovalo?
@belllinka Pretože si nechce míňať svoje Péčko a hľadá ako to obísť.
Nikde nepíše že by si nezobrala na seba Péčko ak by mohla alebo dovolenku.
Len sa pýtala na možnosti.
To tu nikomu nenapadne, že nie každý ovláda ZP?Alebo pracuje krátko a ešte sa musí oťukať ako to v práci chodí?
Len sa opýtala.
@belllinka Čítaj s porozumením a neprekrúcaj.
Mne nevadí, že si berú očr alebo paragraf na deti.
Ja len píšem, že ma tak isto ovplyvňuje niečo čo sa ma netýka.
@medda_beda lenže na to právo zo zákona majú. Už to konečne pochop. Sú to deti a nie psy.
@ibatanecnica Už len napísať niečo v zmysle, že pes nie je dieťa a či si robí srandu je nadradené.
Je to výsmech ako keby to bolo niečo nepochopiteľné, že človek hľadá možnosti ako zájsť na veterinu čím skôr ak sa to nedá inak.
Keď je celý deň v práci niekoľko dní po sebe tak hľadá možnosti.
Nemusíme ju tu hneď vysmiať.
R U FUC*ING KIDDING ME?!?!? 🤣🤣🤣
@medda_beda ty kde vidíš stále výsmech. A nie, pes nie je dieťa. To je fakt a nie výsmech. A či si robí srandu? No áno, toto patrí k základnému prehľadu, ktorýby mal človek vedieť, keď nastupuje do práce - na čo má nárok a na čo nie. Keby sa to ešte spýtalo dieťa, OK, ale dospelá žena? To si dospelý človek nevie zariadiť kedy a ako má ísť k veterinárovi? To ako potom chce vychovávať deti, keď tam bude milion situácií, ktoré bude treba riešiť zo dňa na deň.
@ibatanecnica Lenže tie zákony napísal človek a tak isto ich človek môže aj zmeniť takže by som sa veľmi nesmiala.
Tak ako sa tu ľudia smejú, že žena počas MS by potrebovala voľno.Niekde to už ľudia pochopili, že sa to nedá predýchať.
Stači napísať, že nie zákonník práce sa vzťahuje len na ľudí a nie sa tu smiať, že kvôli psovi hahaha.
Žeby ste sa potom nedosmiali ak to jedného dňa bude normálne.
@medda_beda tak dúfam, že toto normálne nebude. Už vám načisto niektorým hrabe z tých zvierat? A kľudne sa uraz, je mi to jedno. Dúfam, až takto niektorí neosprostejú. Potom je s nami fakt koniec.
No toto je bomba nápad. Máme veľké akvárium, asi 100 rybiek. Vždy nejakú buchnem do sáčku a pôjdem na veterinu. Možno by mi aj očr dali.
@medda_beda prosim ta ty uz mas deti?
Ze "aj s detmi sa da ist pred pracou, po praci" to ma naozaj zaujalo... vies vacsina pediatriciek pracuje bud doobeda alebo poobede, ale teda nezazila som ze by niektora ordinovala o 6 rano alebo do 7 vecer.
Za to su kludne dni, kedy ordinuje medzi 11-14 🙃
@ibatanecnica Preboha 😂 veď môže mať kľudne nejakých 19 rokov, neotrepaná životom.
Tu dospelé ženy nevedia, že s dieťaťom treba ísť k lekárovi a nie sa pýtať diagnózu na fóre.
Ja keď vidím aké životopisy nosia ľudia ktorí idú na VŠ tak sa nečudujem, že niekto neovláda to na čo má právo a na čo nie.A keby len to.Mňa raz nadriadený chcel presvedčiť o tom, že vlastne práca zadarmo je ok.
A divila by si sa koľko ľudí sa nebráni lebo nevedia ako.
Takže nie, bohužiaľ ľudia nie sú dostatočne vzdelaní pred nástupom do práce preto ich treba poopraviť, ale bez výsmechu.
@medda_beda 19 ročná je dosť stará na to, aby si niektoré veci naštudovala a vedela ich. Lenže väčšinu tých ľudí nebaví študovať a zisťovať veci potrebné pre život, keď je okolo nás toľko iných ,,užitočných vecí,, - ako napr. tik-tok, úžasné seriály, reality show, na ktorých fičia a základné veci nevedia. Mnohé veci sa aj v škole učia, len to treba dávať pozor a nie byť na mobile.
@taga Nemám deti a viem ako pracujú lekári.Mám súrodencov, kolegovia majú deti a aj ja som chodila ku pediatričke do svojej 20tky.
Vieš o tom, že nie každý pracuje na jednu zmenu? Takže ak má zmenu poobede tak áno vie zájsť k lekárovi o 11.
Najväčšia veterina u nás je otvorená do 15:30.Ak začínaš o 8 a končíš o 16:00 tak to tiež nestihneš.
Takže žiaden lekár nemá vyhovujúci čas pre všetkých.Vsetci sa musíme prispôsobiť.
@sajinkaa toto asi myslíš ako vtip, vsak? Pes nie je tvoj rodinný príslušník, keď chceš ísť s nim veterinarovi, vezmi so dovolenku.
Inak dúfam, že toto je buď vymyslene alebo skener len akp vtip. Lebo neverím, že niekto je takýto blbý, ze si ide pýtať "pecko" na psa.🤦♀️ náhodou kravu, či koňa nemáš??? Lebo to je to iste🤣🤣🤣
@ibatanecnica Mňa to tiež rozčuľuje, že dnes sú ľudia nesamostatní, ale nesúdim lebo ani ja neviem všetko a niektoré informácie ktoré si zistím sú v realite úplne iné.
Naposledy som to zažila teraz u lekárov keď ani oni sami nevedeli, že kto čo robí, jeden kydal na druhého.
A stalo sa mi to aj v zamestnaní keď moji nadriadení by mali lepšie ovládať ZP ako ja.A moje informácie si museli preveriť u právnika.
Takže je lepšie niekedy sa opýtať aj keď hlúpu otázku.
Na toto dovolenka jednoznacne.alebo potom sukromna zalezitost ktora ospravedlni tvoju nepritomnost ale nemusis to mat aj zaplatene.zalezi od sefa..
@medda_beda lenže toto je už úplne mimo a nie že hlúpa otázka. Ani ja neovládam všetko zo ZP ale základné veci ako sú dovolenky,P. OČR áno. Všade sa dokola omiela ako je všetko na rodinného príslušníka. Tak ako môže niekoho napadnúť že na psa? Toto mi rozum fakt neberie.

@ibatanecnica Nie je 😂 tak isto ti ich nikto nekázal mať a tak isto nikoho ani zamestnávateľa ani tvojich kolegov nemusí zaujímať, že si to nevieš zariadiť.
Ale ja sa s takými ľuďmi ako ty (neber to nijak osobne) nerozprávam.
Ja nemám rada ľudskú nadradenosť.
Akonáhle počujem nejaké porovnávanie kto je viac ja z takej diskusie v reálnom živote odchádzam.