Ako získať prácu v štátnej správe?
Ahojte mám otázku na tie čo pracujú v štátnej správe. Veľmi ma baví a zaujíma jedna sféra. Chcela by som pracovať na konkrétnom pracovisku. Sledujem aj stránku cisšs no zatiaľ žiadne ponuky nie sú. Myslíte,že je šanca ak pošlem životopis a motivačný list priamo na úrad,že sa mi aj ozvú? A ešte mám otázku. Ak je vypísané vyberove konanie, no obsadzované miesto je iba dočasné, na akú cca dobu sa také miesto obsadzuje? Ďakujem za všetky názory.
Nech ti to vyjde🙂
@aandrea9 ďakujem pekne.
@heleninamama aj mna do druhej prace odporucili z tej prvej si predstav. Po pohovore tam volali ohladom referencii 😉
Autorka prepáč za spam toto bude môj prvý a posledný komentár mimo témy, keďže k téme sa neviem vyjadriť.
@podbel2512 nechápem načo sa tu obhajuješ ako strašne žiadaný pracovník keď potom zakladáš diskusie ako si nevieš nájsť prácu...
@buberova ja pisem ze som ziadany pracovnik? Ja som pisala ze v druhej praci chceli referencie od prveho zamestnavatela a oni ma odporucili ze boli spokojni
Tieto miesta sa obsadzuju po znamosti
U nás sa žiadosť archivovala. Keď bol čas napísala sa zamietavá odpoveď, keď nie tak nič.
Ale tak vyskúšaj, za to nič nedáš.
A kde sú tie výberové konania? Nikdy som také nevidela..
@summer23456 pozri si portál CISŠS. Tam máš všetky vyberka
Dakujem
@summer23456 u nas teraz hladali dve a ani jedno vyberko vobec nezverejnili. Chodi sa priamo k riaditelke na "pohovor".
@podbel2512 no už aj u nás sa tsk stalo, zverejnili inzerát a už bol človek vybratý. Najlepšie je že sa vôbec neosvedčil 😉🤔 cez pohovor by našli isto šikovnejšieho
..
@summer23456 aj moja svagrina tak isla. Bolo akoze vyberko ale ona uz dopredu mala test,aj otazky co sa jej budu pytat
@podbel2512 no je to smutné, lebo sú šikovní ľudia, ktorí potom nedostanú šancu,keď sa to takto robí...
@summer23456 no a presne preto to tak vyzerá.
Ja som bola v dočaske na 1,5 roka a keď mi docaska končila, tak ma oslovil prednosta, lebo zhodou okolností sa mu uvoľnilo miesto na inom odbore. Postúpila som aj v platovej triede. On si ma vybral, lebo bol s mojou prácou spokojný a miesto skúšal najprv obsadiť vnútorne. Takže určite treba skúsiť.
Ale pokiaľ viem, teraz kvôli konsolidácii sú výberové konania do stálej služby pozastavené ..
Ak aj sa neobsahuje to konkrétne miesto na ktoré si robíš zálusk, hlásila by som sa na iné oddelenie, kde aktualne hľadajú, lebo vždy sa ľahšie uz potom dostaneš kde chceš keď si na tom danom úrade bola zamestnaná.
@podbel2512 ale prosím ťa to sú také kecy ľudí, ktoré sa nevedia dostat pracovať do štátnej správy
@summer23456 svagrina je velmi sikovna si predstav. Su tam s nou spokojni. Bola v docasnej sluzbe a ked jej skoncila ponukli jej stálu na inom oddeleni. Boze ved to nie je jadrova fyzika robit nejaky referentku. Nauci sa to kazdy.
@rebeka25 no jasne kecy.... Prosim ta,kazdy vie ake su tam tlacenky. Mne to hned povedala ra co k nej chodim na urad,ze vsetky sme tu po znamosti
ugkk sr ma dohromady 5-6 odborov. pokial nie si ekonomka, pravnicka, ci it tak potom uz len katastralny odbor...... to chces?
vacsia fluktuacia je na gku alebo KN ale to je verejna sprava, tam sa skor dostanes

@aandrea9 vyskúšam poslať a uvidíme. V tejto oblasti pracujem 6 rokov. Ďakujem za tip.