Ako získať potvrdenie pre zamestnávateľa pri vyšetrení so psíkom?
Ahojte, chcem sa spýtať, keď ste išli z roboty so psikom na vyšetrenia, čo ste si dávali ako potvrdenie pre zamestnávateľa kde ste boli? Nechcem si míňať svoje P, v robote mi nikto nevedel povedat, ale myslite si že by som si to mohla dať ako doprovod? Aj keď to rodinný príslušník nie je, myslím “ľudsky”, lebo sám sa tam nedopravi, aj by som sa išla spýtať do kancelárie, ale radšej takto, ak niekto vie z vás. Ďakujem :D
Tak a práve si započala firemnú historku o návšteve lekára so psom. 😂
@1ryba Môžeš ovládať ZP.
Ak ho neovláda tvoj zamastnávateľ tak ti nepomôže ani inšpektorát práce, kedže tam sa tiež papiere zhadzujú do koša.
@medda_beda ja tu zase nikde nevidím egoizmus a materializmus.
@ibatanecnica Tak ako môže niekomu napadnúť zakázať priepustky alebo hľadať za seba náhradu pred odchodom.
Tak takto môže zamestnanca tiež napadnúť blbina.
@ibatanecnica Máš zo seba pocit, že tvoj život a život tvojich detí je pre túto zemeguľu dôležitejší ako život psa? Nepýtam sa na ľudskú spoločnosť.
Ak si odpovieš áno tak tam ten egoizmus vidím.
To je dôvod prečo si to o niektorých ľuďoch myslím.
@medda_beda vieš čo, ja neriešim psov . Žiadneho nemám, pretože nemám na neho čas. Venujem sa rodine a svojej práci - je to práci s ľuďmi a tam sa snažím dať zo seba maximum. Mojou prioritou nie sú psy. A nemyslím si, kvôli tomuto, že som egoista. Neviem prečosi niektoré tie psy dávate na taký piedestál.
Ak je niekto psíčkar - Ok je to jeho vec, rešpektujem, a tak isto očakávam, že odo mňa nikto nebude žiadať, aby som ich dávala na piedestál, keď tam mám rodinu a ľudí
A áno mám pocit, že život ľudí , ktorí sú okolo mňa, je dôležitejší
@ibatanecnica Neviem aký piedestál myslíš.
Je to člen mojej rodiny tak isto ako hocikto iný, je to spoločenské zviera ktoré ma emócie, dokáže komunikovať bez toho aby rozprávalo, dokáže upokojiť lepšie ako človek, zlepšuje náladu, nie som nikdy sama aj keď je manžel preč, chráni náš majetok, nás.A je to tak viac ako 1000 rokov v ľudskej spoločnosti.
Mojou pracovnou náplňou je záchrana ľudského života takže stíham svoju pozornosť deliť.
@medda_beda ale to je v poriadku. To, čo je pre teba dôležité, nemusí byť pre druhého a o tom je ten rešpekt. Ak má niekto psa - OK, jeho povinnosťou je o neho sa postarať. Ale nie vyžadovať od druhých, že budú mať tiež taký ístý vzťah k psom alebo ku zvieratám. Nie každý to potrebuje. Ja som si našla iný spôsob, mňa n aplňajú iné veci keď som sama alebo potrebujem zlepšiť náladu. Tak ako máš ty psa, ja mám prechádzky, prírodu, hudbu, kamarátky, dobročinnosť a pod. Ale iba preto, že nie som milovníčka psov, nemyslím si, že som o niečo horšia ako oni.
@ibatanecnica Presne to som ti chcela aj naznačiť.Pre teba je dôležitá tvoja rodina pre mňa zase tá moja.
Tak isto nechcem aby ma niekto presviedčal, že cudzie deti, rodiny majú byť pre mňa dôležitejšie ako moje zviera.
@medda_beda pre teba nie, ale pre druhého sú. Takže treba vzájomný rešpekt a nie osočovanie že tí druhí sú takí a takí - agoisti, nechápaví, materialisti a pod.
a ja som písala o svojej rodine a nie cudzej. len proste od tých psíčkarov ide niekedy taká ako to správne nazvať - nerešpekovanie, až agresivita, ak niekto s nimi nesúhlasí a psa nepokladá za najdôležitejšieho tak je taký a taký a už to ide.
A co ten co chova 100 rybiciek? Si predstavte ze keby ochorela kazda len raz za rok a potrebovala by lekara, lieky ci co, kolko by to bolo paragrafov 🙂 Robim si srandu ale fakt OCR na domacich maznacikov je trosku uleteny napad... (za 100 rybiciek si mozete dosadit aj 100 inych zvieratiek - samozrejme podla velkosti tela a priestorovych moznosti chovatela 🙂 )
@ibatanecnica Nie si horšia, ale ja tak isto nemusím obľuvovať cudzie deti, prispôsobovať sa im, tolerovať ich správanie.
To je to isté.
Vsetko sú to živé bytosti a viac sa stretávam s tým, že ma niekto núti tolerovať deti.Ja nikoho nepresviedčam, že musí milovať môjho psa a preto ani nechcem počúvať debilné poznámky ako je napríklad: Ja chcem ísť na výlet s deťmi takže prídeš za mňa do práce lebo deti sú viac ako pes.
Pre mňa deti nejakej kolegyne nie sú dôležitejšie ako zabezpečenie môjho psa.Mňa tieto idiotské poznámky kto je viac neskutočne vytáčajú.
A to aby si si nemyslela ja deti rada mám len ich rodičia si niekedy myslia, že sú pupkom sveta.
@medda_beda lenže sa musíš riadiť zákanom. Na deti máš doprovod OČR a pod. Pre teba je dôležitý pes -člen rodiny ale v konečneom dôsledku je uletené aby bol v ZP definovaný ako člen rodiny. Pretože členmi rodiny sú ľudia. To že si ľudia psov domestikovali, že už druhá vec. Takže ty si môžeš zobrať voľno ak má problémy. Normálny zamestnávateľ to pochopí. Ak by bol pes v ZP ako člen rodiny, tak to by mohli byť potom všetky zvieratá - pretože niekto má psa, niekto mačku, rybičky a pod. A to už je fakt choré aby mal človek nárok na P alebo dobrovod kvôli zvieraťu. Ale nikto ti neupiera právo ho mať, považovať ho za člena rodiny a ísť s ním kveterinárovi
@ibatanecnica Ja som ten egoizmus a materializmus myslela tak, že pes ako spoločenské zviera by mohol dostať výnimku v práci ak majiteľ dostatočne preukáže, že sa jednalo o akútny stav ktorý sa nedal riešiť inak.
Kľudne aj neplateným voľnom.Aspoň trochu prihliadnuť, že starostlivosť o psa je nejakým percentom zhodná so starostlivosťou o dieťa.
Keď zvracia treba to upratať tak isto ako keď má hnačku, keď nemôže ostať 12 hodín sám po nejakej operácií.
Aspoň trochu prihliadať na to, že prs nie je vec.
To sú len príklady.Ak sa to dá riešiť dovolenkou tak kľudne aj dovolenku.
A materializmus.Celý život sa človek prispôsobuje zamestnávateľom, pracuje, platí dane a každý má pohľad na osobný život taký ako keby práca bola ten zmysel života.Človek tam necháva dostatok svojej energie a času.Takže trochu rešpektu rodičom, ľuďom ktorí majú psa možno ako jediného spoločníka by neuškodilo.
Život by nemal byť len práca, práca, práca.
To som tým chcela povedať.Trochu sa prebrať v tomto svete a byť ľudský a nie ako stroje.
@medda_beda presne tak, lenze ty si to napisala asi takym stylom, ze rodicia sa neprisposobuju lebo nejdu pred alebo po praci. Omg, toto je uplne zbytocne vysvetlovat slobodnemu cloveku ako meni zivot a co vsetko musi clovek prisposobit ked pridu deti. Hlavne ze na psika si brat Pcko ti pride v poriadku 🤦♀️
@medda_beda prečo iba pes? Prečo nie aj mačka? Kanarik? Alebo taky kon? Vsak aj ten môže byť domácim miláčikom, či to len pes? Pláckova mala tusim prasa ako domáceho miláčika onehdy... hm?
@taga Som vydatá a sama mám kolegyňu ktorá si naschvál berie péčka aby ich všetky minula a nemá problém sa s tým pochváliť.
Mám ju ľutovať, že je vychcaná?
Kolega počas očr bol v druhej robote.
Nemám nič proti serióznym rodičom.Veď sa musia o svoje deti postarať a ak to inak nejde tak s nimi musia ostať doma.To považujem za normálnu vec.
@medda_beda keby ľudia vyžili z menej práce, tak ver mi , mnohí by v tej práci toľko neboli. A čo sa týka toho voľna, ani dovolenku ti nemusí dať zamestnávateľ v tedy, kedy ju ty chceš. Má právo si určiť termín. Všetko je to o dohode. A nie nebola by som za to, aby mal pes výnimku. Nevidím na to dôvod, veď máš dovolenku a môžeš si ju zobrať ak ti ju schváli. A buď doma so psov koľko chceš.
A že si niekto berie Pčka? Veď má na ne nárok, tak nech si zoberie. Možno má problémy s ktorými sa ,,nechváli,, a potrebuje to takto riešiť.
@medda_beda a tie Pčka si môžeš aj ty vybrať. Nemusíš jej závidieť. Nárok na ne má, takže nemáš dôvod sa sťažovať.
@ibatanecnica presne tak...
@ibatanecnica Dobre manžel má vzdelanie ohľadom zvierat a ľudia psa nedomestikovali.Bolo to vzájomné stretnutie a výhodné pre obe strany.
To len aby som ťa poopravila v histórií vzťahu človek a pes.
Baby, na odľahčenie, lebo myslím, že debata sa kus zvrtáva.
Muž mal kolegu, ktorý doniesol podpísaný papier, aj s pečiatkou. Majster mal veľa práce, tak ho založil do šanóna, aj tak to riešia na konci mesiaca, keď treba robiť výplatné pásky.
Keď ho potom vybral, zistil, že pečiatka je firemná a podpis je od krčmára (chlapec sa opil, zo srandy dal v krčme podpísať si papier a skúšal, či mu to prejde 😁
Ďalší kolega doniesol papier od gynekológa (ale omylom vypísaný na neho, nie na ženu).
@medda_beda môj manžel má tiež vzdelanie ohľadom zvierat a ľudia si veľa zvierat domestikovali . Žiadne zviera nežilo v domácnosti s ľuďmi. To ľudia ich začali hýčkať, púšťať si do domácnosti , do postelí, ku stolom a pod.
@ibatanecnica Áno problémy ísť na výlet :D.
Keby som tu dochádzku sama nerobila a nepočula dôvody tak tomu ešte uverím.
Ešte dôvod mám manžela v práci a nemá mi kto byť s deťmi je pre mňa akceptovateľný, ale o ľuďoch ktorí mali problém s organizáciou času už pri jednom dieťati a urobia si ďalšie si už myslím svoje.
Ja zase nie som za to aby si bral jeden rodič na jedno a to isté dieťa OČR pokiaľ je ten druhý doma na rodičáku.A bola by som rada aby sa to riadne kontrolovalo tak ako aj PN a nie, že si ocko behá zarobiť inde.Takže áno beriem si pčka, PN som ešte nebola, ale nijak nevydrbávam so systémom.
Nemám jej čo závidieť.
Ja rešpektujem ZP a domáce zviera si riešim podľa možností.Len som rozmýšľala či by sa to nedalo riešiť aj inak.
Ja zákony ajtak neschvaľujem.
@medda_beda ale toto čo si ty napísala nijako nesúvisí s témou. to je už úplne o niečom inom.
@ibatanecnica Ľudia žili v jaskyni, boli sme súčasťou prírody.Existujú štúdie o tom ako sa človek vyvíjal aj vďaka psovi a konzumácií mäsa.Pomáhali pri love, chránili človeka, zahrievali ho, upokojili ho atď...
Keby všetky zvieratá žili na divoko tak by sme polovicu vecí nemali.
Bolo to pre nás prospešné.
Vďaka psom vieme nájsť napríklad ľudí, výbušninu.
To, že si niekto zo psa urobil módny doplnok je debilita ľudstva.
Ale spolužitie je prirodzené.
Ani my sme nežili v bytoch v betónovej džungli.
@medda_beda netvrdím že spolužitie nie je prirodzené. Ale u niektorých je to už cez, ako to preháňajú. Niektorí už stratili tú zdravú mierku.
Musíš si dať dovolenku, ak ti ju schvália. Zamestnávateľ nieje povinný ti schváliť ani dovolenku.
Paragraf na doprovod rodinného príslušníka si od veterinára naozaj nemôžeš dať potvrdiť. Ani svoje P ktoré si nechceš minat nemôžeš. Veď logicky, čo ti akože vyšetroval veterinár ? Zviera je tvoja voľba

@ibatanecnica Neurážam sa, rešpektujem tvoj názor.Ja sa len hanbím za ten ľudský egoizmus a materializmus.
Do debaty zvieratá a ľudia sa nepúšťam s ľuďmi s opačným názorom.