icon

Ako získať prácu v štátnej správe bez vysokoškolského vzdelania?

summer23456
Včera o 19:35

Alebo do nejakého štátneho úradu ako kataster, mestský úrad atď? Mám pocit, že tieto miesta sú fakt len po znalostiach. Nemám vš, ale tiež tam vidím ľudí bez vš. Sme malé mesto. Má zmysel poslať len tak životopis na slepo, či je to úplne bez šance?

Strana
z3
personality
Dnes o 16:39
@summer23456

@personality a ináč keď je inzerát vnútorné výberové konanie, tak to majú šancu len tí, čo sú v štátnej správe?

@summer23456 ja napríklad pracujem v štátnej službe a vedla mňa sedia ľudia čo sú vo verejnej, robia sekretariát alebo také pomocné práce. Čiže hľadaj aj verejnú službu, tam vysokú školu netreba väčšinou.

anonym_76b6c9
Dnes o 16:41
@personality

@personality načo to potom zverejňujú, keď bežný človek nemôže reagovať na tú ponuku

anonym_76b6c9
Dnes o 16:42
@personality

@summer23456 ja napríklad pracujem v štátnej službe a vedla mňa sedia ľudia čo sú vo verejnej, robia sekretariát alebo také pomocné práce. Čiže hľadaj aj verejnú službu, tam vysokú školu netreba väčšinou.

@personality a to na tých istých stránkach bývajú inzeráty na štátnu aj verejnú spravu, čo tu baby dali? Open Slovensko, cisss? Alebo kde ešte pozerať? Budem to intenzívne sledovať, ďakujem moc 💗

oskvarka
Dnes o 17:58
@summer23456

@oskvarka
@hopsas baby teraz som si všimla, že je tam uvedený počet záujemcov... Teraz je tam pár ponúk, ale to pri všetkých treba ovládať nejake zákony?

@summer23456 no áno na každý úrad nejaké iné pravdepodobne...

chichua
Dnes o 18:38

Bez vs je to pozícia radca,samostatný radca uz treba vs. Nema zmysle hlásiť sa na miesto,kde treba vs. Zastupovania by som sa nebala.Vacsinou si ludi prijatych na zastupovanie nechávajú. Lahsie je zamestnať sa cez projekt. Bývajú aj lešpie platené.Aspom tak to byva na UPSVR.

anonym_76b6c9
Dnes o 20:29
@chichua

Bez vs je to pozícia radca,samostatný radca uz treba vs. Nema zmysle hlásiť sa na miesto,kde treba vs. Zastupovania by som sa nebala.Vacsinou si ludi prijatych na zastupovanie nechávajú. Lahsie je zamestnať sa cez projekt. Bývajú aj lešpie platené.Aspom tak to byva na UPSVR.

@chichua super, tak budem pozerať aj zastupovanie. A projekt to ako myslíš? To tiež hľadať na tých stránkach?.Aj cez projekt, keď skončí, si nechávajú potom ľudí? Nájde sa nejaké miesto?

sandra49
Dnes o 20:41
@summer23456

Napr aj na políciu na oddelenie dokladov, kde sa robia OP, pasy atď...tam som v živote nevidela ponuku prace

@summer23456 pozri aj fb alebo stránku finančnej spravy. Dosť často hľadajú ľudí a všetko čo som ja pozerala, nebolo tam potrebné vs vzdelanie. Aj na pasové zvyknú hladat, teraz na daňové úrady hľadajú a vsetko bez vs..pripadne sociálna poisťovňa.. tam sa da tiez dostať normálne cez inzerát a majú kopu benefitov..

mateson2004
Dnes o 20:44
@anonym_76b6c9

@chichua super, tak budem pozerať aj zastupovanie. A projekt to ako myslíš? To tiež hľadať na tých stránkach?.Aj cez projekt, keď skončí, si nechávajú potom ľudí? Nájde sa nejaké miesto?

@anonym_76b6c9 momentalne si ludí moc nenechávajú. V decembri sa prepúštalo, ak sa niekto vráti napr. z rodičovskej, nemajú kde nechať toho kto zastupoval. A projekty sú v 99% s VŠ.

anonym_76b6c9
Dnes o 20:46
@sandra49

@summer23456 pozri aj fb alebo stránku finančnej spravy. Dosť často hľadajú ľudí a všetko čo som ja pozerala, nebolo tam potrebné vs vzdelanie. Aj na pasové zvyknú hladat, teraz na daňové úrady hľadajú a vsetko bez vs..pripadne sociálna poisťovňa.. tam sa da tiez dostať normálne cez inzerát a majú kopu benefitov..

@sandra49 prosím ťa a kde videla inzeráty na pasové a sociálnu poisťovňu? To by som tiež brala. Mne by bolo, keby som sa dostala jedno na akýkoľvek z týchto úradov...

lucyjka6
Dnes o 20:54
@summer23456

Baby tak fakt nemá asi zmysel reagovať na pozíciu, kde sa vyžaduje vš, však?

@summer23456 určite nie,všade je potrebná vysoká škola

sandra49
Dnes o 21:07
@anonym_76b6c9

@sandra49 prosím ťa a kde videla inzeráty na pasové a sociálnu poisťovňu? To by som tiež brala. Mne by bolo, keby som sa dostala jedno na akýkoľvek z týchto úradov...

@anonym_76b6c9 do sociálnej som videla na sluzbyzamestnanosti.gov alebo takto nejako..aj ma zavolali na pohovor ale ochorela som.. a tam som videla aj na úrady ponuky..dokonca bolo aj viac ponúk na súd, podľa popisu naozaj zodpovedná práca, nie len klasická kancelarcina ale ten plat tak mizerný, že som tam ani neposlala..a do finančnej spravy väčšinou mi to vyhodí ich fb stránka a potom sa preklikam na ich oficiálny web.

lucyjka6
Dnes o 21:09
@anonym_76b6c9

@personality načo to potom zverejňujú, keď bežný človek nemôže reagovať na tú ponuku

@anonym_76b6c9 lebo majú povinnosť to zverejňovať!

anonym_76b6c9
Dnes o 21:15
@sandra49

@anonym_76b6c9 do sociálnej som videla na sluzbyzamestnanosti.gov alebo takto nejako..aj ma zavolali na pohovor ale ochorela som.. a tam som videla aj na úrady ponuky..dokonca bolo aj viac ponúk na súd, podľa popisu naozaj zodpovedná práca, nie len klasická kancelarcina ale ten plat tak mizerný, že som tam ani neposlala..a do finančnej spravy väčšinou mi to vyhodí ich fb stránka a potom sa preklikam na ich oficiálny web.

@sandra49 ďakujem

Strana
z3