icon

Ako získať prácu v oblasti personalistiky?

kirjaklambrid
23. sep 2025

Ahojte. Študujem magisterský stupeň v odbore médií ale zaujímam sa o HR. Viem, že to po škole chcem robiť, ale viem, že pre to musím podniknúť kroky. Avšak neviem či je to dosť. Chcem sa prihlásiť na 2-3 mesačnú dobrovoľnú stáž, urobiť si akreditovaný kurz v HR, zúčastniť sa nejakého projektu v spojitosti s náborom a organizáciou. Chcela som si pridať aj predmet “Teória vzdelávania dospelých” k onboardingu, ale kvôli kolíziám v rozvrhu mi to žiaľ nebolo umožnené. Dosť ma to trápi, pretože už aj s tým mám pocit, že je to pre HR pracovníčku málo a bez toho predmetu mám pocit že nemám vôbec šancu. Chcela som si to dať do životopisu a ukázať im, že mám naozaj veľkú snahu o tú prácu, až takú, že som sa to rozhodla študovať aj mimofakultne. Ale nevyšlo to a moja nálada je pod psa. Každým dňom strácam nádej na prácu v HR a cítim sa byť demotivovaná. Viete mi niekto povedať, ako to tam chodí s absolventmi?

krystofkal
23. sep 2025

Nedostala si jednu pracu a takato demotivovana? To asi este moc nevies, ako to na trhu prace chodi...

billy_jean
23. sep 2025

Pre prácu v HR nepotrebuješ mať nevyhnutne vzdelanie, a ani kurzy ti nepomôžu. Potrebuješ iba prax. Ja osobne robím v personalistike 20 rokov a nemám HR vzdelanie. Dnes ti pomôže absolventská prax/stáž, neplatená stáž a brigády/part time joby počas štúdia.

hipuska
23. sep 2025
@krystofkal

Nedostala si jednu pracu a takato demotivovana? To asi este moc nevies, ako to na trhu prace chodi...

@krystofkal ved ona este na pohovore nebola....

krystofkal
23. sep 2025

@hipuska Pise tam, ze to nevyslo, tak som to pochopila tak, ze tam bola...

aliziana
23. sep 2025
@krystofkal

@hipuska Pise tam, ze to nevyslo, tak som to pochopila tak, ze tam bola...

@krystofkal nevyšlo jej zapísať si ten predmet 🙂

kirjaklambrid
autor
23. sep 2025
@krystofkal

@krystofkal čítajte s porozumením, prosim. Ja som ešte len študentka. Ďakujem.

kirjaklambrid
autor
23. sep 2025
@billy_jean

Pre prácu v HR nepotrebuješ mať nevyhnutne vzdelanie, a ani kurzy ti nepomôžu. Potrebuješ iba prax. Ja osobne robím v personalistike 20 rokov a nemám HR vzdelanie. Dnes ti pomôže absolventská prax/stáž, neplatená stáž a brigády/part time joby počas štúdia.

@billy_jean ďakujem za odpoveď. 🙂 Aj také krátkodobé participácie na projektoch sa považujú za prínosné? Krátku stáž si chcem urobiť, ale na part time brigádu bohužiaľ nemám čas, keďže mám plný rozvrh celý týždeň.

billy_jean
23. sep 2025
@kirjaklambrid

@billy_jean ďakujem za odpoveď. 🙂 Aj také krátkodobé participácie na projektoch sa považujú za prínosné? Krátku stáž si chcem urobiť, ale na part time brigádu bohužiaľ nemám čas, keďže mám plný rozvrh celý týždeň.

@kirjaklambrid aj krátkodobé sú fajn, ale určite je lepšia dlhodobá spolupráca. Od 4teho ročníka by som už išla do part time jobu. Začni s náborom a sourcingom a postupne môžeš pokračovať ďalej.