icon

Ako získať potvrdenie pre zamestnávateľa pri vyšetrení so psíkom?

sajinkaa
24. jan 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, keď ste išli z roboty so psikom na vyšetrenia, čo ste si dávali ako potvrdenie pre zamestnávateľa kde ste boli? Nechcem si míňať svoje P, v robote mi nikto nevedel povedat, ale myslite si že by som si to mohla dať ako doprovod? Aj keď to rodinný príslušník nie je, myslím “ľudsky”, lebo sám sa tam nedopravi, aj by som sa išla spýtať do kancelárie, ale radšej takto, ak niekto vie z vás. Ďakujem :D

lussinda2
24. jan 2024

@sajinkaa ahoj vyries to Peckom na seba, alebo na dieta popripade dovolenkou ak ti ju schvalia. Ja som mala donedavna take opletacky so psami, minuly rok ho operovali na platnicky, takze zobrat tam priniest domov, o 2dni planovana operacia, zas 160km tam a nazad, dalsi den po neho. Riesila som to nadrabanim, no nie vsade sa da...tiez sa mi vysmievali a brali to neludsky, ze co pes daj ho utratit, tolke peniaze do neho atd...zvladli sme to, no prisiel december jeden hafan rakovina bez pomoci, ukoncili sme to tiez som si musela zobrat pol dna dovcu lebo vet prisla k nam domov, aby v pokoji odisiel doma a predsa mal 60kg, tazka manipulacia a akurat v pondelok sme dali utratit toho platnickoveho, lebo mal neskutocne bolesti zas, tiez som musela odist. V utorok paragraf, zobrat na kremaciu a proste behacky. Som z toho tak v prdeli, ze som rozmyslala, ze pojdem na PN, pretoze uz 4noci spim tak po 2h a som ako chodiaca mrtvola, no zatial to davam. Ano je to len pes, ale clen rodiny s ktorym si 24h, caka ta, tesi sa ti a hlavne, ked si to pomaly nahradis dietatom. Ale kto ma psa iba ako zabavku nepochopi

sinusoida
24. jan 2024

@sajinkaa dovolenka, neplatené voľno.

medda_beda
24. jan 2024

@vkatush Môže mať na seba.Z CAR je tak isto gynekológ na pečiatke.

maranta_leuconeura
24. jan 2024

@medda_beda rozdiel medzi psom a dietatom z pohladu statu je ten, ze z dietata moze mat stat niekedy v buducnosti nejake vyhody, ked sa stane danovym poplatnikom, zatial co zo psa nikdy. Preto aj existuju rozne ulavy pre ludi, ktori tieto slubne prijmy (dnesne deti) privadzaju do dospelosti, co su zvycajne ich rodicia.

vkatush
24. jan 2024

@medda_beda ale on normálne zobral papier napísaný na jeho ženu (majú vlastné tlačivo z práce, kde udávajú, čo vyberajú a na koho). Nevadí, nevyšiel vtip.

alickapusinka
24. jan 2024

Preboha väčšiu debilinu som nikdy nepočula.

sticker
hiro
24. jan 2024

@maranta_leuconeura Noo, ohladom toho danoveho poplatnika - vsak za psov sa platia dane - dokonca rovno od ich narodenia, ci? 🙂

sajinkaa
autor
24. jan 2024

Ďakujem za všetky odpovede, príjemným aj nepríjemným ľudom. Nečakala som, že tu urobím takýto rozruch. Ako spomenula jedna slečna, som ešte neotrepaná životom, do nedávna som mala 19 rokov a takéto veci som nemusela riešiť, nakoľko som bývala vtedy ešte pri rodičoch a úprimne to nebolo pre mňa nijak podstatné. Som len človek a dostávam sa, tiež len teraz do toho vášho dospeláckeho sveta. Pre tých, čo hneď začali bezhlavo posudzovať moju situáciu. Z práce nás posielajú domov, lebo niet roboty. Žiadna prekážka v práci, ani nič. Čerpajú nám to z dovolenky. Pracujem v tej firme pár mesiacov, mám niečo nadrobené. No sťahujú si to ako chcú, tak chcem mať niečo do rezervy, keby sa niečo udialo alebo niekde chcem ísť. Dovolenku by som si samozrejme zobrala, pokiaľ by mi to umožnili a nebolo by iného východiska, potom by som to riešila inak. Hľadala som najlepšiu alternatívu. Nevedela som ako to funguje. Ale teraz som už predsa o niečo múdrejšia. No a pre zvedavých. Vyriešim to tak, že pôjdem ku svojej doktorke, u ktorej mám nedoriešené veci a potom zbehnem na veterinu. Bude to zdĺhavejší proces, nakoľko je tam KM rozdiel, ale predsa sa dá všetko zvládnuť. Majte príjemný večer a nebuďte k sebe zlostní. :D

medda_beda
24. jan 2024

@maranta_leuconeura Tomuto rozumiem, ale ja za môjho psa prispievam do kasy.Štát odomňa berie a nič mi nedáva na jeho starostlivosť.
Akým právom? Žije v mojej nehnuteľnosti za ktorú tak isto platím daň aj za granule aj za zdr.starostlivosť.

medda_beda
24. jan 2024

@vkatush aha 😂😂 chápem.

medda_beda
24. jan 2024

@maranta_leuconeura A ak by chcel niekto spomenúť to, že štát mi nemusí prispievať alebo mi dať nejakú výhodu pretože ma nikto nenútil mať psa tak potom nech sa neprispieva ani na deti príspevkami a nech si každý živý dieťa z výplaty kedže nie každé dieťa pracuje a ja tak isto prispievam z môjho platu na ich dávky.

Len toľko k daňovým poplatníkom.

maranta_leuconeura
24. jan 2024

@medda_beda stat z tvojho psa ani z tvojej nehnutelnosti nic nema (ak neratam dane). Ale z decka moze mat raz 💰💰💰, nasobne viac, ako don teraz v podobe bonusov investuje 😉 preto stat podporuje ludi v mnozeni sa, co nakoniec vedie aj k udrziavaniu statu ako takeho.

maranta_leuconeura
24. jan 2024

@hiro za psa sa dane platia a kolko? Par eur ci desiatok rocne. Dieta v buducnosti v dospelosti do statnej kasy prispeje tolko za menej ako den.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
24. jan 2024

@maranta_leuconeura Možno áno, možno nie.Ale je to fakt ak sa na to pozrieme z tejto stránky.To je pravda.

medda_beda
24. jan 2024

@1ryba Povedz to tvojmu decku keď ťa okašle a strčí ťa do starobinca.Alebo keď budeš mať postihnuté dieťa tak daj vedieť či odvádza dane a či sa o teba postará.Ozvi sa keď budeš na dôchodku či sa o teba deti postarali dobre?Lebo dopredu kričať hop keď si nepreskočila je odvaha.

A hlavne keď tvoje deti niečo odpracujú.A štia a serú aj deti do trávnikov ak si si to doteraz nevšimla.

Robiť si deti aby sa mal kto o mňa postarať 😂.Riadne sebecké.
Ja nemám psa a ani dieťa nebudem mať na to aby sa mal kto o mňa postarať.

Nemienim s tebou diskutovať pretože existuje xy situácií keď sa z detí stanú príživníci a pre spoločnosť neurobia tak isto nič.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
24. jan 2024

@1ryba Jasné, vychované.
Takých tu už bolo čo ich maminka do nebies vychválila len ľudia okolo mali iný názor.
Mne je jedno čo si ty myslíš o mne o zvieratách.Tvoj názor mi účty neplatí.

Prajem ti pekný večer.

vroni
24. jan 2024

@medda_beda, ešte raz. Dieťa má potenciál starať sa o niekoho. Aj o mnohých. Pes tento potenciál nemá. Môže to byť tej najúžasnejší pes na svete, môže byť kamarátom, spoločníkom či pomocníkom. Často aj je. Ale nikdy nebude vytvárať žiadnu hodnotu pre štát. Áno, ani dieťa nemusí, ale pes nemôže. Fyzicky nemôže, lebo je pes. Že to nie je pre jednotlivca práve relevantné, lebo to je jeho pes a jemu to hodnotu tvorí, to je síce fakt, ale štátne príspevky (ako na deti či opatrovateľské) určuje a platí štát. Pokiaľ sa správne pamätám, kedysi dostávali bezdomovci a sociálne odkázaní v Nemecku príspevok na zradlo pre psa, takže aj zákony sa meniť môžu. Ale v princípe tá štát príspevkami "motivuje" mať dať mu ďalších ľudí, ktorí na neho budú robiť. Zo psa nemá nič.

medda_beda
24. jan 2024

@vroni Máš pravdu.Nemá z neho nič, nepopieram to a nie som hlúpa aby som to nepochopila prečo to tak momentálne je.Jediné čo tvrdím je to, že zákony sa môžu meniť a uznávať sa môže aj pes ako člen rodiny.Ak ľudia dokážu rešpektovať rôzne premeny pohlavia tak možné je všetko.
Všetko sa raz môže zmeniť či sa nám to páči alebo nie.

To je všetko.Momentálne je pes zviera a zamestnanec nemá nárok na žiadne voľno na návštevu veterinára.Ja to chápem.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
misiak7777
24. jan 2024

@1ryba nechápem prečo niektoré ženy tak strašne začnú z ničoho nič porovnávať psa a dieťa. A celkovo majú nervy na ľudí, ktorí sú psíčkari. Však je hádam jasné že každý milujúci majiteľ zvieraťa mu chce dať to najlepšie ( neriešim teraz otázku autorky)

medda_beda
24. jan 2024

@1ryba Si vyštudovaný psychológ (alebo?) a robíš analýzu na diaľku? Veľmi neprofesionálne.

Nie, neudialo sa nič.Milujem zvieratá od detstva a nepovyšujem nikoho nad nič kedže ľudské životy zachraňujem.Nie som Boh aby som určovala kto je viac.Snáď odomňa nechceš aby boli pre mňa prednejší cudzí ľudia než môj pes.Pre teba by tiež neboli dôležitejšie moje deti.
Hlavne ak nejde o život.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
hiro
24. jan 2024

@vroni "Ale nikdy nebude vytvárať žiadnu hodnotu pre štát." - A tento co? Asi by sa tam dali pridat aj slepecke psy, policajne kone... je mi jasne ze obycajna OCR sa na ne neda/nebude dat zobrat. Ale rozmyslam ze ked sluzi statu tak asi jeho pan v pripade choroby psa to ma asi nejako poriesene...
(zmenil som fotku, ta predtym bola strasna kolaz :D )

1ryba
Odpoveď bola odstránená
misiak7777
24. jan 2024

@1ryba ale však sama si napísala že povyšuje zviera nad človeka. A ja som to nikde nepostrehla. Práveže narozdiel od teba je tolerantná aj k pracujúcim rodičom aj k majiteľom zvierat. Je to celé len o tolerancii a schopnosti mať pochopenie

misiak7777
24. jan 2024

@1ryba no keby ti tvoje dieťa zachránil pes, tak asi by si bola vďačná tomu "zvieraťu"

misiak7777
24. jan 2024

@medda_beda obdivujem tvoje trpezlivé odpovede 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená