icon

Ako získať potvrdenie pre zamestnávateľa pri vyšetrení so psíkom?

sajinkaa
24. jan 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, keď ste išli z roboty so psikom na vyšetrenia, čo ste si dávali ako potvrdenie pre zamestnávateľa kde ste boli? Nechcem si míňať svoje P, v robote mi nikto nevedel povedat, ale myslite si že by som si to mohla dať ako doprovod? Aj keď to rodinný príslušník nie je, myslím “ľudsky”, lebo sám sa tam nedopravi, aj by som sa išla spýtať do kancelárie, ale radšej takto, ak niekto vie z vás. Ďakujem :D

Strana
z5
1ryba
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
24. jan 2024

@misiak7777 Je to len fórum a tak to aj beriem.V reálnom živote by som sa otočila na päte kedže tu sa niektoré pasujú za psychológov.

medda_beda
24. jan 2024

@1ryba Kde konkrétne som povýšila zviera nad človeka?

misiak7777
24. jan 2024

@1ryba nechaj tak, hlavne nech ty a tvoje dospelé dieťa prispievate daňami

vroni
24. jan 2024

@hiro, stále nie. Ani slepecky ani policajný pes ci kon nevytvárajú hodnotu. Sú "prostriedkom", nástrojom jej dosiahnutia, ale nevytvárajú ju. Policajný pes je bez psovoda je nepoužiteľný. Vodiaci pes bez výcviku nedokáže viesť. Proste sú aj ako pomocníci závislí od svojho učiteľa, majiteľa, trenera... Krava nám tiež dáva mlieko, sliepka vajcia a prasa mäso. Ideme teraz tvrdiť, že vytvárajú hodnoty? Zvieratá sú naši pomocníci, priatelia, spriaznené duše, to všetko áno. A tiež by sme sa k nim mali tomu zodpovedajúco správať. Ale hodnoty nevytvárajú. Hodnoty vytvárame my, ľudia. Aj keď sú niekedy pochybnej kvality. Ale to už sme v inej téme.

medda_beda
24. jan 2024

@vroni A dieťa bez výchovy je čo? 🤷
Nechaj dieťa vyrastať samé bez výchovy a bude tak isto nepoužiteľné ako ten ,,vodiaci,, pes bez výcviku.Nebude sa vedieť samé ani najesť.
V takom prípade ten pes bude inteligentnejší ako človek.A aj my sme závislí jeden od druhého.

Takže podľa môjho názoru aj pes vytvára nejakú hodnotu.Pretože niekedy zachráni život aj bez výcviku a dokonca aj inému druhu.
Učíme sa navzájom.Zvieratá učia nás a my ich.
Nie sme natoľko inteligentní aby sme prišli na to, že pes je prostriedok na nejakú činnosť.
To ten pes nám ukázal čo dokáže.

medda_beda
24. jan 2024

@vroni Pes našiel človeka a nie človek psa.
Pes je natoľko inteligentné zviera, že si uvedomuje schopnosti človeka.Vie, že človek vie napríklad otvoriť šuflík a dať mu najesť bez toho aby ho to niekto učil.Oni si uvedomujú, že my im vieme dať niečo čo by oni nezvládli, ale zároveň vedia, že ani my nevieme to čo vedia oni.
Je schopný učiť sa, napodobňovať a porozumieť slovám nie len povelu.Je ako malé dieťa.

Preto vznikol tento vzťah.Pre obe strany bol výhodný už dávno pradávno.

heni79
24. jan 2024

Dovolenka. Jediné možné a akceptovateľné riešenie.

estellas
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
25. jan 2024

Toto je nieco tak absurdne, ze normalny sudny clovek nemoze takuto otazku mysliet vazne. Opat tema na rozprudenie vasni a zvysenie citanosti. Autorka je nik registrovany 12/2023 cize je jasne, ze je to nik vytvoreny len za tymto ucelom. K teme porovnavania cloveka so psom sa uz ani vyjadrovat neda. Samozrejme, ze sa tu zase rozvirila vojna medzi psickarmi a ostatnymi stylom, ze psickarky si tu psov stavaju na rovnaku uroven ako cloveka a nedokazu akceptovat zakladny fakt, ze pes je zviera, vzdy bolo zviera a kym tento svet bude svetom, tak to vzdy bude LEN zviera. Ano, zviera nie je “vec”, ako citame na billboardoch, je zakazane a trestne zviera tyrat, ale zviera nema pravo na zdravotnu starostlivost. Ocakavam, ze coskoro tu pribudne tema, ze preco vysetrenie u veterinara nie je hradene statom 😂 ked uz teda ma mat jeho majitel aj pravo na sprevadzanie “rodinneho prislusnika” 😀😂

janulik2008
25. jan 2024

@medda_beda panebože veď jasné ked má človek choré zviera tak ide k veterinárovi ale normálne príde a povie že potrebuje dovolenku a ak sa opýtajú na dôvod tak poviem že mám chorého psa a idem k veterinárovi lebo nemá kto iný ísť a myslím že každý normálny nadriadený tu dovolenku dá.

janulik2008
25. jan 2024

@natalienka12 ono "právo na zdravotnú starostlivosť" akože má no nenechám zviera trápiť sa ALE brať OČR je podľa mňa no 😁😁😁 ja neviem ja furt keď mi treba dovolenku alebo niečo a spýtajú sa ma že načo (aj keď podľa mňa by nemali) poviem čo je vo veci. Raz som brala 3x P kvôli tomu že som cestovala a nechceli mi dať dovolenku lebo som nemala (3/4 dovolenky nám dali oni keď nebola robota) tak som im povedala že beriem paragrafy 😁😁😁 a nebol problém 🫣

medda_beda
25. jan 2024

@janulik2008 To musíš napísať autorke.Ja som to takto robila ak niekto potreboval, snažila som sa vyhovieť.

medda_beda
25. jan 2024

@natalienka12 Ďalší analytik 😂.
Aj som si vytvorila nick v deň keď som sa potrebovala niečo opýtať a čo teraz?

medda_beda
25. jan 2024

@natalienka12 Zviera má právo na zdravotnú starostlivosť a vieš si ho po novom aj poistiť (zdravotné a úrazové poistenie).

Nikto tu nepíše, že pes je človek alebo, že človek je pes.Ajtak sme všetci zvieratá len iný druh.Ak si to nemyslíš tak treba otvoriť učebnicu s témou vývoj človeka.

Sme živé bytosti a ak tebe záleží len na živote ľudí tak je to tvoja vec.Ja som sa snažila zachrániť aj vrabce.
Takže nie psíčkari, ale ľudia ktorí si uvedomujú, že nie sme nič viac len zmenené zvieratá evolúciou a tento dar by sme mohli používať aj inak než nadradenosťou kedže bez zbraní sme slabší ako zver.

Nevidím nič zlé na to, že sa niekto dokáže postarať aj o iný druh a nie len svoj.

natalienka12
25. jan 2024

@medda_beda Zviera nema ziadne prava a povinnosti, tie moze mat len clovek, majitel psa, nie zviera. Majitel psa je povinny zviera chovat tak, aby netrpelo a ak je to potrebne, tak mu zabezpecit vererinarnu starostlivost, aby nebolo vystavene tyraniu. S tebou je uplne zbytocna diskusia, ty si tlacis svoje rozpravocky. Prosim ta zobud sa a uvedom, ze pes je iba zviera, a zviera nie je rovne cloveku.

medda_beda
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
25. jan 2024

@medda_beda No toto uz trosku prehanas nie? Urazat sa hadam nebudeme! Kvoli navsteve veterinara sa neda vziat ziadne OCR ani sprevadzanie.

medda_beda
25. jan 2024

@natalienka12 Nikde nevidím, že by som ťa urážala.
Každý je nahraditeľný a to si treba uvedomiť.
Aj ty aj ja.

Nedá sa, ale možno sa raz bude dať.
Ja nepotrebujem vysvetlenie ZP kedže som riešila podobnú situáciu s ľuďmi.Ale ďakujem.

nikiki29
25. jan 2024

@sajinkaa jedine dovolenka

Strana
z5